دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 اسفند 1398 - 18:43
با اثبات نظریه «زمین سیاره پوشیده از آب»؛

فرضیه قابل سکونت بودن سایر سیارات قوت گرفت

شواهد نشان می‌دهد 3 میلیارد سال پیش قاره‌ای روی سیاره زمین وجود نداشته است و این موضوع به سرنخی در خصوص «آیا سیارات دیگر قابل سکونت هستند یا خیر» کمک خواهد کرد.
کد خبر : 475836
3654.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از گاردین، نشانه‌های شیمیایی پیدا شده در پوسته اقیانوس‌های باستانی حاکی از آن است که بیش از 3 میلیارد سال پیش یک اقیانوس جهانی زمین را پوشانده بوده و یک سیاره‌ آبی بوده است.


دانشمندان در حین بررسی بخشی از پوسته اقیانوس باستانی متوجه نشانه‌های شیمیایی شدند که نشان می‌دهد بیش از 3 میلیارد سال پیش زمین عاری از هر گونه قاره بوده است. این اطلاعات به دانشمندان کمک می‌کند تا درک بهتری از نحوه ظهور نخستین حیات تک سلولی روی زمین پیدا کنند و سرنخی در خصوص «آیا سیارات دیگر قابل سکونت هستند یا خیر» بیابند.


براساس یافته‌های جدید، سیاره زمین در ابتدا یک سیاره بدون قاره و شبیه به یک سیاره آبی بوده است. این امر محدودیت مهم زیستی را برای ظهور و تکامل نخستین شکل‌های حیات روی سیاره زمین (همچنین وجود احتمال حیات در سیارات دیگر) ایجاد می‌کند.


یکی از رایج‌ترین سوالات زمین‌شناسی این است که زمین باستانی به چه شکل بوده است؟ محققان از دانشگاه کلرادو و دانشگاه ایالتی آیووا برای پیدا کردن پاسخ این سوال به منطقه پانوراما در شمال غربی استرالیا رفتند و قسمتی از پوسته اقیانوس باستانی با قدمت 3.2 میلیارد سال را تجزیه و تحلیل کردند. بررسی‌ها بیشتر نشان داد که در این دوره اقیانوس جهانی کل سیاره زمین را پوشانده بوده است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب