علم باید در زندگی مردم جاری و ساری شود/ زیستبوم ترویج علم تبیین میشود
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اکرم قدیمی در نشست خبری «چالشهای ترویج علم در ایران» که صبح امروز در خبرگزاری آنا برگزار شد، اظهار کرد: هشتمین سالی است که هفته ترویج علم را برگزار میکنیم و هدف ما علم در خدمت صلح و توسعه است.
بیشتر بخوانید:
نشست خبری رئیس انجمن ترویج علم ایران در خبرگزاری آنا آغاز شد
وی عنوان کرد: نشست علم و نقش رسانهها امروز بعدازظهر در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار خواهد شد. همچنین بیستمین دوره جایزه علم و فناوری فردا در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار میشود.
وی گفت: امسال کار جدیدی توسط مرکز سیاست علمی کشور انجام شد و به استانداریها و دانشگاهها نامه ارسال شد که دستاوردهای علمی خود را ارسال کنند تا برگزیدگان را در هفته پژوهش معرفی شود. امیدواریم این برنامهها فقط به هفته ترویج علم ختم نشود. علم باید در زندگی مردم جاری و ساری شود و در چند سال آینده ثمربخش خواهد بود.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور بیان کرد: ایران و اقلیم آن ظرفیتهای بسیار بالایی دارد که از جنبه علمی قصد داریم در کل سال دنبال کنیم. چالشهای مختلفی پیش روی ترویج علم در کشور وجود دارد و برای آن راهکارهای خوبی داریم. پروژهای برای الگوی ترویج علم طراحی کردهایم که زیستبوم ترویج علم را تبیین میکند.
قدیمی عنوان کرد: برای ترویج علم در مناطق مختلف با توجه به زیستبوم آن منطقه، برنامههای مختلفی داریم نمیتوان نسخهای واحد برای همه مناطق در نظر گرفت. سیاست کلان باید برای ترویج علم تبیین شود و توسط مروجان علم پیگیری شود.
وی ادامه داد: دولت نقش سیاستگذاری و برنامهریزی در ترویج علم دارد. همچنین لازم است مشکلات قانونی در مسیر ترویج علم برطرف شود. بخش خصوصی با سرمایهگذاری این مسیر را تسهیل می کند.
قدیمی در پاسخ پرسش خبرنگار خبرگزاری آنا که آیا سند راهبردی نخبگان باید بهروزرسانی شود و چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکنون اجرای این سند را از بنیاد ملی نخبگان پیگیری نکرده است، با تأکید بر اینکه بر اساس نوع مخاطب باید سند تدوین شود، اذعان کرد: ترویج علم زندگی عموم مردم را تحت تاثیر قرار میدهد؛ در حالی که مخاطب سند راهبردی نخبگان کل جامعه نیست و یک قشر خاصی را در برمیگیرد؛ بنابراین بنده ترجیح میدهم که در این زمینه اظهار نظر نکنم.
رئیس انجمن ترویج علم ایران در خصوص مهاجرت نخبگان گفت: در این خصوص یک سلسله نشست در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در حال برگزاری است؛ فرار نخبگان ابعاد مختلفی دارد. بهزودی دومین نشست برای بررسی این موضوع برگزار خواهد شد. برای حل این مسئله باید از مسیرهای علمی پیش رفت.
وی در خصوص گام بعدی ترویج علم ایران بیان کرد: این انجمن غیردولتی است و تنها یک بازیگر دارد و برای پیشبرد این هدف نیازمند حضور دیگر نقشآفرینان در عرصه ترویج علم هستیم. امیدوارم سایر نهادها از جمله رسانهها نیز در این مسیر گام بردارند.
معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در پایان گفت: از کسانی که میتوانند در فرایند ترویج علم در سطح جامعه کمک کنند تا علم به فرهنگ تبدیل شود، دعوت میکنیم تا در کنار ما حضور داشته باشند. بهزودی مراسم افتتاحیه کرسی ترویج علم یونسکو را در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار خواهیم کرد.
انتهای پیام/4084/4118/پ
انتهای پیام/