دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آشا محرابی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

نمایش‌ رادیویی به تخیل مخاطب امکان انتخاب می‌دهد/ «پشت سایه شب» و استفاده از ظرفیت رادیو در ژانر وحشت

بازیگر و کارگردان نمایش‌های رادیویی از ظرفیت این قالب نمایشی برای تقویت قدرت تخیل مخاطبان می‌گوید.
کد خبر : 483752
آشا-محرابی.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «پشت سایه شب» عنوان یک مجموعه نمایشی رادیویی است که دو هفته است روی آنتن رادیو نمایش می‌رود. این مجموعه نمایشی در چهل و هشت قسمت در ژانر وحشت در حال تولید بوده و تاکنون دو قسمت از آن پخش شده است.


مریم تاجیک داستان های این مجموعه را بر اساس طرحی از آشامحرابی و با تکیه بر آثار ادبی کلاسیک دنیا نوشته است. کارگردانی این مجموعه نمایشی نیز بر عهده آشا محرابی است و تهیه کنندگی آن را فرشاد آذرنیا به عهده دارد.


در همین ارتباط، آشا محرابی کارگردان این مجموعه نمایشی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: تولید یک مجموعه نمایشی در ژانر وحشت آن هم در حجم و کیفیت مجموعه «پشت سایه شب» اتفاق خوبی است. معمولاً در تولیدات نمایشی رادیو کمتر سراغ این ژانر نمایشی می‌روند. حداقل در سال‌هایی که من به خاطر دارم، جز چند نمایش معدود آثار چندانی در ژانر وحشت نداشته‌ایم.



وی اظهار کرد: در رادیو، دورنمای تخیل مخاطب بسیار گسترده است و این ظرفیت خوبی برای اثرگذاری ژانر وحشت خواهد بود. در واقع رادیو و نمایش های رادیویی یک مدیوم مناسب برای ژانر وحشت است. متن‌هایی که به عنوان نمایشنامه در «پشت سایه شب» استفاده می‌شود یا کارهای تولیدی است و یا این که بر اساس رمان‌های مطرح دنیا نوشته شده است.



رادیو ظرفیت بالایی برای تولید اثر در ژانر وحشت دارد



این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون افزود: نمایش رادیویی این امکان را به مخاطب می‌دهد که تخیل مختص به خودش را داشته باشد. فرض کنید شما یک افکت صوتی یا صدای یک شخصیت را می‌شنوید که از دور به شما نزدیک می‌شود؛ در این فاصله کوتاه به تعداد مخاطبان آن نمایش رادیویی تخیل‌های متفاوت وجود دارد.


وی افزود: هر شنونده‌ای هیئت این صدا و شخصیت پشت این صدا را با توجه به تخیل خودش تفسیر و تصویر می‌کند.همین موضوع به اثرگذاری و نفوذ آن نمایش در ذهن مخاطب کمک خواهد کرد.


کارگردان مجموعه «پشت سایه شب» عنوان کرد: این تمرین و در حقیقت تقویت قدرت تخیل در آثار تصویری چه سینما و تلویزیون ضعیف‌تر است؛ چون سازنده اثر بخش عمده‌ای از تصویرسازی را انجام داده و به صورت آماده به مخاطب ارائه می‌کند، امّا در رادیو به مخاطب برای تخیل بیشتر امکان انتخاب می‌دهیم.



محرابی افزود: در «پشت سایه شب» هم که یک مجموعه نمایشی با قصه‌هایی از جنس دلهره، وحشت و معمایی است این موضوع پررنگ‌تر خواهد بود.این موضوع نشان می‌دهد که رادیو ظرفیت بالایی برای تولید اثر در ژانر وحشت دارد.


این بازیگر و کارگردان نمایش‌های رادیویی گفت: خوشبختانه تا امروز که دو قسمت از این مجموعه رادیویی پخش شده است، بازخوردهای خوبی را شاهد بودیم و امیدوارم از این به بعد هم این روند ادامه پیدا کند. علاقه‌مندان به نمایش‌های رادیویی حتماً از شنیدن این اثر لذت برده و سرگرم خواهند شد.


وی درباره کارهای آینده خود نیز گفت: برای حضور در چند تئاتر با من صحبت شده بود. خودم هم قرار بود که در سال 1399 یک تئاتر را روی صحنه ببرم، اما فعلاً با توجه به شیوع ویروس کرونا همه چیز متوقف است و باید منتظر بمانیم و ببینم که شرایط چگونه خواهد شد. در شبکه نمایش خانگی، علاوه بر حضور در مجموعه «شام ایرانی» در یک سریال طنز به نام «موچین» هم بازی داشته‌ام که به زودی منتشر خواهد شد.



نمایش رادیویی این امکان را به مخاطب می‌دهد که تخیل مختص به خودش را داشته باشد



لازم به ذکر است هنرمندانی چون مهین نثری، شهین نجف‌زاده، مرضیه صدرایی، فریدون محرابی، فریبا متخصص، احمد گنجی، مهدی نمینی مقدم، مهتاب افضلی، سیما خوش چشم، مروارید کریم پور، اکبر مولایی، ماندانا اصلانی، ناهید مسلمی و مجید حمزه در«پشت سایه شب» ایفای نقش می‌کنند.


این مجموعه رادیویی در چهل و هشت قسمت 45 دقیقه‌ای به نویسندگی مریم تاجیک، کارگردانی آشا محرابی، تهیه‌کنندگی فرشاد آذرنیا، افکتوری نازنین حسن‌پور و صدابرداری محمدرضا محتشمی جمعه‌ها ساعت ۲۲:۴۵ تا ۲۳:۳۰ از رادیو نمایش پخش می‌شود.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب