دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

دانشگاه آزاد منبعی غنی در حوزه فناوری/ لزوم تقویت اکوسیستم استارت‌آپی به‌عنوان حلقه واسط میان دانشگاه و صنعت

شتاب‌دهنده‌ها که زیرمجموعه اکوسیستم استارت‌آپی محسوب می‌شوند، با کم کردن ریسک سرمایه‌گذاری بر روی تیم‌های استارت‌آپی شرایط را برای رشد آن‌ها به کمک صاحبان سرمایه فراهم می‌کنند.
کد خبر : 468673
52.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شتاب‌دهنده‌ها شرکت‌هایی هستند که در زمینه کارهای نو و تازه در حوزه استارت‌آپی سرمایه‌گذاری کرده و به مدیران فعال در حوزه استارت‌‌آپ کمک فراوانی می‌کنند. کارهایی که این شتاب‌دهنده‌ها انجام می‌دهند در زمان کوتاه‌مدت بوده اما اثرگذار خواهد بود.


این مجموعه‌ها با تهیه کردن خدمات علمی، آموزشی و فضای مناسب برای استارت‌آپ‌ها، به صاحبان ایده‌ یاری می‌دهند تا به اهداف مورد نظر خود برسند و در روند کارهای آنان تسریع شود. شرکت‌های نوپا برای رسیدن به رشد و بلوغ، به شتاب‌دهنده‌ها خیلی نیاز دارند و باید میان آنان تعامل خوبی شکل بگیرد.
دانشگاه آزاد اسلامی به‌تازگی نمایشگاه خوبی از شتاب‌دهنده‌ها را برگزار کرده که اقدام موثری در حوزه فناوری و نوآوری به‌حساب می‌آید. این دانشگاه برای تبدیل شدن به دانشگاه فناور، حرکتی جدی و قابل قبولی را در دستور کار خود قرار داده و به‌دنبال نوآوری و کارآفرینی است.


گستردگی دانشگاه آزاد اسلامی در بیش از 500 منطقه و شهر در کشور، 700 مدرسه و آموزشکده فنی و حرفه‌ای و بیش از 150 هزار تجهیزات آزمایشگاهی بخشی از امکانات این دانشگاه است که می‌تواند زیست بوم فناوری را در کشور ایجاد کند.



این دانشگاه در همین راستا به‌تازگی از میان 100 شتاب‌دهنده کشور، 20 شتاب‌دهنده برتر را در نخستین نمایشگاه شتاب‌‌دهنده‌های برگزیده کشور گرد هم جمع کرده است.


لزوم تقویت اکوسیستم استارت‌آپی به‌عنوان حلقه واسط میان دانشگاه و صنعت


مهدی پورشاکر میبدی مدیرعامل شتاب‌دهنده لاکتوویژن در گفتگو با خبرنگار آنا می‌گوید: «اکوسیستم استارت‌آپی حلقه واسطه میان دانشگاه و صنعت است و باید تقویت شود. حلقه‌ای که در کشور ما در برهه‌ای فعالیت آن کُند شده بود اما به همت مسئولان چند سالی است که تقویت شده است. شتاب‌دهنده‌ها در اصل یکی از اعضای این اکوسیستم بوده که کمک می‌کنند قشری که صاحب علم، دانش و فناوری است، بتوانند محصول، دانش و فناوری خود را به حدی برسانند که صنعت بتواند از آن استفاده کند. در واقع شتاب‌دهنده نهادی است که با کم کردن ریسک سرمایه‌گذاری بر روی تیم‌های استارت‌آپی شرایط را برای رشد آن‌ها به کمک صاحبان سرمایه فراهم می‌کند».



وی می‌افزاید: «مواردی در کتاب‌ها و مقالات وجود دارد اما با چیزی که در صنعت استفاده می‌شود متفاوت است؛ شتاب‌دهنده کمک می‌کند که این تفاوت رفع شود، خطاهایی که وجود دارد گرفته شود، ریسک سرمایه‌گذاری را برای سرمایه‌گذار پایین می‌آورد، شتاب‌دهنده ریسک‌های آن را تقبل می‌کند و یک محصول را تحویل صنعت می‌دهد».



دانشگاه آزاد اسلامی منبعی غنی از نیروی کار بوده و نیاز داریم که چرخ‌های شتاب‌دهنده‌ ما با استفاده از ظرفیت بالای دانشگاه آزاد بچرخد. کمکی که ما از دانشگاه آزاد اسلامی می‌خواهیم این است که راه ارتباطی برای ما فراهم کند که دانشجویان و اساتید بتوانند با ما ارتباط گرفته، از امکانات ما استفاده کرده و به صنعت کشور کمک کنند.



