کشف سیاهچالهای 50 هزار برابر جرم خورشید/ دانشمندان گامی دیگر به سمت کشف ماده سیاه نزدیک شدند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از زمان پرتاب تسلکوپ فضایی هابل به مدار زمین در ابتدای دهه 90 میلادی تا کنون دانشمندان توانستهاند با استفاده از تصاویر ارسالی این تلسکوپ اجرام آسمانی بسیاری را شناسایی و در مورد آنها به تحقیق بپردازند.
آخرین تصاویر ارسالی از هابل جرم آسمانی بسیار عظیمی را در فاصله 740 میلیون سال نوری از کره زمین نشان میدهد. دانشمندان پس از بررسی این تصاویر دریافتند جرم آسمانی مذکور سیاه چالهای 50 هزار برابر بزرگتر از خورشید است.
تسلکوپ هابل قادر نیست تصویر مشخصی از اجرام آسمانی در فضا را به مراکز تحقیقاتی در زمین ارسال کند در واقع تصاویری که علاقهمندان به علوم فضایی با نام عکس گرفته شده در فضا مشاهده میکنند ترکیبی از هزاران تصویر کوچک از نقطهای در کیهان است. دانشمندان با استفاده از الگوریتمهای خاصی این تصاویر را در کنار هم قرار داده و تصویر جامعی را به وجود میآورند.
محققان دانشگاه نیوهمپشایر سیاه چالهای که به تازگی کشف شده است دارای اهمیت بسیار زیاد و به عنوان حلقهای مفقوده از فرایند شکلگیری جهان میدانند. اکثر سیاه چالههایی که تاکنون کشف و رصد شدهاند در اصل از انفجار و فروپاشی ستارههای غولپیکر شکل گرفتهاند ولی به اعتقاد دانشمندان این سیاه چاله بسیار بزرگتر از آن است که از نابودی ستارهای شکل گرفته باشد.
چنین مسئلهای سوالهای زیادی را در مورد این سیاه چاله مطرح کرده و دانشمندانی از سراسر جهان را به آن واداشته است که هرچه زودتر پاسخ یا پاسخهایی را در مورد آن بیابند. دیگر موضوع جالب توجه در مورد این سیاه چاله موقعیت قرارگیری آن در مرکز کهکشان است. معمولا سیاه چالهها در فضاهای دور افتاده کیهان و در مناطق ناشناخته قرار دارند.
سیاه چالهها با ایجاد جاذبه بسیار قوی سایر اجرام فضایی را به درون خود میکشند و آنها را نابود میسازند. لذا اگرچه سیاه چالههای کوچک قادر به حرکت دادند سیارههای بسیار بزرگ نیستند ولی سیاه چالهای که به تازگی کشف شده است میتواند حتی بزرگترین سیارهها را نیز به درون خود بکشد.
تلسکوپ فضایی هابل علاوه بر رصد همه اجرام آسمانی با ارسال اشعه ایکس به سمت جسم مورد نظر خود نوع ساختار، مواد تشکیل دهنده و میزان تقریبی انرژی موجود در آن را بررسی میکند. هماکنون گروهی متشکل از دانشمندان فرانسوی، انگلیسی و آمریکایی مشغول کار بر روی این پروژه هستند.
با کسب اطلاعات بیشتر از این سیاه چاله احتمالا رازهای بیشتری از این اجرام کمتر شناخته شده کیهان کشف میشود و علومی فضایی تا حد زیادی به سمت تکامل پیش میرود. بخش بزرگی از مواد تشکیل دهنده سیاه چالهها مادهای ناشناخته به عنوان «ماه سیاه» است. هنوز هیچ دانشمندی در جهان از نوع و ترکیب سازنده این ماده اطلاعی ندارد. از آنجایی که بخش اعظم کیهان از این ماده تشکیل شده نمیتوان با قطعیت در مورد نوع ساختار اجرام مختلف سخن گفت و تنها باید به فرضیهها بسنده کرد.
ماده سیاه در کل فضای کیهان در حال گسترش است و ساختارهایی که از آن شکل گرفتند نیز بدون لحظهای توقف بزرگتر میشود. لذا سیاه چاله یاد شده نیز قطعا در مدت میلیاردها سال بزرگتر شده و به حجم کنونی رسیده است.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/