دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

رونمایی از دستاوردهای کرونایی ایران/ از خودکفایی در ساخت دستگاه تولید ماسک تا تأمین نیازهای بیمارستانی

تعداد زیادی از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی تمام ظرفیت‌های خود را به موضوع مبارزه با ویروس کرونا اختصاص داده و به صورت شبانه‌روزی در حال تلاش برای بهتر کردن شرایط کشور در زمینه تجهیزات درمانی و بهداشتی هستند.
کد خبر : 480934
کرونا 1.jpg

 به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ویروس کووید-19 امروز دیگر تنها به تعداد کمی از کشورهای دنیا محدود نیست و طبق اطلاعات منتشرشده از سوی سازمان جهانی بهداشت صدها کشور در سراسر دنیا به طور مستقیم یا غیرمستقیم با این بیماری درگیر هستند.


قرنطینه خانگی، محدودیت‌های تردد، دورکاری، بهره‌گیری از ظرفیت‌های فضای مجازی و مواردی دیگر در شرایط کنونی دنیا واژه‌هایی آشنا برای همه مردم است و شهروندان شهرهای مختلف ملزم به رعایت قوانین بهداشت فردی و اجتماعی برای مبارزه با ویروس کووید-19 هستند.


ایران از جمله کشورهایی است که با تلاشی راسخ در حال جنگیدن با ویروس کروناست. بر اساس آخرین آمار منتشرشده در تاریخ 16 فروردین ماه سال جاری تا کنون 55 هزار و 743 بیمار مبتلا به ویروس کووید-19 در کشور شناسایی شده که البته بخش قابل توجهی از این بیماران از چنگان این اپیدمی نجات یافته‌اند.



در حال حاضر همه مردم در قبال حفظ سلامت خود و دیگر افراد جامعه مسئول هستند لذا باید با جدیت تمام نکات بهداشت فردی و عمومی را رعایت و از گسترده‌تر شدن زنجیره انتقال در سراسر کشور جلوگیری کرد.


خوشبختانه از همان اولین روزهای شیوع کرونا در کشور همه کادر پزشکی، پرستاری و خدماتی مراکز درمانی با جدیت تمام به میدان آمده و برای نجات جان هم‌وطنان مبتلا به ویروس کرونا از خود ایثار نشان دادند. هم‌زمان با مبارزه مدافعان سلامت در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا، مهندسان و دانشمندان ایرانی دست از تلاش نکشیده و برنامه‌های ارزشمندی برای تأمین تمامی نیازهای درمانی و بهداشتی کشور را آغاز کردند.



هرچند در اولین روزهای شیوع بیماری کرونا در ایران، کشور با کمبودهایی در زمینه اقلام بهداشتی مانند ماسک و دستکش روبرو بود ولی با ایجاد همبستگی و روحیه جهادی در بین مردم این مشکل به‌سرعت برطرف شد و تا جایی رسید که امروز دیگر تعداد کمی از مردم به این وسایل بهداشتی دسترسی ندارند.


سامانه پونومی چیست؟


هم‌اکنون تعداد زیادی از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی تمام ظرفیت‌های خود را به موضوع مبارزه با ویروس کرونا اختصاص داده و به صورت شبانه‌روزی در حال تلاش برای بهتر کردن شرایط کشور در زمینه تجهزات درمانی و بهداشتی هستند.


سامانه تشخیص پونومی COVID-19 از جمله دستاوردهایی است که به همت محققان ایرانی طراحی شده و در اختیار نظام سلامت کشور قرار گرفته است. این سامانه با تلاش شبانه‌روزی جمعی از محققان و اساتید دانشگاه صنعتی شریف طراحی شده و از حیث دقت و حساسیت نسبت شناسایی ویروس کووید-19 در جهان کم‌نظیر و یا حتی بی‌نظیر است.



