تماشای غمها و شادیهای جهانپهلوان بر پرده نقرهای +فیلم
بهگزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در سالهای نهچندان دور، سینماگران و سینماداران معمولاً از ایام ماه مبارک رمضان به عنوان روزهای خلوتی سینماها و بیرونقی گیشه یاد میکردند.
اما این موضوع در چند سال گذشته و با افتتاح پردیسهای سینمایی در شهرهای بزرگ و البته طرح اکران افطار تا سحر که چند سال به تناوب اجرایی شد، تغییر کرد. به این ترتیب، شاهد بودیم که برخی فیلمها در ماه مبارک رمضان هم فروش بسیار خوبی را تجربه کردند. سینما رفتن آن هم بهصورت خانوادگی در شبهای ماه رمضان یکی از تجربههای لذتبخشی است که در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است.
اما امسال این فضا نیز همچون سایر فعالیتهای هنری با توجه به شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است. به این ترتیب علاقهمندان به سینما به نوعی با یک فرهنگی مواجه شدهاند. با این حال گسترش بسترهای ویدئویی پخش فیلم VOD و البته شبکه نمایش خانگی تا اندازهای این کمبود را جبران کرده است.
در سلسله گزارشهای «آپاراتچی» به معرفی فیلمهای جذابی میپردازیم که میتواند در این شبها اوقات فراغت خانوادهها را پرکند. این فیلمها لزوماً آثار جدیدی نیستند و ممکن است به دهه شصت یا هفتاد نیز مربوط باشند. ضمن این که از حیث کیفیت هنری نیز تنوع فراوانی دارند. میتوان گفت «جذابیت» عنصر اصلی آنها است که لحظات خوشی را برای تماشاگران رقم میزند. فیلمهایی که در شبکه نمایش خانگی یا بسترهای مختلف پخش اینترنتی بهراحتی در دسترس قرار دارد.
فیلمی برای شناختن بهتر پهلوان محبوب
شخصیت و زندگی غلامرضا تختی، کشتیگیر اسطورهای و نماد اخلاق در فرهنگ پهلوانی، نیمقرن پس از کوچ نابههنگام، غافلگیرکننده و البته جنجالی خود هنوز این ظرفیت و عمق را دارد که در مهمترین رویداد سینمایی کشور موج ایجاد کند. موجی که هم ناشی از محتوای فیلم و هم پیامد حواشی پخش آن بود.
فیلم سینمایی «غلامرضا تختی» به کارگردانی بهرام توکلی و تهیهکنندگی سعید ملکان محصول سال 1397 سینمای ایران است که نخستین بار در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد. این فیلم توانست در ۱۰ بخش کاندید سیمرغ شود و در نهایت موفق به دریافت جایزه در بخش بهترین فیلمبرداری، بهترین طراحی صحنه و برنده سوم بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد.
این فیلم شامل سه بخش از زندگی جهانپهلوان غلامرضا تختی است و به روایتگری از سالهای کودکی تا بزرگسالی و نیز مبازرات مسابقات کشتی و درگذشت وی میپردازد.
حمیدرضا آذرنگ، ستاره پسیانی، آتیلا پسیانی، پریوش نظریه، مجتبی پیرزاده، ماهور الوند، بانیپال شومون، معصومه قاسمیپور، علیرضا گودرزی، بهنوش طباطبایی، محسن تختی و شاهرخ شهبازی از بازیگران این پروژه سینمایی بودهاند.
سازندگان فیلم غلامرضا تختی ترجیح دادند در زمان تولید، کوچکترین خبری از چگونگی ساخت، روند داستان، ماهیت فیلم و تیم بازیگران آن به بیرون درز نکند و همین بیخبری بر اشتیاق تماشای آن میافزود. تنها آنچه در این مدت از ساخت این فیلم در محافل خبری و سینمایی مطرح شد، اخباری جسته و گریخته بود که شاید مهمترین آن استفاده از جلوههای ویژه و پیوستن و جدایی امیر جدیدی به این پروژه بهعنوان بازیگر نقش غلامرضا تختی و تولید و نمایش آن به صورت سیاه و سفید بود.
همانگونه که توکلی در نشست خبری فیلم در جشنواره فیلم فجر اعلام کرد، وی عامدانه وارد مباحث مربوط به شیوه مرگ تختی نشده و تلاش کرده است تا فقط راوی زندگی و زمانه وی باشد. کارگردان، روایت خودکشی تختی را میپذیرد و در همان ابتدای فیلم تکلیف خود و تماشاگر را با این موضوع روشن میکند تا تماشاگر در ادامه بتواند با فراغ خاطر تنها روی شخصیت وی تمرکز کند؛
«غلامرضا تختی» فیلمی قابل احترام و نمونهای برجسته در معرفی شخصیتهای محبوب تاریخ معاصر با زبانی گویا و نافذ است. روندی که نمونه مشابه آن اثری همچون «ایستاده در غبار» ساخته محمدرضا مهدویان بود. تماشای غلامرضا تختی بر پرده نقرهای حس غرور همراه با دلتنگی برای ارزشهای اخلاقی را در مخاطب زنده خواهد کرد.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/