دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانستنی‌های پزشکی/ 104

درمان و پیشگیری از کرونا؛ از شایعه تا واقعیت

بهره‌مندی مردم از شبکه‌های اجتماعی علاوه برخی مزایا می‌تواند به‌عنوان منبع انتشار شایعات در زمینه پدیده‌های جدید از جمله ویروس کرونا شود که این موضوع نه تنها سودی به حال مخاطبانش ندارد بلکه سلامت روانی آنها را هم می‌تواند تحت تأثیر قرار دهد.
کد خبر : 479094
coronavirus-3.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با گسترش شیوع ویروس کرونا لزوم توجه به اصول بهداشتی بیش از پیش مورد توجه قرار می‌گیرد؛ ولی بهره‌مندی مردم از منابع اطلاعاتی مختلف سبب شده تا انتشار اطلاعاتی از منابع غیر موثق ذهن مخاطبان را دچار سردرگمی کند.


در ادامه بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی به برخی از مطالبی که در فضای مجازی در ارتباط با راه‌های پیشگیری و درمان کرونا دست به دست شده و بعضاً پایه و اساس علمی هم ندارند پرداخته خواهد شد:


آیا مصرف ایبوبروفن در باعث بدتر شدن کرونا می‌شود؟


پژوهش‌های زیادی انجام شده که نشان می‌دهد مصرف ایبوپروفن هنگام عفونت تنفسی منجر به بدتر شدن بیماری و یا مشکلات دیگر می‌شود؛ اما مشخص نیست که آیا ایبوپروفن به تنهایی عامل شدت آن بیماری‌ها بوده است یا خیر.


بعضی از کارشناسان می‌گویند که خواص ضدالتهابی این دارو ممکن است باعث کاهش شدت واکنش سیستم ایمنی بدن شود.


آیا گرم یا سرد شدن هوا در انتقال ویروس کرونا مؤثر است؟


ویروس کرونای جدید می‌تواند در تمام مناطق، شامل مناطق با هوای گرم و مرطوب، منتقل شود و شواهدی هم مبنی بر این موضوع ندارد که مثلاً هوای سرد می‌تواند ویروس کرونا را از بین ببرد. صرف‌نظر از دمای هوا بهترین روش برای محافظت از ویروس کرونا ضدعفونی کردن مداوم دست‌ها با مواد دارای الکل یا شستشوی آنها با آب و صابون است.


ویروس کرونا از طریق مصرف کالاهای چینی منتقل می‌شود؟


اگرچه ویروس کرونا می‌تواند بسته به نوع سطح تا چندین ساعت روی سطوح باقی بماند، اما بسیار غیرممکن است که این ویروس بتواند پس از جابجایی، مسافرت و نیز قرار گرفتن در معرض انواع شرایط و دما به حیات ادامه دهد.


آیا اسپری کردن الکل یا کلر بر روی بدن‌ ویروس‌ کرونا را از بین می‌برد؟


خیر، اسپری کردن الکل یا کلر بر روی بدن‌ ویروس‌هایی را که قبلاً به بدن‌ وارد شده نابود نخواهد کرد. اسپری کردن چنین موادی می‌تواند به لباس‌ها یا غشاء مخاطی (برای مثال در چشم‌ها یا دهان) آسیب برساند. الکل و کلر می‌تواند برای ضدعفونی کردن سطوح مفید باشد، اما باید مطابق دستورالعمل‌های مناسب استفاده شوند.


آیا شستشوی مداوم بینی با محلول نمک می‌تواند از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری کند؟


برخی مشاهدات نشان می‌دهد شستشوی مداوم با محلول نمک می‌تواند به بهبود سریع‌تر سرماخوردگی معمولی کمک کند اما شستشوی مداوم بینی علائم پیشگیری از عفونت‌های تنفسی را نشان نداده است.


آیا مصرف سیر از ابتلا به ویروس کرونای جدید پیشگیری می‌کند؟


سیر یک ماده غذایی سالم است که می‌تواند محتوی مقداری مواد ضدمیکروب باشد. اما هیچ مدرکی در وضعیت همه‌گیری فعلی وجود ندارد که نشان دهد خوردن سیر از افراد در برابر ویروس کرونای جدید محافظت می‌کند.


آیا کرونا تنها بر افراد مسن تأثیر می‌گذارد، یا افراد جوان‌ نیز آسیب‌پذیر هستند؟


افراد در همه رده‌های سنی ممکن است از ویروس کرونا متأثر شوند ولی ظاهراً افراد مسن‌تر و افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای مانند آسم، دیابت و بیماری‌های قلبی هستند ممکن است در صورت ابتلا به ویروس دچار بیماری شدید شوند.


آیا آنتی‌بیوتیک‌ها در پیشگیری و درمان کرونا مؤثر هستند؟


خیر، آنتی‌بیوتیک‌ها درمقابل ویروس‌ها موثر نیستند و فقط برای مبارزه با باکتری‌ها عمل می‌کنند.


کرونا از نوع ویروسی است و بنابراین نباید از آنتی‌بیوتیک‌ها به‌عنوان وسیله پیشگیری یا درمان آن استفاده شود.


آیا واکسن ذات‌الریه می‌تواند برای درمان ویروس کرونا تجویز شود؟


خیر، واکسن ذات‌الریه، پنوموکوک و هموفیلوس آنفولانزای نوع ب نمی‌توانند از کرونا ویروس جدید پیشگیری کنند. این ویروس خیلی جدید و متفاوت است و واکسن مربوط به خودش را می‌خواهد.


انتهای پیام/4105/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب