ساخت دستگاهی برای پایش وضعیت سلامت
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، گروه «مپوا» به عنوان یکی از شرکتهای دانش بنیان پیشرو در طراحی و ساخت دستگاههای مختلف پایش وضعیت و پایش سلامت، در روزهای حساس اپیدمی ابتلا به ویروس کرونا نیز به مدد افراد جامعه آمده است و از دستگاه «پالس اکسیمتر انگشتی» با نام تجاری«PO-MED 19 » رونمایی کرد.
این دستگاه وسیلهای است که میتواند با کمک دادههای دریافتی از انگشت فرد اطلاعات مفیدی از ضربان قلب و درصد اکسیژن اشباع خون به کاربر ارائه کند. این دادهها و روند تغییرات آن میتواند تفاسیر مختلفی از وضعیت سلامت فرد به پزشک یا کاربر دهد. استفاده از این دستگاه در مراکز بهداشتی و درمانی، در تمامی ادارات، شرکتها و مراکز مختلف تجاری و سیاسی و همچنین در تمامی منازل جهت چک کردن روزانه وضعیت عمومی افراد توصیه میشود.
نکته قابل توجه این است که ضرورت استفاده از این دستگاه جهت تشخیص و یا غربالگری در طرحهای قزنطینه یا فاصله گذاری اجتماعی حتی بیش از تب سنج مثمر ثمر خواهد بود. چرا که بیماری علائمی چون تب و کوفتگی را پس از درگیری شدید سیستم ایمنی با ویروس از خود بروز خواهد داد اما در بسیاری از موارد چک کردن میزان اکسیژن خون دادههای ارزشمندتری به لحاظ بررسی وضعیت سلامت فرد جهت اقدامات بعدی محسوب میشود.
بدیهی است استفاده از این دستگاه تضمین 100درصد و دقیق ابتلا یا عدم ابتلا به بیماری کرونا نبوده ولی در صورتی که عدد SPO2 بالای 95 واحد باشد نشان میدهد هنوز مشکل خاصی برای سیستم تنفسی فرد پیش نیامده است. افت اکسیژن به کمتر از 94 واحد میتواند هشدار اولیهای جهت بررسی دقیقتر وضعیت ریههای فرد مشکوک باشد. همچنین افت اکسیژن به زیر 90 واحد هشدار جدی و الزام به بررسی در واحدها و مراکز درمانی را به عنوان یک پیشنهاد به فرد ارائه خواهد کرد.
این محصول حاصل بیش از سه سال تحقیق و توسعه یک تیم کامل از مهندسان و متخصصان ایرانی و انجام انواع تستهای بالینی و دریافت استانداردهای لازم است، توانسته از بخشی از نیاز تجهیزاتی کشور را مرتفع کند. در حال حاضر خط تولید این دستگاه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال راهاندازی است. این محصول نیز در نمایشگاه دستاوردهای مربوط کرونا در حاشیه هیئت دولت به نمایش گذاشته شد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/