دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یزدانی نیشابوری مطرح کرد؛

استفاده از ماسک برای عموم مردم نیازی نیست/ روش‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

استادیار گروه میکروبیولوژی دانشکده علوم و فناوری‌های نوین گفت: برای ویروس کرونا و بسیاری از ویروس‌ها درمانی نداریم چراکه ویروس‌ها وابسته به سلول هستند و از همین رو ساخت واکسن و درمان برای ویروس‌ها سخت است.
کد خبر : 472070
809538_622.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شقایق یزدانی نیشابوری در سخنرانی علمی خود در مراسم «نگاهی به ویروس کرونای جدید» که به همت انجمن علمی دانشجویی دانشگاه علوم و فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران صبح امروز در سالن آمفی تئاتر شهید احدی این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: بیش از یک ماه است که شیوع و همه‌گیری ویروس کرونا در سراسر دنیا مطرح شده است.


وی افزود: تا روز گذشته  ۶۴ هزار و ۴۳۶ نفر به ویروس کرونا مبتلا شدند که تا امروز یک هزار و ۵۲۳ نفر جان خورد را از دست داده‌اند؛ طبق آمار بین ۲ الی ۳ درصد این بیماری کشته شده است. میزان کشته این ویروس کم است اما میزان شیوع آن زیاد است از همین رو به عنوان یک دغدغه جهانی شناخته شده است.


دکترای تخصصی ویروس‌شناسی پزشکی عنوان کرد: ویروس‌ها با اندازه کم خود می‌توانند جهان را آلوده کنند. طی ۱۵ سال اخیر ویروس‌شناسی حوزه‌های ناشناخته زیادی دارد که نشان‌دهنده عملکرد هوشمندانه ویروس‌ها است.


این استادیار گروه میکروبیولوژی دانشکده علوم و فناوری‌های نوین خاطرنشان کرد: با وجود اقدامات پیشگیرانه امکان عبور این ویروس از مرزهای کشور وجود دارد؛ از همین رو نیاز است اطلاع‌رسانی‌های لازم انجام شود. 


یزدانی نیشابوری با بیان اینکه ویروس کرونا حتی به اقتصاد کشور چین تاثیر گذاشته است، تصریح کرد: ویروس‌ها با اندازه‌های نانومتری می‌توانند تمام سلول‌های حیوانات، انسان‌ها، گیاهان و...را تحت تأثیر قرار دهند. 


وی با اشاره به اینکه ویروس‌ها هوشمند و به‌روز هستند، گفت: ویروس‌ها بسیاری از ارگان‌های بدن انسان را همانند انواع هپاتیت‌ها می‌توانند آلوده کنند. 


دکترای تخصصی ویروس شناسی پزشکی گفت: بسیاری از حیوانات به‌عنوان منبع ویروس کرونا شناخته شده است. ویروس کرونا دارای تاج‌هایی است که شبیه تاج خورشید است و نام این ویروس از همین موضوع گذاشته شده است و این ویروس در کیسه‌های هوایی بدن انسان تأثیرگذار است. 


وی گفت: برخی بر این باورند ویروس کرونا ساخته دست بشر است که من با این موضوع موافق نیستم؛ ویروس‌ها برای تکثیر خود مجبور هستند از سلول‌های بدن انسان استفاده کنند. خانواده ویروس کرونا دارای ویروس‌های نوپدید و نوظهور است.


یزدانی نیشابوری گفت: ۶۹ کرونا‌ویروس تا پیش از این باعث بیماری در انسان می‌شدند. سال ۲۰۰۲ کروناویروس سارس (خفاش، گربه چینی و انسان) با ۱۰ درصد کشتگی همراه بود. ۸ هزار ۴۳۷ نفر آلوده این ویروس شدند که ۸۱۳ نفر فوت کردند. 


وی ادامه داد: ویروس سارس از طریق گربه به انسان منتقل شده است.  در سال ۲۰۱۲ ویروس مرس ۲ هزار و ۴۹۴ نفر مبتلا شدند که ۸۵۸ نفر کشته شدند اما همچنان برخی افراد دچار آن می‌شوند و این ویروس ریشه‌کن نشده است. طبق آمار بین ۴۰ الی ۵۰ درصد ویروس مرس کشته داشته است.


دکترای تخصصی ویروس شناسی پزشکی با اشاره به ویروس کرونا ۲۰۱۹ گفت: در روز پایانی ۲۰۱۹ این ویروس شناخته شده است که اولین گزارش این ویروس از فروشگاه آبزی شیوع پیدا کرده است؛ نگرانی جهان از این موضوع است که با وجود بالا بودن سطح بهداشت کشور چین ویروس کرونا در این کشور شیوع داشته است. 


کرونا هدیه خفاش به انسان


وی افزود: ویروس کرونا از خفاش و استفاده از حیوانات آبزی به انسان منتقل شده است اما این موضوع اکنون مطرح نیست؛ افراد باید از دست دادن، بوسیدن دیگران خودداری کنند و از وسایل شخصی خود استفاده کنند؛ افراد باید از کسانی که علائم سرماخوردگی دارند حداقل یک متر فاصله داشته باشد. 


یزدانی نیشابوری با تأکید بر اینکه سرفه نشان‌دهنده درگیری ریه است، تصریح کرد: تب بالا، کوتاه شدن تنفس از جمله علائم ویروس کرونا است. ویروس کرونا تنها ریه انسان را درگیر نمی‌کند؛ پس از ریه، کلیه فرد مبتلاشده به کرونا از کار می‌افتد. 


۸۰ درصد مبتلایان ویروس کرونا ۶۰ سال به بالا دارند


وی ادامه داد: افراد مبتلا به سرطان، ام اس، افراد داری مشکلات ریوی، کلوی و افرادی که پیوند داشته باشند بیشتر در معرض ویروس کرونا قرار دارند. کودکان نیز مبتلا به این ویروس می‌شوند اما آمار نشان می‌دهد افراد بیش از ۶۰ سال ۸۰ درصد کشته شدگان مبتلایان این ویروس را تشکیل می‌داد. 


دکترای تخصصی ویروس شناسی پزشکی در خصوص علائم ویروس کرونا گفت: تب، اسهال، تهوع، تنگی نفس از جمله علائم ویروس کرونا است. 


یزدانی نیشابوری بیان کرد: اخبار منتشرشده در فضای مجازی مورد تأیید نیستند، تاکنون واکسن ویروس کرونا ساخته نشده است و محققان گفته‌اند که تا حداقل ۱۸ ماه آینده ساخته می‌شود. 


استفاده از ماسک برای عموم مردم نیازی نیست!


وی درخصوص مصرف ماسک در کشور گفت: اکنون نیازی نیست مردم عادی از ماسک استفاده کنند. افراد باید فاصله یک‌متری با افرادی که علائم سرماخوردگی دارند را باید رعایت کنند. 


دکترای تخصصی ویروس‌شناسی پزشکی گفت: کشور چین اقدامات زیادی از جمله تأسیس ۲ بیمارستان مجهز در مواجهه با ویروس کرونا را داده است که حتی فضای کافی را ندارد. 


روش‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا 


وی با تأکید بر شستن درست دست‌ها گفت: افراد باید دست‌های خود را مکرر با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه بشویند. در صورت نبود آب و صابون دست‌ها را باید با دستمال‌های الکلی ضدعفونی کنند. انسان طی یک روز بین ۶ الی ۸ بار به صورت ناخودآگاه به سمت چشم و دهان خود می‌برند. 


یزدانی نیشابوری تصریح کرد: از تماس با حیوانات اهلی و دیگر حیوانات خودداری کنیم. افراد باید دهان و بینی خود را آگاه عطسه یا سرفه دیگران را بپوشانند. مردم چین باید از ماسک استفاده کنند. روز گذشته یک نفر مبتلا به ویروس کرونا شده‌اند.


دکترای تخصصی ویروس شناسی پزشکی گفت: استفاده از ماسک‌های n95  برای ویروس کرونا مناسب است. اکنون بیمارستان‌های کشور آماده باش هستند. 


وی بیان کرد: ماسک‌های جراحی تنها ۲ ساعت و ماسک‌های n۹۵ تنها ۸ ساعت کارایی دارند برای دور انداختن ابتدا آنها را باید در یک پلاستیک قرار دهید و پس از آن در سطل زباله دردار بگذاریم.


یزدانی نیشابوری وی با اشاره به توصیه وزارت بهداشت برای کاهش خطر ابتلا به ویروس کرونا اذعان کرد: پوشاندن بینی و دهان هنگام عطسه یا سرفه، خودداری از تماس و نزدیک شدن به افرادی که علائمی شبیه آنفلوآنزا و سرماخوردگی دارند و... از جمله توصیه‌های این وزارت‌خانه است.


این استادیار گروه میکروبیولوژی دانشکده علوم و فناوری‌های نوین خاطرنشان کرد: درمان برای ویروس کرونا و بسیاری از ویروس‌ها نداریم؛ ویروس‌ها وابسته به سلول هستند از همین رو ساخت واکسن و درمان برای ویروس ها سخت است زیر امکان آسیب به سلول است. 


وی ادامه داد: تاکنون یک هزار و ۷۰۰ نفر افراد حوزه پزشکی دچار ویروس کرونا شده‌اند.  طی دو روز اخیر تعداد افراد آلوده‌های ویروس جهانی چندهزار نفر افزایش یافت زیرا معیارهای تشخیص و سنجش خود را تغییر داد. امروزه در چین کسانی که علائم و بالینی داشته باشد را به عنوان افراد آلوده‌شدگان ویروس کرونا شناخته می‌شود. 


یزدانی نیشابوری با اشاره به سخنان ویروس کرونا طی روزهای اخیر گفت: حدود سه هفته اقدامات لازم برای جلوگیری از مبتلا به ویروس کرونا در کشور صورت گرفته است. تنها راه شیوع شکست کرونا همبستگی بین تمام کشورهای سراسر دنیا است. 


این استادیار گروه میکروبیولوژی دانشکده علوم و فناوری‌های نوین بیان کرد: طی سال‌ها ممکن است هزاران نفر در اثر بیمارهای عفونی جان خود را از دست بدهند؛ از همین رو نمی‌توان گفت ویروس کرونا در کشور وجود دارد. 


وی افزود: در دی و بهمن ماه سال جاری ۲ دستورالعمل کشوری کرونا ویروس جدید توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور ابلاغ شده است و تمام ارگان‌های بهداشتی کشور در حالت آماده‌باش قرار دارند. 


یزدانی نیشابوری با اشاره به شایعاتی که در خصوص ویروس کرونا در کشور گفت: کشور در حالت آماده‌باش قرار دارد و نباید به اخبار منتشر شده در فضای مجازی استناد کرد.  


انتهای پیام/۴۰۸۴/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب