مراجعه بیمورد به مراکز درمانی فشار بیشتری به کادر پزشکی وارد میکند/ مهمترین نکته برای مبارزه با کرونا چیست؟
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- علیرضا باجلان، با توجه به گسترش بیماری کرونا در شهرهای مختلف کشور مردم باید از ترددهای بین شهری خودداری کرده و با عمل به توصیههای بهداشتی و درمانی سلامت خود و اعضای خانوادهشان را حفظ کنند. مراجعه غیرضروری به مراکز درمانی تنها باعث احتمال بالا رفتن خطر آلودگی میشود.
بسیاری از مردم به دلیل نگرانی از ابتلا به ویروس کرونا به صورت بیمورد به مراکز درمانی مراجعه میکنند. افزایش آگاهی عمومی و یادگیری اطلاعات مهم در مورد بیماری کرونا میتواند سلامت جامعه را افزایش داده و از فشار مضاعف بر کادر درمان جلوگیری کند.
در ادامه توضیحات نصیر دهقان عضو مرکز تحقیقات طب پیشگیری و سلامت جمعیت دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد لازم نبودن مراجعه به مرکز درمانی با هر نوع علامت بیماری را مشاهده میکنید:
آنا: الآن تفکری بین مردم وجود دارد که بهمحض اینکه گلودرد یا سردرد میگیرند یا بدنشان درد میکند، بهسرعت به مراکز درمانی مراجعه میکنند، از ترس اینکه کرونا گرفتهاند. این موضوع اصلاً فایدهای دارد؟ چون مراکز درمانی ممکن است خودشان آلوده به ویروس کرونا باشند. چه توصیهای به مردم میکنید؟
دهقان: مهمترین نکته این است که اولاً ما تب را بالای 38.3 بسنجیم. یعنی اگر تب بالای 38.3 یا 39 بود معمولاً باید به پزشک مراجعه کرد. پس اولین کاری که مردم باید بکنند این است که درجه سنجی برای تشخیص تب تهیهکرده و بگذارند زیر بغلشان بهاضافه نیم بکنند، درجه تب واقعی به نظر میرسد و اگر که دیدند این 38.3 یا نزدیک به 39 دارد میشود، آن موقع مراجعه کنند.
متأسفانه در اینجور مواقع ما چیزی داریم تحت عنوان «نیاز القاشده» که حالا وزیر هم گفته هر کس بیاید تشخیص و درمانش رایگان است. من از افراد زیادی را دیدم داشتم که میگفتند ما به بیمارستان برویم؟ سرمان درد میکند! آبریزش بینی داریم!
مراجعه بیمورد به مرکز درمانی انرژی کادر درمان برای کمک به بیماران واقعی را کاهش میدهد
به آنها گفتم علائم شما نشانههای بیماری کرونا نیست مگر اینکه این چهار علائم حاد را داشته باشید. اگر تنگی نفس یا تب بالا ندارید، نیازی نیست به مراکز درمانی مراجعه کنید.
اتفاقی که میافتد این است که ممکن است در همان محیط درمانی متأسفانه آلوده شوند و دومین دلیل این است که نیروی خدوم کادر درمان ما یک انرژی محدود دارد. این بار و نیاز القایی میتواند عملاً انرژی اینها را بهصورت مضاعف استفاده کند و عملاً وقتیکه ساعت مثلاً 10 شب یا یک یا دو صبح که آنها باید یک عملکرد مناسب داشته باشند و بایستی ازنظر جسمانی و روانی آمادگی داشته باشد که بخواهد خدمت مناسب به کسی که واقعاً به درمان نیاز دارد، نتواند خدمات مناسب ارائه کنند.
آنا: قطعاً با مراجعه بیمورد به مراکز درمانی حق دیگران تضعیف میشود. اینطور نیست؟
دهقان: دقیقاً. اگر کسی نیازمند خدمات نباشد ولی مراجعه کند هم نوبت نیازمندی و هم انرژی آن درمانگر را میگیرد، نمیشود گفت بهواسطه اینکه یک مقدار نگران بودم، چون خودم مقصر بودم که یا آگاهیام کم است یا وسواس فکری دارم یا آدم مضطربی هستم، دارم سیستم را به هم میزنم.
