۲۲ اسفند روز تجلیل از مقام والای شهید
گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا - ابوالفضل کیمیایی؛ پیروزی انقلاب اسلامی ثمره مجاهدتهای مردم ایران و ایثار شهدای انقلاب و دفاع مقدس است که تحت رهبری امام خمینی(ره) به بار نشست.
۲۲اسفند ۱۳۵۸ بود که پیر جماران دغدغههای خود را نسبت به حمایت و سرپرستی از خانوادههای معظم شهدا و جانبازان آشکار ساخت و فرمان تأسیس بنیادشهید انقلاب اسلامی را صادر فرمود.
در فرمان حضرت امام(ره) برای تأسیس بنیاد شهید علاوه بر تامین مسائل معیشتی و روزمره خانوادههای معظم شهدا بر امورات فرهنگی، تحصیلی و آتیه فرزندان و همسران شهدا تاکید موکد شده بود.
حضرت امام(ره) به صورت خاص فرمانی مبنی بر تاسیس گروهی رادیویی و تلویزیونی برای ترویج امور فرهنگی و هنری خاص خانوادههای شهدا صادر فرمودند. پیرو این فرمان گروه شاهد در دل بنیادشهید تاسیس شد. گروهی که از نظر ساختار حرفهای و برنامهسازی با صداو سیما مرتبط بود و از سوی دیگر اهداف بنیاد شهید انقلاب اسلامی را عملی میساخت.
گروه سیمای شاهد با بکارگیری افراد متعهد و متخصص و بزرگان عرصه فیلم و سینما توانست در طول بیش از بیست سال عمر کاری خود، کارهای بزرگ و متعددی همچون سریال سیمرغ، گل پامچال، طوفان شن... و سینماییهایی زیادی همچون تویی که نمیشناختمت، تامرزدیدار، چکمه، تیک تاک... و بسیاری از محصولات هنری و فرهنگی که در جشنوارههای معتبر داخلی و خارجی جایزههای زیادی دریافت کردند را تولید کند.
سیمای شاهد در ایام هفته برنامه روتین نیز داشت که امور خاص خانوادهای شاهد و یا مستندهای ساخته شده در آن پخش میشد. این گروه در زمان ادغام بنیاد شهید و بنیاد جانبازان و ستاد آزادگان از ساختار جدید بنیاد شهید حذف شد و با از دستدادن نیروهای متخصص خود به شکل یک موسسه فرهنگی چند صباحی ادامه مسیر داد و در نهایت فعالیتهایش متوقف شد. ادغام بنیاد شهید، بنیاد جانبازان و ستاد آزادگان تشکیلاتی جدید را به نام بنیاد شهید و امور ایثارگران رقم زد.
از زمان تاسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی تا چندسال گذشته از روز ۲۲اسفند ماه تنها بهعنوان روز بنیاد شهید یاد میشد، اما در یک حرکت فرهنگی از چند سال قبل روز ۲۲اسفند بهصورت رسمی به نام روز شهید نامگذاری شدهاست.
به پاس مجاهدت شهدای انقلاب و دفاع مقدس روز ۲۲اسفند، روز شهید نامگذاری شده و وظیفه همگان است که این روز را گرامیبدارند.
در سالهای ابتدایی که روز ۲۲اسفند به نام شهید نامگذاری شدهبود؛ تنها ۳درصد جامعه روز شهید را میشناختند اما اکنون به پاس اقدامات فرهنگی و رسانهای، بیشتر افراد جامعه روز ۲۲اسفند را بهنام روز شهید میشناسند.
در شرایطی که حرکتهای مشکوکی برای پاک شدن واژه شهید از معابر، کوچهها و فرهنگ اسلامی ما انجام شدهاست، اختصاص یک روز خاص به نام و واژه مقدس شهید اقدامی پسندیده و انقلابی بوده و وظیفه رسانههای انقلابی نیز معرفی و ترویج روز شهید است.
همانطوریکه حضرت امام(ره) در زمان تاسیس بنیاد شهید علاوه بر توجه به امورات جاری خانوادههای شهدا به امور فرهنگی و تحصیلی فرزندان شهدا توجه خاص داشتند، ما نیز باید در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از هیچ تلاشی فروگذار نباشیم.
در حال حاضر توجه بیش از پیش به امور فرهنگی و هنری در بنیادشهید و امور ایثارگران احساس میشود چرا که این نهاد با در دست داشتن منابع عظیمی از اسناد و مدارک شهدا و ایثارگران به گنجینهای از فرهنگ دفاع مقدس بدل شدهاست. البته نباید فراموش کرد که تاکنون اقدامات فرهنگی و هنری بسیاری در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت انجام شده است، لیکن بهجهت عظمت شهادت، شهدا و ایثارگران و نیاز جامعه، پراکندن عطر شهادت و ایثار یک وظیفه انسانی و الهی است. با ترویج فرهنگ ایثار بسیاری از مشکلات جامعه مرتفع خواهد شد.
۲۲ اسفند، روز شهید بر تمام خانوادههای شاهد و ایثارگر و همرزمان شهدا گرامی باد. باشد که با توسل به ارواح پاک شهدا و استعانت ازخداوند متعال بر تمام مشکلات جامعه پیروز شویم.
انتهای پیام/۴۱۰۰/
انتهای پیام/