دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چرا تئوری مضر بودن امواج 5G همزمان با شیوع کرونا مطرح شد؟

گویا ویروس کرونا تنها روی جانداران تأثیر مخرب نگذاشته و حتی جدیدترین فناوری‌های جهان را نیز تحت‌الشعاع قرار داده است.
کد خبر : 483072
5G 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،  هماهنطور که ویروس کووید-19 بسیار آرام و بی‌صدا جابه‌جا شده و افراد زیادی را درگیر خود ساخته است صحبت‌هایی مبنی بر مضر بودن امواج 5G در شرایط کنونی جهان نیز به‌سرعت بین مردم انتقال می‌یابد و ذهن کاربران زیادی را درگیر خود ساخته است. 


به‌تازگی گروهای مختلفی در کشورهای اروپایی اسنادی مبنی تأثیر بسزای امواج نسل پنجم اینترنت بر سرعت انتقال ویروس کرونا را منتشر کرده‌اند. این افراد معتقدند ویروس کرونا ساخته دست بشر بوده و امواج مخابراتی 5G آن را تقویت و از منطقه‌ای به منطقه دیگر منتقل می‌کند. درواقع آن‌ها فناوری 5G را ابزاری شیطانی برای انتقال ویروس می‌دانند.


این‌گونه سخنان در برخی از کشورهای اروپایی مانند انگلیس تا حدی همه‌گیر شده است که تعدادی از افراد ناشناس به دکل‌های فرستنده امواج 5G حمله کرده و آن‌ها را به آتش کشیدند. احساس تهدید مردم از این فناوری منحصر به تخریب چند دکل مخابراتی نشده و حتی جان مهندسان تعمیرکار این آنتن‌ها نیز در خطر قرار گرفته است.



تاکنون دانشمندان تحقیقات گسترده‌ای در مورد قدرت آسیب‌زنندگی امواج مخابراتی و به‌طور ویژه درباره شبکه 5G انجام داده‌اند. هرچند هنوز ابهام‌هایی در مورد قدرت برخی از موج‌های این فناوری و میزان تأثیرگذاری آن‌ها بر بدن جانداران وجود دارد ولی تا این لحظه هیچ سند معتبر علمی مبنی بر آسیب‌زا بودن این امواج برای انسان‌ها و سایر موجودات زنده منتشرنشده است.



چرا تعدادی از مردم به تئوری توطئه 5G اعتقاد دارند؟ آیا ریشه ایجاد این تئوری از بی‌اعتماد مردم به دولت‌ها و شرکت‌های بزرگ فناوری است؟ چه گروه‌های از پخش چنین صحبت‌هایی بین مردم سود می‌برند و چه هدفی را دنبال می‌کنند؟ در ادامه این گزارش می‌کوشیم تا پاسخ‌هایی مناسب برای هرکدام از سؤال‌های بالا را ارائه دهیم:


جویندگان حقیقت


پس از انتشار مدارکی مبنی بر ارسال امواج مخرب از دکل‌های مخابراتی شبکه 5G گروهی از کارشناسان بر آن شدند تا واقعیت را یافته و علت مطرح‌شدن چنین صحبت‌هایی بررسی کنند. اکثریت این گروه معتقدند فناوری 5G در شیوع گسترده ویروس کرونا هیچ نقشی ندارد و افرادی که این صحبت‌های واهی را مطرح کردند از شجاعت کافی برای رویارویی با حقیقت برخوردار نیستند.



تحقیقات اولیه این گروه از محققان نشان می‌دهد افرادی که اولین بار تئوری آسیب‌زننده بودن امواج 5G در شرایط اپیدمی بیماری کرونا را مطرح کردند کاملاً ناشناس و اصطلاحاً در سایه هستند. معمولاً این گروه‌های توطئه‌گر با ایجاد چنین شایعه‌هایی اهداف خاص را دنبال کرده و تنها به فکر منافع خود هستند.


تاکنون دانشمندان تحقیقات گسترده‌ای در مورد قدرت آسیب‌زنندگی امواج مخابراتی و به‌طور ویژه درباره شبکه 5G انجام داده‌اند. هرچند هنوز ابهام‌هایی در مورد قدرت برخی از موج‌های این فناوری و میزان تأثیرگذاری آن‌ها بر بدن جانداران وجود دارد ولی تا این لحظه هیچ سند معتبر علمی مبنی بر آسیب‌زا بودن این امواج برای انسان‌ها و سایر موجودات زنده منتشرنشده است.