حمیدرضا ربیعی، استاد تمام رشته هوش مصنوعی در دانشگاه صنعتی شریف، عضو کمیته هوش مصنوعی سازمان بهداشت جهانی و یکی از محققان حاضر در پروژه طراحی سامانه تشخیص پونومی کووید-19 از روی تصاویر سیتی‌اسکن قفسه سینه با هوش مصنوعی با اشاره به توانایی‌های بی‌نظیر این سامانه گفت: سامانه تشخیص ویروس کرونا به صورت رایگان و با بیشترین میزان دقت عکس‌های رادیولوژی قفسه سینه بیماران را مورد تحلیل قرار می‌دهد و در زمانی بسیار کوتاه ابتلا یا عدم ابتلا به ویروس کرونا را برای بیمار مورد بررسی اعلام می‌کند.


با توجه به اینکه در برخی از نقاط دورافتاده کشور امکانات پزشکی و آزمایشگاهی به صورت محدود وجود دارد و کادر درمانی آن مناطق نمی‌‌توانند به طور دقیق آلودگی بدن افراد به ویروس کرونا را بررسی کنند چنین سامانه‌ای بسیار مفید و کاربردی است. قطعا با شناسایی سریع ویروس کووید-19 در بدن افراد مبتلا، از پیشرفت ویروس جلوگیری شده و احتمال مرگ فرد مبتلا تا حد زیادی کاهش می‌یابد.


طراحان سامانه تشخیص پونومی COVID-19 از روی تصاویر سیتی‌اسکن قفسه سینه با هوش مصنوعی مدعی هستند این سامانه در مقایسه با نمونه‌های طراحی شده در برترین دانشگاه‌های جهان عملکردی بهتری دارد و با به‌کارگیری صحیح و بموقع می‌تواند فشار روانی وارد بر کادر درمانی کشور را کاهش دهد.



تمامی خدمات این سامانه رایگان بوده و برای دسترسی به آن باید در ابتدا نام کاربری و رمز عبور مشخصی را از سازندگان برنامه دریافت و پس از آن تنها با بارگذاری عکس رادیولوژی احتمال آلودگی به ویروس کرونا را مورد بررسی قرار داد.


رفع نیاز کشور به سامانه تشخیص سریع کرونا


علیرضا زالی، فرمانده ستاد مدیریت کرونا در استان تهران با اشاره با تلاش‌های گسترده مردم و مسئولان در کنار هم برای شکست بیماری کرونا عنوان کرد: امروز محققان ایرانی نیاز کشور برای تشخیص سریع ویروس کووید-19 را برطرف کردند.


زالی هم‌چنین تاکید کرد: سیتی‌اسکن یکی از بهترین روش‌های غربالگری در سطح جهان است و سامانه جدید تشخیص پونومی COVID-۱۹ از روی تصاویر سیتی‌اسکن قفسه سینه با هوش مصنوعی به خوبی عکس‌های رادیولوژی را برای تشخیص بیماری تحلیل می‌کند.



در نخستین روزهای شیوع کرونا در کشور به شدت در زمینه تامین ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده با مشکل مواجه بودیم ولی هم‌اکنون به جایگاهی رسیدیم که نه تنها تمامی نیاز کشور را تامین می‌کنیم بلکه حتی در ساخت دستگاه‌های تولید ماسک نیز خودکفا شده‌ایم.



دستگاه تولید ماسک بومی شد


سورنا ستاری معاون علم و فناوری رئیس جمهور در مراسم رونمایی از سامانه تشخیص پونومی COVID-19 بیان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی تمامی نیاز‌های بیمارستان‌های کشور را در زمینه‌هایی دارویی، وسایل بهداشتی و تجهیزات مراقبت‌های ویژه فراهم می‌سازند. 



ستاری ادامه داد: در نخستین روزهای شیوع کرونا در کشور به شدت در زمینه تامین ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده با مشکل مواجه بودیم ولی هم‌اکنون به جایگاهی رسیدیم که نه تنها تمامی نیاز کشور را تامین می‌کنیم بلکه حتی در ساخت دستگاه‌های تولید ماسک نیز خودکفا شده‌ایم.


بدون شک با ادامه چنین تلاش‌هایی و همکاری مردم با مسئولان نظام سلامت کشور در آینده‌ای نزدیک ویروس کرونا به طور کلی از ایران خارج شده و بار دیگر سلامت و آرامش برای همه مردم فراهم خواهد شد.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب