دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 اسفند 1398 - 00:03
آنا گزارش می‌دهد؛

مواد غذایی که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای سالم ماندن تقویت سیستم ایمنی بدن است که با پیروی از عادات غذایی و رفتاری صحیح محقق می‌شود.
کد خبر : 479063
1582232171-immune-system.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، عادات غذایی و رفتاری درست شامل خوب کافی، کنترل استرس، فعالیت فیزیکی، شستشوی صحیح دست‌ها و مصرف غذاهای سالم است. شاید غذا و مکمل‌های دارویی به صورت 100 درصد نتوانند از ابتلا به ویروس‌هایی چون کرونا و آنفلوانزا جلوگیری کند اما مصرف برخی از غذاهای خاص باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.


مرکبات و فلفل دلمه‌ای قرمز


ویتامین سی نقش کلیدی در پشتیانی از سیستم ایمنی بدن ایفا می‌کند و مرکبات سرشار از این ویتامین هستند. ویتامین سی نمی‌تواند مانع از ابتلا به بیماری شود اما مطالعات روی افراد مبتلا به عفونت‌های دستگاه تنفسی نشان می‌دهد سطح بالای این ویتامین در خون مزایای زیادی برای بیمار دارد. براساس گزارش‌ها، مصرف 200 میلی‌گرم ویتامین سی در روز می‌تواند مانع از عفونت در بدن شود؛ مصرف بیش از حد فایده‌ای ندارد و بدن آن را دفع می‌کند. یک پرتقال متوسط 70 میلی‌گرم، گریپ‌فروت 90 میلی‌گرم و فلفل دلمه‌ای قرمز رنگ خام حاوی 150 میلی‌گرم ویتامین سی است.



تخمه آفتابگردان و بادام درختی


علاوه‌بر ویتامین سی، ویتامین ای نیز نقش مهمی در ایمنی بدن ایفا می‌کند. این ویتامین محلول در چربی فعالیت سلول‌های ایمنی را افزایش داده و توانایی بدن در مقابله با ویروس‌ها و باکتری‌ها را تقویت می‌کند. یک چهارم پیمانه تخمه آفتابگردان می‌تواند نیمی از مقدار توصیه شده مصرف ویتامین ای روزانه را تأمین می‌کند. یک چهارم پیمانه بادام درختی نیز 45 درصد از مقدار توصیه شده مصرف ویتامین ای در روز را تأمین می‌کند.


سیب‌زمینی شیرین و هویج


سیب‌زمینی شیرین و هویج سرشار از بتاکاروتن است که پیش‌ساز ویتامین آ به شمار می‌رود. این ماده مغذی تولید سلول‌های سفید در سیستم ایمنی بدن را افزایش می‌دهد. همچنین به شکل‌گیری غشاهای مخاطی کمک می‌کند که دستگاه‌های تنفسی را می‌پوشانند و مانع محافظی در مقابل میکروب‌ها به شمار می‌رود. یک سیب‌زمینی شیرین پخته شده بیش از 150 درصد و یک لیوان هویج خام بیش از 100 درصد از نیاز روزانه به ویتامین آ را تأمین می‌کند.



لوبیای پخته و تخم کدو


زینک بر جنبه‌های مختلف سیستم ایمنی بدن اثر می‌گذارد. زمانی که مصرف زینک کم باشد، تولید سلول‌های ایمنی خاصی محدود می‌شود، بنابراین زینک ماده ضر.ری برای توسعه و عملکرد درست سیستم ایمنی بدن است. یک لیوان لوبیای پخته می‌تواند نیمی از نیاز روزانه به زینک را تأمین کند. همچنین یک چهارم پیمانه تخم کدو حاوی 20 درصد زینک است.


زردچوبه


کورکومین ترکیب طبیعی در زردچوبه است که منشأ رنگ منحصربه‌فرد این ادویه و یک ترکیب ضدالتهاب قوی است. کورکومین می‌تواند فعالیت سلول‌های ایمنی بدن و توانایی واکنش‌دهی آنتی‌بادی‌ها را افزایش دهد. ترکیب زردچوبه و فلفل سیاه فراهم‌زیستی (درصدی از دارو یا سم که وارد گردش خون می‌شود) کورکومین را افزایش می‌دهد.


آلبالو خشک


میزان آنتی‌اکسیدان موجود در آلبالوی ترش خشک بسیار زیاده بوده که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را به شدت تقویت کند. آنتی‌اکسیدان باعث کاهش بروز علائم بیماری‌های دستگاه تنفسی می‌شود. آلبالو حاوی ملاتونین طبیعی است که خاصیت خواب‌آوری دارد. گزارش‌ها نشان می‌دهد احتمال ابتلا به بیماری در افرادی که خواب کافی و با کیفیتی ندارند، بیشتر است.



گردو


گردو نه‌تنها یک ماده غذایی ضدالتهاب قوی است بلکه شامل مواد مغذی از جمله ویتامین ای، B6، مس و فولات (B9) است که نقش مهمی در پشتیبانی از سیستم ایمنی بدن ایفا می‌کنند. یافته‌های تحقیقاتی حاکی از آن است که گردو باعث کاهش استرس روانی می‌شود؛ گفتنی است که استرس سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند.


آب انار


آب انار خالص با افزایش فعالیت ضدالتهابی و ضدمیکروبی سیستم ایمنی بدن باعث تقویت آن می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آب انار طول مدت بیماری را تا 40 درصد کاهش می‌دهد و توانایی سیستم ایمنی بدن در مبارزه با عوامل‌ بیماری‌زا را افزایش می‌دهد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب