دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 بهمن 1398 - 14:46
آنا گزارش می‌دهد؛

«پردیس کارآفرینی» مقصد جدید استارت‌آپی‌ها/ توسعه فناوران فعال در حوزه‌ های‌تک

واگذاری فاز سوم پارک فناوری پردیس از چند روز قبل آغاز شده است. این ناحیه با 21 هکتار وسعت، «پردیس کارآفرینی» نام دارد و گامی دیگر در مسیر توسعه هزار هکتاری ناحیه نوآوری پردیس به شمار می‌رود.
کد خبر : 468771
night2.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پارک علم و فناوری پردیس از 6 بهمن ماه فرایند پذيرش و واگذاری اراضی فاز سوم را شروع کرد و این روند تا پنج اسفند سال جاری ادامه خواهد داشت. این مجموعه تعدادی از اراضی فاز سوم خود را به شرکت‎های دانش‌بنیان و فناور فعال در حوزه‌های های‌تک واگذار می‌کند.


عملیات آماده‌سازی اراضی این فاز از پارک فناوری پردیس شهریور ماه امسال آغاز شد. فاز سوم پارک فناوری پردیس 21 هکتار وسعت دارد و با نام «پردیس کارآفرینی» شناخته می‌شود.


امین رضا خالقیان، مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فناوری پردیس در گفتگو با خبرنگار آنا در خصوص تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در پارک گفت: در حال حاضر 275 شرکت عضو در پارک فناوری پردیس وجود دارد که 80 درصد از آنها دانش‌بنیان است. این شرکت‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله فناوری اطلاعات و ارتباطات، بایو، مکانیک، نانو و شیمی فعالیت می‌کنند.


چرا اولویت‌بندی؟


در روند پذیرش و عضویت شرکت‌های جدید پارک فناوری پردیس اولویت با شرکت‌های فعال در حوزه‌های تجهیزات پزشکی پیشرفته، فناوری اطلاعات و ارتباطات، الکترونیک، کنترل و ابزار دقیق و ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی با فناوری است.


خالقیان در پاسخ به این پرسش که چرا برای پذیرش شرکت‌ها اولویت گذاشته شده است، بیان کرد: براساس تجربه‌ای که طی چند سال گذشته در پذیرش شرکت‌های عضو به دست آورده‌ایم، نشان می‌دهد که مزایای پارک برای برخی از حوزه‌های خاص کاربردی‌تر است.


وی افزود: بیشتر شرکت‌هایی که در فاز اول و دوم واگذاری شده و به عضویت پارک درآمدند نیز در این حوزه‌ها فعالیت می‌کنند، بنابراین خدمات‌رسانی به شرکت‌های فعال در این حوزه‌ها بهتر است. اولویت واگذاری اراضی نیز به همین دلیل با شرکت‌های تجهیزات پزشکی پبشرفته، فناوری اطلاعات و ارتباطات، الکترونیک، کنترل و ابزار دقیق، ارائه خدمات آزمایشی و کارگاهی با فناوری پیشرفته در نظر گرفته شده است. با این حال شرکت‌های فعال در حوزه‌های دیگر‌ فناوری‌ پیشرفته نیز می‌توانند در این طرح ثبت‌نام کنند.


مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فناوری پردیس در خصوص پیش‌بینی استقبال از این طرح مطرح کرد: با توجه به تجربه فاز اول و دوم واگذاری اراضی پارک پردیس، رضایت نسبی شرکت‌های عضو از حضور در پارک و تأثیر فعالیت شرکت‌ها در پارک برای توسعه فناوری‌ها پیش‌بینی می‌شود که واگذاری فاز سوم نیز با استقبال خوبی روبه‌رو شود.


خالقیان گفت: دولت شرایط مناسبی را برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در پارک فناوری پردیس فراهم کرده و هدف از فراخوان ثبت‌نام نیز اطلاع‌رسانی جامع و عادلانه در این خصوص به همه شرکت‌های فعال در زیست‌بوم علم و فناوری کشور بود.


وی با اشاره به این که توسعه پارک فناوری پردیس تا هزار هکتار ادامه خواهد داشت، بیان کرد: با تکمیل واگذاری فاز سوم اراضی پارک پردیس، مساحت کلی آن به 60 هکتار خواهد رسید. در نهایت پارک پردیس به ناحیه نوآوری پردیس تبدیل می‌شود.


مزایای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در پارک


مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فناوری پردیس در خصوص مزایای حضور شرکت‌ها در این پارک گفت: ارائه خدمات عمومی و تخصصی جامع در پارک پردیس تنها یکی از مزایای حضور در این پارک به شمار می‌رود. مزایای عمومی پارک پردیس شامل هتل، مسجد، فضای ورزشی، مهد کودک، استخر، کلینیک درمانی، شعب بانک و بیمه و  سرویس ایاب و ذهاب می‌شود. درواقع کارکنان نیازی ندارند برای انجام کاری از پارک خارج شوند و هر نوع خدمتی در فضای پارک فراهم شده است.


وی افزود: حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در کنار هم امکان زمینه همکاری و هم‌افزایی را ایجاد کرده است. از سوی دیگر پارک بسترهایی را برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در مناقصه‌ پروژه‌های بزرگ و مهم فراهم کرده است. همچنین مزیت‌ها و معافیت‌های مالی نیز برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته شده است.


خالقیان مطرح کرد: سرویس‌های حمل و نقل عمومی در مجموعه وجود دارد که بخش عمده‌ای از افراد و متخصصان فعال در پارک از آنها استفاده می‌کنند. درواقع رضایت افراد از این سرویس‌ها باعث توسعه آن شده است. با پیمانکارهای متنوع قرارداد بستیم تا در ساعات مختلف و برای نقاط مختلف تهران و دماوند خدمت‌رسانی ‌کنند تا مشکل حمل و نقل حل شود.


مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل پارک فناوری پردیس گفت: تعداد قابل‌‌توجهی از افرادی که در پارک کار می‌کنند، به دلیل شلوغی، آلودگی هوا ترافیک تهران تمایل پیدا کردند که در مناطق شمال شرق تهران و در اطراف پردیس ساکن شوند. این امر باعث شده که پردیس به شهری برای اقامت متخصصان تبدیل شود. برای برخی از شرکت‌های بزرگ پارک نیز شرایطی فراهم شده تا سرویس‌های حمل و نقل اختصاصی را برای پرسنل خود راه‌اندازی کنند.


روند پذیرش و واگذاری فضا در پارک پردیس


خالقیان با بیان این که بخش اول ثبت‌نام به شکل آنلاین است، گفت: دو شاخص عمده توانمندی مالی و توانمندی فنی شرکت‌ها بررسی می‌شود. توانمندی مالی به این معنا که شرکت توان مالی مورد نیاز برای طراحی، ساخت و تجهیز فضا بلافاصله بعد از خرید زمین را داشته باشد. توانمندی فنی توسط متخصصان فنی پارک صورت می‌گیرد تا مشخص شود که شرکت در حوزه فناوری صاحب ایده و دانش است یا خیر. توانمندی فنی مهم‌تر از توانمندی مالی شرکت است. بعد از بررسی شرکت در این دو حوزه نظر نهایی به شرکت‌ها اعلام می‌شود.


وی افزود: در فاز اول پارک فناور پردیس مرکز رشدی وجود دارد که برای استقرار استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیانی است که توان مالی بالایی ندارند. فاز سوم پارک برای شرکت‌های بزرگ و متوسط است که توان مالی خرید زمین و ساخت و تجهیز آن را دارند.


مطابق فراخوان منتشر شده، واحدهای توليدی با محصولات دارای فناوری پیشرفته (Hi-tech) كه ارزش افزوده محصولاتشان بالا و توليدشان مبتنی بر نيروی متخصص باشد و توليد انبوه و حجيم نداشته باشند، واحدهای تحقيق و توسعه (R&D) صنايع كه توليدات آنها در مناطقی بيرون از پارک صورت می‌گیرد و آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و فب‌لب‌های خاص که خدماتی با فناوری پیشرفته ارائه می‌کنند از واحدهای فناور و دانش‌بنیان واجد شرایط برای عضویت و استقرار در پارک فناوری پردیس هستند.


همچنین هلدینگ‌های بزرگ صنعتی و سرمایه‌گذاری، می‌توانند کمپ‌های تخصصی خود را براساس ضوابط پارک، در ناحیه نوآوری پردیس مستقر کنند.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب