اخراج کارگران به بهانه کرونا توسط برخی از کارفرمایان/ تا دیر نشده دولت ورود کند
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، علی مجیدی مشاور حقوقی کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران گفت: بر اساس اطلاعات واصله ، بسیاری از کارگران به بهانه کرونا اخراج شدند.
وی افزود: لازم است دولت به این مسئله توجه کند ، کارگری که در منزل بنشیند از کجا میتواند تأمین معیشت خانواده خود را داشته باشد ؟
مجیدی با بیان اینکه که برخی کارفرمایان از این مسئله سوءاستفاده کردند و تعداد زیادی از کارگران خود را به بهانه های مختلف از جمله کرونا اخراج کردند.
وی گفت: درست است که دولت تدبیر بیمه بیکاری را لحاظ کرده اما کسانی میتوانند برای ثبت نام بیمه بیکاری اقدام کنند که تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی باشند . مسئله مهم اینجاست که تعداد زیادی از کارگران بیمه تأمین اجتماعی ندارند چگونه می توانند به بیمه بیکاری مراجعه و ثبت نام کنند؟
وی معتقد است: بخش زیادی از کارگران در شهرها و مکان های مختلفی مشغول کار بودند مانند مکان های زیارتی ، مسافرتی ، کار در مسافرخانهها،هتلها، راهآهن و فرودگاه ، فروشگاهها ، کف بازارها در امور حمل و جابجایی بار کالا (با چرخ دستی) و رستوران ها و .... ، که اکثرا درپی شیوع ویروسی کرونا بر اثر تعطیلی اجباری بیکار یا توسط کارفرمایان اخراج شدند، که این دسته از افراد واقعا مشکل اساسی برای ارتزاق و امورات جاری زندگی دارند.
عضو کمیسیون قانونگذاری سازمان بسیج کارگری کشور اظهار کرد: دولت که مصوبه های مختلفی برای اشتغال و امورات کارمندان تصویب میکند، باید بفکر این قشر ضعیف جامعه نیز باشد، چنانچه تدابیر جدی برای این دسته از کارگران دیده نشود به زود شاهد بیکاری خیل عظیم کارگران در کشور خواهیم بود که در اینصورت این موضوع تبعات مختلفی ایجاد خواهد کرد.
مجیدی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: گرچه درحال حاضر مدیریت و کنترل کرونا ویروس امری بسیار حیاتی لازم و واجب است ولی نباید دولت و مسئولین مربوطه از جمله وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی از مشکلات کارگران ناشی از این معضل غافل شوند ، با استفاده از ظرفیتهای تشکلات کارگری کشور و دیگر سازمانها و نهادها نسبت به شناسایی کارگران فاقد بیمه اقدام نموده و بصورت فوری به داد این قشر زحمتکش برسند.
وی افزود: همگان اطلاع دارند که در پی شیوه گرونا ویروس بسیاری از محل های اشتغال به تعطیلی کشیده شده است، بیکاری کارگران مذکور ، یعنی مساوی است با قطع دریافت دستمزد و در پی ان گرسنگی و هزاران گرفتاری دیگر ، بنابراین قرنطینه با گرسنگی امکانپذیر نیست و تداوم نخواهد داشت.
مجیدی تأکید کرد: خیلی از کارگران مورد بحث ، امورات و رزق و روزی خود و خانواده شان را بطور روزانه تأمین می کردند، حالا بیکار و خانه نشین شدند ، ۹۹ درصد آنان مستاجر هستند، مشکلات عدم توجه به این گروه ضعیف جامعه بحران جدی برای آنان و کشور ایجاد خواهد کرد.
مجیدی اظهار امیدواری کرد: تا دیر نشده دولت و همه دستگاههای متولی بنحوه شایسته آنان را تحت حمایت خود قرار دهند.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/