دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۴

هوش مصنوعی مقاوم‌ترین باکتری‌های بیماری‌زا را از بین می‌برد

هوش مصنوعی به تازگی به توانایی مجهز شده است که آن را قادر ساخته است مقاوم‌ترین باکتری‌های بیماری‌زا را از بین ببرد.
کد خبر : ۴۷۳۷۳۴
1374910_639.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اینگجت، هوش مصنوعی در حوزه درمان و آموزش پزشکی به سرعت در حال رشد است و دانشمندان هر روز توانایی‌های جدیدی را به آن اضافه می‌کنند. به تازگی گروهی از محققان دانشگاه MIT ویژگی جدیدی را به هوش مصنوعی اضافه کرده‌اند.


تا بیش از این فناوری و روش درمانی برای از بین بردن بسیاری از باکتری‌های مقاوم وجود نداشت اما حالا محققان دانشگاه ام‌آی‌تی موفق شدند گام بزرگی در جهت مبارزه باکتری‌های مقاوم که در واقع عامل تعداد قابل توجهی از بیماری‌ها هستند را بردارند. تعدادی از باکتری‌ها دارای قابلیتی هستند که در زمان حیات رشد کرده و ساختار خود را نسبت به داروهای جدید مقاوم می‌سازند از همین رو مبارزه با آن‌ها بسیار سخت شده و حتی در مواردی نمی‌توان آن‌ها را از بین برد.



در روش ابداعی گروهی تحقیقاتی دانشگاه ام‌آی‌تی از روش متفاوتی برای مبارزه با باکتری‌هایی که حداقل تا ۳۰ روز زنده می‌مانند استفاده می‌شود و با تجهیزاتی ویژه این گونه از باکتری‌ها نابود می‌گردند. البته هوش مصنوعی به گونه‌ای توسعه یافته است که تنها باکتری‌های بیماری‌زا را شناسایی و نابود کرده و صدمه‌ای به باکتری‌های مفید در بدن نزنند.


هوش مصنوعی با طراحی آنتی‌بیوتیک‌های مخصوص ساختار باکتری‌های بیماری‌زا را شکسته و پس از ایجاد تغییر در آن، شرایط نابودی عوامل بیماری را از بین می‌برند. دانشمندان پیش از طراحی دارو، رفتار باکتری‌های بیماری‌زا را در نظر گرفته و با کمک هوش مصنوعی از ساختار مولکولی باکتری به منظور شناسایی دقیق عکس‌برداری می‌کنند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

محققان برای آموزش دقیق هوش مصنوعی رفتار ۲۵۰۰ مولکول را مورد بررسی قرار دادند و اطلاعات عملکرد ۱۷۰۰ نوع دارو در بدن انسان‌ها را به این فناوری دادند. کارشناسان معتقدند نباید از هوش مصنوعی انتظار داشت که فوراً عامل به وجود آورده و یا تشدید کننده بسیاری از بیماری‌ها را از بین ببرد. در واقع این تازه شروع یک روند بزرگ برای مبارزه مؤثر با بیماری‌های عفونی است.


انتهای پیام/۴۱۴۴/


ارسال نظر