تلاش ایران برای تقریب مواضع سوریه و ترکیه/ اردوغان زیر فشار فضای اخوانی کشورهای عربی قرار دارد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه فرا منطقهای رأیالیوم در گزارشی نوشت: در چند ساعت گذشته ارتش سوریه از آزادسازی چندین منطقه دیگر و پیشروی در جبهههای مختلف شمال این کشور خبر داد. آنها موفق شدند پس از عبور از همه برجکهای دیدهبانی ترکیه و آزادسازی شهر راهبردی سراقب در حومه ادلب بر هشت روستای جدید در حومه حلب مسلط شوند. در حال حاضر آرامش نسبی بر این شهر حاکم است.
بیشتر بخوانید:
ترکیه به ادلب سوریه نیرو اعزام کرد
حملات ارتش سوریه را متوقف میکنیم
تلاش روسیه برای دیکته توافق سوچی بر ترکیه
طبق این گزارش، به نظر میآید جبهههای مختلف در انتظار نتیجه دیدار رؤسای جمهور روسیه و ترکیه هستند که روز گذشته در آنکارا برگزار شد. همچنین به نظر میآید هیئت روسی توافق جدیدی را بر ترکیه درباره اوضاع جدید میدانی دیکته کند، بهویژه اینکه ارتش سوریه توانسته است بهطور کامل توافق سوچی را با توان نظامی خود مدیریت کند و این در حالی است که این توافق به دلیل ناتوانی یا بیتمایلی آنکارا برای اجرایی کردن آن به صحنهای برای رویارویی مستقیم نیروهای دولتی سوریه با جبهةالنصره و گروهکهای وابسته به آن تبدیل شده است. روسیه در این میان از ترکیه میخواهد راه را برای پیشروی ارتش سوریه باز کنند تا آنها بتوانند آزادراههای بینالمللی را بازگشایی کنند.
رجب طیب اردوغان- ولادیمیر پوتین
رأیالیوم مینویسد: موضوع مشخص این است که هیئت روسی درحال رایزنی در زمینه توافق جدیدی است که شامل تمرکز بر نقاط نظارتی ترکیه، ایجاد مکانیزمی برای ازسرگیری فعالیت گشتهای مشترک روسیه-ترکیه میشود و بازگشایی دو مسیر ترانزیتی حلب-دمشق و حلب-لاذقیه میشود. تأکید روسیه و سوریه پایبندی بر مقابله با گروههایی است که طبق توافق سوچی و توافقنامههای آستانه در فهرست گروههای تروریستی قرار دادهاند. در صورت به دست آمدن توافق کامل در این زمینه احتمال دارد موضوع در پایان نشست ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان اعلام شود؛ در غیر این صورت باید منتظر نشست سهجانبه آستانه میان رؤسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه ماند که قرار است در تهران برگزار شود.
ضربالاجل یا فرصت یک ماهه؟!
این روزنامه عربزبان میافزاید: در این میان اردوغان ارتش سوریه را تهدید کرد و به آنها تا پایان ماه فوریه (10 اسفند سال جاری) مهلت داد تا آتشبس کنونی را بپذیرند و از نقاط تحت کنترل ترکیه عقبنشینی کنند؛ این تهدید به اندازهای جدی بود که گروههای تروریستی و حامیانشان در ترکیه و کشورهای عربی را راضی کند.
ارتش سوریه
رأیالیوم در ادامه گزارش خود آورده است: با وجود این، محافل آگاه دیپلماتیک و نظامی معتقدند که ترکیه به ارتش سوریه نوعی فرصت داده است تا اهداف خود را از مقابله با گروههای تروریستی محقق و پیشرویهایش را طبق مرزبندیهای مشخصشده در توافق سوچی کامل کند و به عملیات نظامی تا پایان ماه جاری میلادی پایان دهد. اردوغان در مدتی که ارتش سوریه اقدام به عملیات در شمال این کشور و مقابله با جبهةالنصره و گروهکهای مورد حمایتش کرده بود، بهشدت از سوی فضای اخوانی حاکم بر کشورهای عربی زیر فشار قرار گرفت؛ زیرا این اقدام رئیسجمهور ترکیه وعدههایش را درباره حمایت از مخالفان سوریه زیر سؤال میبرد.
این روزنامه فرا منطقهای نوشت: مجید تخت روانچی، نماینده ایران در شورای امنیت از طرح ایران برای نزدیکی مواضع آنکارا و دمشق رونمایی کرد. وی از تریبون شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار حل دیپلماتیک بحران در شمال سوریه شد. منابع دیپلماتیک ایرانی خبر دادند که تهران در تلاش است تا اوضاع را در محور دمشق آنکارا آرام کند تا زمینههای تقریب مواضع و گفتگو میان دو طرف فراهم شود. حال سؤال این است که آیا ایران میتواند دیوار دشمنی میان رهبران سوریه و ترکیه را بشکند؟ این در حالی است که روسیه بهطور نسبی موفق شده است زمینههای دیدار مستقیم میان ژنرال علی مملوک، رئیس دفتر امنیت ملی سوریه و هاکان ویدان، رئیس دستگاه اطلاعات ترکیه را فراهم کند.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/