توطئه در زمان بحران


اکنون تقریباً تمام نقاط جهان با بیماری کرونا درگیر هستند و اوضاع در بعضی از کشورها همانند ایتالیا و آمریکا تا حدی بد است که متخصصان آن را به بحرانی بسیار جدی تشبیه کردند. در چنین شرایطی مردم به‌شدت در نگرانی به سر می‌برند و خواهان حفظ سلامت جسمی و روانی خود و اعضای خانواده‌شان هستند.



انتقال سریع و آسان ویروس کووید-19 از طریق ذرات بسیار ریزی که در سرفه و عطسه افراد مبتلا به این بیماری وجود دارد استرس و فشار روانی وارد بر مردم را دوچندان کرده و قطعاً در چنین اوضاعی هر شهروند دلسوز و با مسئولیتی به دنبال بیشتر کردن فشار روحی وارد بر دوستان و آشنایان خود نیست.


اما هستند افرادی که حتی در بحرانی‌ترین شرایط نیز به دنبال کسب سود خود از درد و رنج مردم بی‌گناه‌اند. هر روز که از زمان شیوع اولیه این بیماری می‌گذارد فرضیه‌های بیشتری نیز در مورد نوع انتقال، درمان و شکست کلی آن مطرح می‌گردد. به‌عنوان‌مثال پس از ابتلای یکی از ببرهای باغ‌وحش نیویورک به ویروس کووید-19 مردم به‌شدت در مورد انتقال این بیماری از حیوانات به انسان نگران شدند. دانشمندان هم‌اکنون در حال تحقیق در این خصوص هستند.



سازمان جهانی بهداشت (WHO) به‌عنوان مرجع رسمی اطلاع‌رسانی در مورد بیماری کرونا از عموم مردم و دولت‌ها در سراسر جهان خواسته است با حفظ روحیه و قدرت بدنی به مقابله با ویروس کووید-19 بپردازند و به شایعه‌های بی‌پایه و اساس توجه نکنند.



اسنادی معتبر که بر اساس سال‌ها مطالعه دقیق دانشمندان به دست آمده است، نشان می‌دهد در میان همه شایعه‌های مطرح‌شده پس از شیوع بیماری کرونا، مدارک منتسب فناوری 5G و تأثیر این فناوری در انتقال سریع و قدرتمندتر ویروس کووید-19 بین انسان‌ها کاملاً بی‌اساس بوده و نمی‌توان نسل پنجم اینترنت را تأثیرگذار در شرایط کنونی جهان دانست.



نکته جالب در مورد شایعه مضر بودن امواج 5G آن است که وقتی به دنبال عناصر پنهان پشت این شایعه می‌گردیم به سرنخ‌هایی از سیاست‌مداران کشورهای به‌اصطلاح توسعه‌یافته دست می‌یابیم. گویا مسئولان بلندپایه در کشورهای صاحب فناوری‌های پیشرفته به دلیل در خطر بودن حتی جزئی‌ترین منافع خود مردم را به بازی گرفته و با استفاده از ابزار رسانه شایعه‌های مخربی را در جامعه پخش می‌کنند. 


یک کارشناسان فناوری به‌تازگی در مصاحبه با نشریه‌ای انگلیسی‌زبان که به‌طور تخصصی در مورد نقش فناوری در زندگی حال و آینده انسان تحقیق می‌کند، گفت: فناوری 5G خدمات گسترده‌ای را با قیمت نسبتاً ارزان در اختیار عموم مردم قرار می‌دهد و ارتباطی مؤثر را بین دستگاه‌های مختلف برقرار می‌کند. بدون شک چنین اتفاقاتی برای لابی بزرگ استبدادی خوشایند نیست و به دنبال ضربه زدن به این فناوری هستند.



سازمان جهانی بهداشت (WHO) به‌عنوان مرجع رسمی اطلاع‌رسانی در مورد بیماری کرونا از عموم مردم و دولت‌ها در سراسر جهان خواسته است با حفظ روحیه و قدرت بدنی به مقابله با ویروس کووید-19 بپردازند و به شایعه‌های بی‌پایه و اساس توجه نکنند. آنچه در مورد چنین شایعه‌هایی مسلم به نظر می‌رسد ایجاد حس بی‌اعتمادی بین مردم و دولت‌ها است و درنتیجه هردو طرف جامعه خود را بیشتر در معرض آسیب قرار می‌دهند.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب