دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰

اسفناج؛ سبز‌ی با خاصیت ضد سرطانی

اسفناج یکی از غنی‌ترین نوع سبزی‌ها است که فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد. در این مطلب به خواص اسفناج پرداخته‌ایم.
کد خبر : ۴۷۱۸۳۷
main-8-1280x720.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اسفناج یک سبزیِ سبز‌برگ است که منشا آن در ایران است. این سبزی بسیار سالم است چراکه حاوی مواد مغذی و آنتی اکسیدان است. خوردن اسفناج ممکن است برای سلامت چشم، کاهش استرس اکسیداتیو، جلوگیری از سرطان و کاهش فشار خون مفید باشد.


روش‌های زیادی برای تهیه اسفناج وجود دارد. می‌توانید آن را به صورت کنسرو، پخته و یا خام تهیه کرده و صرف کنید.


در ادامه به خواص شگفت انگیز اسفناج پرداخته‌ایم.


ارزش غذایی


 ۱۰۰ گرم اسفناج خام حاوی موارد زیر است:

گوشتیران
قالیشویی ادیب

کالری: ۲۳ گرم
آب: ۹۱٪
پروتئین: ۲,۹ گرم
کربوهیدرات‌ها: ۳,۶ گرم
شکر: ۰,۴ گرم
فیبر: ۲,۲ گرم
چربی: ۰,۴ گرم


ویتامین‌ها و مواد معدنی


اسفناج منبع عالی بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشد:


ویتامین A
ویتامین C:
این ویتامین یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که باعث تقویت سلامت پوست و عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شود.
ویتامین K۱: این ویتامین برای لخته‌شدن خون ضروری است. نکته قابل توجه این است که، یک برگ اسفناج حاوی بیش از نیمی از نیازهای روزانه شما است.
اسید فولیک: همچنین به عنوان فولات یا ویتامین B۹ شناخته می‌شود، این ترکیب برای زنان باردار بسیار حیاتی است و برای عملکرد طبیعی سلول و رشد بافت ضروری است.
آهن: اسفناج منبع عالی از این ماده معدنی ضروری است. آهن به ایجاد هموگلوبین کمک می‌کند، که اکسیژن را به بافت‌های بدن شما منتقل می‌کند.
کلسیم: این ماده معدنی برای سلامت استخوان‌ها، یک مولکول مهم سیگنالینگ برای سیستم عصبی، قلب و عضلات شما ضروری است.


اسفناج همچنین حاوی چندین ویتامین و مواد معدنی دیگر از جمله پتاسیم، منیزیم و ویتامین‌های B۶ ، B۹ و E است.


ترکیبات گیاهی


لوتین: این ترکیب برای بهبود سلامت چشم مفید است.
کائمفرول: این آنتی‌اکسیدان ممکن است خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های مزمن را کاهش دهد.
نیترات: اسفناج حاوی مقادیر زیادی نیترات است که ممکن است باعث تقویت سلامت قلب شود.
کوئرستین: این آنتی‌اکسیدان ممکن است عفونت و التهاب را از بین ببرد. اسفناج یکی از منابع غنی رژیم غذایی کورستین است.
زآگزانتین: مانند لوتئین، این ماده همچنین می‌تواند سلامت چشم را بهبود بخشد.


فواید سلامتی اسفناج


اسفناج بسیار سالم است و با فواید بی‌شماری برای سلامتی مرتبط است.


استرس اکسیداتیو
اسفناج حاوی آنتی اکسیدان‌ها است، که با استرس اکسیداتیو ( باعث تسریع در پیری می‌شود و خطر ابتلا به سرطان و دیابت را افزایش می‌دهد) مبارزه می‌کنند و به کاهش آسیب‌های ناشی از آن کمک می‌کنند.


سلامتی چشم
اسفناج سرشار از زایاگزانتین و لوتئین است که از چشمان شما در برابر صدمات ناشی از نور خورشید محافظت می‌کند. علاوه بر این، مطالعات متعددی نشان می‌دهد که زایاگزانتین و لوتئین برای جلوگیری از انحطاط ماکولا و آب مروارید، که عمده‌ترین علل نابینایی هستند، مفید واقع می‌شوند. این ترکیبات حتی می‌توانند آسیب‌های موجود را برعکس کنند.


پیشگیری از سرطان
اسفناج حاوی دو مؤلفه، MGDG و SQDG است که ممکن است رشد سرطان را کاهش دهند. در یک مطالعه، این ترکیبات به کند شدن رشد تومور در دهانه رحم شخص کمک کردند. آنها همچنین اندازه تومور را کاهش دادند.


همچنین چندین مطالعه انسانی مصرف اسفناج را با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط می‌کند. خوردن این برگ سبز ممکن است به جلوگیری از سرطان پستان نیز کمک کند.


فشار خون
اسفناج حاوی مقادیر زیادی نیترات است، که اثبات شده به فشار خون متعادل کمک می‌کند و خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد. همچنین یک مطالعه در ۲۷ نفر نشان داد که خوردن اسفناج به طور موثری باعث کاهش فشار خون می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۱۲/


ارسال نظر