مدیرعامل شتاب‌دهنده لاکتوویژن درباره شتاب‌دهنده خود گفت: «شتاب‌دهنده لاکتوویژن دو سال است که فعالیت می‌کند و شتاب‌دهنده‌ای کاملاً خصوصی و سرمایه‌گذاری آن به‌صورت خصوصی توسط مریم تاج‌‌آبادی ابراهیمی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و رئیس انجمن پروبیوتیک ایران تأمین می‌شود. هدفمان در شتاب‌دهنده لاکتوویژن این است که بتوانیم دانشجویان و فعالانی را که در حوزه بیوتکنولوژی دانش و تخصص دارند و به خاطر عدم آگاهی از اینکه در کجا می‌توانند مشغول شوند، راهنمایی و کمک کنیم که مشکلاتشان حل شود».


پورشاکر ادامه می‌دهد: «تاکنون در دو دوره مختلف به 30 تیم استارت‌آپی کمک کرده‌ایم و می‌توان گفت که بازدهی 100 درصدی در شتاب‌دهنده‌ لاکتوویژن وجود دارد و خرسندیم که توانسته‌ایم بر روی رفع نیازهای کشور تمرکز کنیم».


وی تصریح کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی منبعی غنی از نیروی کار بوده و نیاز داریم که چرخ‌های شتاب‌دهنده‌ ما با استفاده از ظرفیت بالای دانشگاه آزاد بچرخد. کمکی که ما از دانشگاه آزاد اسلامی می‌خواهیم این است که راه ارتباطی برای ما فراهم کند که دانشجویان و اساتید بتوانند با ما ارتباط گرفته، از امکانات ما استفاده کرده و به صنعت کشور کمک کنند. کمکی که ما می‌توانیم به دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی کنیم، این است که تجربیات و ارتباطاتی که با صنایع بزرگ دنیا داریم را به مجموعه دانشگاه منتقل کنیم. وجود دانشجویان و اساتید زیادی در دانشگاه آزاد ظرفیت خوبی است که شتاب‌دهنده با تجمیع این پتانسیل‌ها و منتقل کردن تجربیات موفق دنیا و کمک‌گرفتن از کارآفرینان و صنعت‌گران موفق کشور می‌تواند بسیار سریع، مسیر تبدیل  دانشگاه آزاد به دانشگاه فناور را به سرانجام برساند».


حل مسائل کشور به کمک شتاب‌دهنده‌ها


همچنین مصطفی لک‌زایی عضو هیئت علمی شتابدهنده سیناپس در گفتگو با خبرنگار آنا درباره شتاب‌دهنده سیناپس گفت: «این شتاب‌دهنده در حوزه تولید کیت و تجهیزات تشخیص آزمایشگاهی به‌صورت تخصصی کار می‌کند و از درون شرکتی خصوصی به‌نام پیشداس‌طب بیرون آمده است و به‌طور تخصصی به تولید کیت‌های تشخیصی به‌خصوص کیت‌های اِلایزا و کیت‌های بیوشیمی می‌پردازد. این شرکت بالای 20 سال سابقه کار دارد و بازیگر اصلی بازار در حوزه تشخیص آزمایشگاهی در ایران است. از درون این شرکت، شتاب‌دهنده سیناپس برای تولید کیت‌های جدیدتر تشخیص آزمایشگاهی و رقابت با محصولات خارجی با کیفیت‌تر و قیمت ارزان‌تر در یک سال گذشته ایجاد شده است».



وی می‌افزاید: «برای حل مسائل کشور از ظرفیت بالای دانشگاه‌ها می‌توان استفاده کرد و باید پژوهش‌های دانشگاهی در این راستا کاربردی شود و در این زمینه فعالیت‌هایی انجام شده اما کافی نیست، در نتیجه در سال‌های اخیر ادبیات مسئولان آموزش عالی به سمت گفتمان فناوری، استارت‌آپ‌ها و شتاب‌دهنده‌ها رفته است تا بتوانند از این طریق مشکلات را حل کنند».


عضو هیئت علمی شتاب دهنده سیناپس می‌گوید: «تعامل خوبی میان شتاب دهنده سیناپس و دانشگاه‌های مختلف کشور وجود دارد و در زمینه ساخت دستگاه‌های تجهیزات تشخیص آزمایشگاهی همکاری‌های خوبی صورت گرفته است. آمادگی داریم با دانشگاه آزاد اسلامی که پتانسیل بالایی دارد، همکاری و تعامل کنیم تا با یاری تیم‌های فناور در حوزه بیولوژی و سایر حوزه‌ها بتوانیم بخشی از مشکلات کشور را برطرف کنیم».


تقویت استارت‌آپ‌ها توسط شتاب‌دهنده‌ها یکی از موضوعاتی است که باید در دستور کار مسئولان مربوطه قرار بگیرد. یکی از اهداف شتاب‌دهنده‌ها این است که شرکت‌های نوپا را تقویت کنند و با رشد و بلوغ آن‌ها به پیشرفت علمی کشور کمک کنند. باید منتظر ماند و دید که شتاب‌دهنده‌های برتر کشور از ظرفیت بالای دانشگاه آزاد اسلامی در آینده نزدیک چه استفاده‌ای خواهند کرد.


*گزارش از علیرضا محمدی


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب