دانشگاه آزاد در میان دانشگاههای برتر جهان در حوزه نانو قرار دارد
سید مهدی رضایت در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در خصوص پیشرفتهای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه نانو گفت: این دانشگاه از مدتها قبل در حوزههای مهمی از نانو فناوری از جمله نانومواد، نانوپزشکی و نانوشیمی فعالیت دارد و در این حوزهها مقطع کارشناسی ارشد و دکتری راهاندازی کرده است. برخی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی هماکنون در مقاطعکارشناسی ارشد و دکتری نانوفناوری دانشجو تربیت میکنند.
مدیر کارگروه توسعه نیروی انسانی ستاد نانو بیان کرد: در خصوص ایجاد و راهاندازی رشتههای تحصیلی فناوری نانو، دانشگاه آزاد با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش و ستاد فناوری نانو همکاری کرده و عملکرد و توانمندی خوبی از خود نشان داده است. واحدهای علوم تحقیقات، نجفآباد، تهران مرکز و واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی از جمله واحدهای سطح بالای این دانشگاه هستند که رشتههای تحصیلی فناوری نانو در آنها وجود دارد.
وی افزود: هر ساله شاهد حضور واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی و ارائه محصولات متنوع دانشجویان و استادان آن در جشنواره و نمایشگاه نانو هستیم. این محصولات توانمندیهای این دانشگاه در حوزه علم، تولید مقالات، ثبت اختراع و فناوری را نشان میدهد.
رضایت مطرح کرد: تولید نانورُس صنایع بالادستی و پاییندستی نفت کاربرد دارد. انواع رنگها با خاصیت ضدخوردگی، انواع نانوپلیمرها و نانوموادها از جمله محصولات ارائه شده توسط دانشگاه آزاد اسلامی است. نانورس در حوزههای مرتبط به محیط زیست، تصفیه فاضلاب و دارورسانی نیز استفاده میشود. دانشگاه آزاد در حوزه نانورس و مواد نانویی مکمل فعالیتهای خوبی داشته و برنامه مشخصی برای توسعه در این حوزه دارد.
مدیر کارگروه توسعه نیروی انسانی ستاد نانو گفت: براساس مقاله یکی از مؤسسات معتبر آمریکایی که حاصل چند سال رصد و پایش فناوری نانو در کشورهای دنیا بود نام چند دانشگاه ایرانی در میان دانشگاههای برتر دنیا در حوزه فناوری به چشم میخورد که یکی از آنها دانشگاه آزاد اسلامی بود. چند شرکت دانشبنیان فعال در حوزه نانو در این دانشگاه فعالیت میکنند که ماحصل همکاری استادان و فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی است.
وی افزود: یکی از شرکتهای دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی محصولاتی در حوزه نساجی مانند پارچههای مقاوم به رطوبت و تصفیه پساب کارخانجات ارائه داده است. این فعالیتها تنها بخش کوچکی از توانمندی و ظرفیت این دانشگاه است. با توجه به ظرفیت بالای دانشگاه آزاد از نظر هیئت علمی، دانشجو، امکان دسترسی به تجهیزات و فضای آزمایشگاهی امکان پیشرفت در حوزه نانو وجود دارد، اگر ارتباطی میان دانشگاه، کسبوکار و صنعت شکل بگیرد، دانشگاه آزاد میتواند به یکی از پیشگامان حوزه نانو تبدیل شود که خروجیهای ارزشمندی را به ارمغان بیاورد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/