بنابراین تا علائم منجر به تبهایی که عرض کردم و فقط راهش آن تبسنج است که باید در داخل خانه داشته باشند. بعضیها میگویند ما نمیتوانیم از تبسنج در داخل دهانمان استفاده کنیم و حالت تهوع به ما دست میدهد، خب شما تبسنج را زیر بغلت بگذار! خدا را شکر امروز مردم اطلاعات پزشکی بالایی دارند و خواندن اطلاعات تبسنجی را بلد هستند، یا حداقل در ساختمان مسکونی شما یک نفر هست که آن را بلد باشد.
در مکانهای عمومی و شلوغ از دستکشهای مختلفی که وجود دارد، استفاده کنند و حتماً لازم نیست آن خراشیدگیهای پوستی در حد زخم یا برش باشد تا از دستکش استفاده کرد. خیلی از اوقات این خراشهای پوستی ما سطحی است ولی آن لایه محافظ که درواقع سپر محافظ پوستیمان است، ممکن است آسیبدیده باشد.
تنها نکتهاش این است که باید نیم درجه به درجهای که تبسنج نشان اضافه کنند. مثلاً اگر درجه 37 باشد، میشود 37.5 یا اگر تنگی نفس، سرگیجه یا اسهال نامتعارف داشتند، آن موقع میتوانند به مراکز درمانی مراجعه کنند ولی اگر این علائم را نداشتید اینجوری به نظر من فقط بار اضافه است که به نیروی به نظر من واقعاً مظلوم کادر درمان وارد میشود. مردم باید بیشتر در چنین شرایطی هوای کادر درمان را داشته باشند.
آنا: با توجه به تخصص شما که طب پیگیری است چه راهکاری را برای پیشگیری ابتلا به ویروس کرونا پیشنهاد میکنید؟
دهقان: مهمترین چیزی که من فکر میکنم این است که مردم حتیالمقدور در منزلشان بمانند تا زمانی که نیاز مبرم به خارج شدن از منزل داشته باشند. یعنی بمانند مگر اینکه مجبور به خروج از منزل باشند. دوم اینکه میتوانند از ماسکهای معمولی (ماسک سه لایه) استفاده کنند. حالا لازم نیست ماسک حتماً فیلتر دار باشد چون اندازه قطراتی که منجر به انتقال میشود بهاندازهای است که از ماسک سه لایه نیز رد نمیشود. البته اگر ماسک فیلتر دار باشد بهتر است ولی نیاز به این نیست که حتماً ماسک فیلتردار استفاده شود.
نکته بعدی اینکه چون ویروس کرونا ویروسی است که از طریق دست و خراشهای پوستی منتقل میشود، حتماً در مکانهای عمومی و شلوغ از دستکشهای مختلفی که وجود دارد، استفاده کنند و حتماً لازم نیست آن خراشیدگیهای پوستی در حد زخم یا برش باشد تا از دستکش استفاده کرد. خیلی از اوقات این خراشهای پوستی ما سطحی است ولی آن لایه محافظ که درواقع سپر محافظ پوستیمان است، ممکن است آسیبدیده باشد.
مهمترین نکته ماندن در منازل، استفاده از ماسک و دستکش است.
یعنی لازم نیست زخم حتماً بریدگی با چاقو باشد، ممکن است حتی خفیف باشد ولی همین زخم میتواند محل ورود ویروس باشد و دو هفته یا 10 روز دیگر ممکن است علامتش مشخص شود.
برای همین مهمترین نکته ماندن در منازل، استفاده از ماسک و دستکش است و اگر که ما در امر طبخ یا توزیع مواد غذایی هستیم، یک مقدار رفتار حرفهایتر، یک مقدار مسئولیت بالاتر داشته باشیم و به نظر من دو سه هفته صبوری کنیم تا بتوانیم از این مرحله و از این گلوگاه جدید و خاص حوزه سلامت بتوانیم انشاءالله عبور کنیم.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/