مصرف شیر پرچرب روند پیری را سریعتر میکند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اسلش گیر، دانشمندان در تحقیق جدیدی تأثیر مصرف لبنیات بر سلامت انسان و روند پیری را بررسی کرده و به این نتیجه رسیدند که استفاده از شیر با چربی یک درصد تأثیرات مثبتی بر روند پیری افراد دارد. در این مطالعه تأثیرات مصرف لبنیات بر سلامت انسان از آکنه تا روند پیری و توسعه سرطان بررسی شد.
لبنیات یکی از اجزای اصلی رژیم غذای اکثر انسانهاست. با این حال تعداد مطالعاتی که مصرف لبنیات را با مشکلات سلامتی مرتبط میکند مانند افزایش روند پیری و توسعه سرطان در حال افزایش است. حال نتایج مطالعه جدید گروهی از محققان دانشگاه یانگ برینگام نشان میدهد که مصرف شیر با چربی یک درصد ارتباط مستقیمی با افزایش طول تلومرها و در نتیجه کاهش روند پیری است.
هرچه طول تلومر بیشتر باشد، روند پیری کُندتر است. تلومر پایانه فیزیکی کروموزمهای خطی است که از یک توالی غیر کدکننده تشکیل میشود. در پستانداران تلومر مرکب از تعداد متغیری توالیهای تکراری با رمز TTAGGG است. توالی تکرار شونده تلومری در سایر جانداران نیز دارای فرمول کلی مشابهی است که این شباهت نشاندهنده نقش حیاتی و در نتیجه محفوظ باقی ماندن ساختار تلومر است.
براساس یافتههای جدید، پیری بیولوژیکی در افرادی که شیر با چربی یک درصد یا بهطور کلی شیر کمچرب مصرف میکنند نسبت به افرادی که شیر با دو درصد چربی یا شیر پرچرب روند کُندیتر دارد. بنابراین اگر شیر پرچرب مصرف میکنید باید منتظر پیامدهای خاص نیز باشید. البته این امر بدین معنا نیست که مصرف شیر بد است.
لبنیات مزایای زیادی برای سلامت انسان دارد و سرشار از مواد مغذی از جمله کلسیم و پروتئین است. براساس نتایج مطالعه دانشگاه یانگ برینگام، افرادی که شیر مصرف نمیکنند تلومرهای کوتاهتری دارند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/