برترین شرکتهای حوزه نانو معرفی شدند
به گزارش خبرنگار علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مراسم معرفی برترین شرکتهای فناوری نانو پیش از ظهر امروز با حضور سعید سرکار، رئیس ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری در پژوهشگاه نیرو برگزار شد.
سه شرکت برتر فعال در حوزه فناوری نانو در سه دسته شرکتهای فناور، صنعتی و صادراتی معرفی و تقدیر شدند. در حوزه فناور از شرکتهایی تقدیر شد که فناوریهای ارزشمندی ارائه کرده باشند.
در این بخش سطح پیچیدگی فناوری، دارا بودن پتنت خارجی، میزان فروش نانو در سال ۹۷، میزان رشد فروش نانو در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، کامل بودن ارکان تیمساز شرکت شامل گروههای تحقیق و توسعه، فروش، برنامهریزی و کنترل کیفیت بررسی شد و شرکتهای صنایع لاستیک فراپیشتاز هونام، نانو فناوران خاور و گسترش فناوری خوارزمی مورد تقدیر قرار گرفتند.
در حوزه صنعتی نیز از شرکتهایی تقدیر شد که عملکرد موفقی در بازار داخلی داشتهاند. در این حوزه میزان فروش محصولات نانویی در سال ۹۷، میزان رشد فروش نانو در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ و تعداد نیروی انسانی شاغل نانو در شرکتها بررسی شد و شرکتهای یاران ساختار آذر، تولیدی و صنعتی گوهرفام و گروه صنعتی شفیق مورد تقدیر قرار گرفتند.
در حوزه صادراتی نیز از شرکتهایی تقدیر شد که حداقل ۵۰۰ هزار دلار فروش در بازارهای بینالمللی داشتهاند. در این بخش از شرکتهای پلاستیک کاران فاران، پیام آوران نانو فناوری فردانگر، تولیدی پوشاک نانو مهیار زنجان، شیشه کاوه فلوت، صنایع الکترواپتیک صایران، نانودارو پژوهان پردیس و نساجی فرخ سپهر کاشان تقدیر شد.
توسعه پایگاههای صادراتی در کشورهای هدف، حمایت از حضور در نمایشگاه خارجی، کمک به اخذ استانداردهای بینالمللی، اعطای تسهیلات ارزان قیمت با هدف توسعه صادرات از جمله حمایتهایی است که ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طی سالهای اخیر برای شرکتهای صادراتی فعال در حوزه فناوری نانو انجام داده است.
چهاردهمین دوره جشنواره برترین شرکتهای فناوری نانو همزمان با مجمع اقتصاد فناوری نانو برگزار شد. این جشنواره در سه سطح از بین شرکتهای صنعتی، شرکتهای فناوری و شرکتهای صادراتی که بالاترین امتیاز را در شاخصهای معین شده کسب کنند، تقدیر میکند.
در سالهای گذشته بازار محصولات فناوری نانوی ایرانی در عرصه داخلی و خارجی رشد چشمگیری داشته است؛ به گونهای که حجم این بازار طی سال های ۹۶ و ۹۷ به ترتیب ۹۶ و ۸۳ درصد رشد داشته و در سال ۹۷ به رقم۲۵.۴۶۲ میلیارد ریال رسیده است. روند رشد سالیانه بازار فروش محصولات نانویی ساخت ایران حاکی از آن است که برای پنجمین سال متوالی حجم این بازار تقریبا دو برابر شده است. پیش بینی میشود که اندازه بازار محصولات نانو ساخت ایران در سال ۹۸ به بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال برسد.در مجموع بازار نانو در سال ۹۷ ۲۵.۴۶۲ میلیارد ریال فروش داشته که سهم ساخت و ساز ۵۹.۷ درصد، اپتو الکترونیک ۱۲.۹ درصد، دارو بهداشت و سلامت ۵.۶ درصد، نساجی ۵.۶ درصد، خودرو و حمل و نقل ۵.۱ درصد، نفت، گاز و پتروشیمی ۲.۱ درصد، تجهیزات ۱.۹ درصد، خدمات ۱.۸ درصد، لوازم خانگی ۱.۷ درصد، رنگ و رزین ۱.۴ درصد و نیروگاه انرژی ۰.۶ درصد بوده است.
با فعالیت شرکتهای توانمند ایرانی در عرصه بینالمللی و حضور مستقیم شرکتها در بازارهای هدف میزان صادرات محصولات به ۲۹.۰۷ میلیون دلار در سال ۱۳۹۷ رسید. بررسیهای صادراتی محصولات مبتنی بر نانو نشان میدهد که کشورهای همسایه ایران بیش از سایر کشورها میزبان محصولات نانویی بودهاند، به طوری که بیش از ۲۲ میلیون دلار از صادرات ایران در سال ۱۳۹۷ کشورهای همسایه انجام شده که این موضوع اهمیت تعامل با کشورهای همجوار را برای توسعه کسب و کار بازار نانو نشان میدهد.
افغانستان با ۹ میلیون دلار، عراق با ۶.۶ میلیون دلار، ترکیه با ۵.۳ میلیون دلار و آلمان با ۲.۹ میلیون دلار از جمله کشورهایی بودند که بیشترین درآمد نانویی را برای ایران به ارمغان آورندهاند. محصولات نانوی ایرانساخت، طی سه سال اخیر به ۳۶ کشور جهان صادر شده که آسیا با ۸۴.۷ درصد و اروپا با ۱۴.۶ درصد بیشترین سهم را داشتهاند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/