نیاز خودروهای ایرانی به فیلترهای نانو تأمین شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، «فیلتر هوا» از تجهیزات لازم و ضروری در خودرو است. «فیلتر هوا» موجب جذب ذرات موجود در هوا و مانع ورود گردوغبار و ذرات آلوده موجود در هوا به داخل موتور خودرو میشود.
در حالت طبیعی موتور اتومبیل در قبال هر گالن سوخت از هزار گالن هوا استفاده میکند. در این صورت برای سوخت صحیح خودرو باید از «فیلتر هوا» استفاده کنیم.
فیلتر هوا مسئولیت تنظیم میزان هوای ورودی موتور و جذب آلودگیها و ذرات هوا را بر عهده دارد. حتی میتوان گفت همانطور که ریه در بدن انسان نقش مهم و بسزایی دارد؛ فیلتر هوا نیز در اتومبیل تأثیر اساسی دارد و بسیار مهم و ضروری است و درصورتیکه بهموقع تعویض نشود تنفس خودرو را دچار عواقب و مشکلات خواهد کرد.
یک شرکت دانشبنیان با استفاده از فناوری نانوفیلترهایی را تولید کرده که عملکرد بسیار بهتری نسبت به فیلترهای معمولی را دارد.
عطا اکبری مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان که در زمینه تولید فیلترهای هوا نانو خودرو فعالیت دارد، در مورد ویژگیهای این فیلتر گفت: در فیلتر نانو پردو، یک لایه نانوالیاف بر روی سطح کاغذ وجود دارد که دارای خواص منحصربهفرد است (نسبت سطح وسیع در یک حجم محدود) که این خاصیت در علم نانو بسیار شناخته شده است و بهعبارتدیگر در فناوری نانو اولین اثر کاهش اندازه ذرات، افزایش سطح است.
وی ادامه داد: افزایش نسبت سطح به حجم نانوذرات باعث میشود که اتمهای واقع در سطح، اثر بیشتری نسبت به اتمهای درون حجم ذرات، بر خواص فیزیکی ذرات داشته باشند.
این فعال فناور همچنین بیان کرد: لایه نانوالیاف بر روی کاغذ فیلتر باعث میشود که تمام ذرات ریز موجود در هوا (در حد نانومتر) در ورودی فیلتر گرفته شود و عملیات تصفیه هوا بهخوبی شکل گیرد. دوده که جزء کوچکترین این ذرات است نیز توسط این فیلتر به دام میافتد.
اکبری از فواید این فیلتر نام برد و گفت: به دام انداختن ذرات ریز در حد نانومتر، فضای زیاد برای گرفتن ذرات نسبت به فیلتر معمولی، اجازه عبور جریان هوای بهتر نسبت به فیلترهای معمولی، بهبود عملکرد موتور و افزایش قدرت آن، کاهش مصرف سوخت و همچنین کاهش آلودگی هوا از فواید این نوع فیلتر است.
به گفته مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با تولید این محصول در این شرکت برای 11 نفر بهطور مستقیم و 20 نفر بهطور غیرمستقیم اشتغالزایی شده است.
وی همچنین گفت: در مقطعی این فیلترها به کشور ترکیه صادرات میشد که این روند به دلیل مشکلات پیشآمده متوقف شده است.
به گفته این فعال فناور، این محصول قابلرقابت با نمونه مشابه خارجی آن است و علاوه بر این ازنظر قیمت نیز بسیار پایینتر از نمونه مشابه خارجی آن است.
اکبری از عدم نیاز به مواد اولیه از خارج از کشور گفت و بیان کرد: پیشتر مواد اولیه برای ساخت این محصول از کشور چین وارد میشد که با شروع تحریمها، تلاشهایی در داخل برای بومیسازی مواد اولیه صورت گرفت که خوشبختانه این موضوع تحقق یافت و هماکنون با همکاری یک شرکت داخلی مواد اولیه در داخل کشور تولید میشود.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/