دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آبان 1398 - 13:06

سرطان را با تله‌های قابل کاشت به دام بیندازید

دانشمندان موفق به ساخت تله‌های قابل کاشت مخصوص سرطان شدند که می‌تواند از تومورها بافت‌برداری کند.
کد خبر : 442694
download.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا  از نیواطلس، یکی از ویژگی‌های کشنده سرطان قابلیت گستردگی در سراسر بدن فرد است. بنابراین شناسایی سرطان برای پزشکان در مراحل اولیه بسیار مهم است. حال دانشمندان دانشگاه میشیگان تله‌های سرطان را توسعه داده‌اند که می‌توان آن را به صورت ایمپلنت زیرپوست کاشت.


گروه تحقیقاتی این ایمپلنت‌‌ها را روی موش‌ها آزمایش کرده‌اند. تله‌های سرطان با موفقیت نشانگرهای زیستی سرطان را شناسایی کردند. این ایمپلنت نه‌تنها حضور سرطان را در بدن مشخص می‌کند بلکه نشان می‌دهد که سرطان در مرحله گسترش قرار دارد یا در حال آماده‌سازی برای گسترش است.


بافت‌برداری یا بیوپسی به فرایندی گفته می‌شود که نمونه کوچکی از بافت برای تجزیه و تحلیل از بدن فرد گرفته می‌شود. بافت‌بردای معمولا برای بیمار ناخوشایند است اما برای تشخیص سرطان یا ردیابی پیشرفت آن بسیاری حیاتی است. در مطالعه جدید، دانشمندان دانشگاه میشیگان راهی پیدا کردند تا نشانگرهای زیستی را به سطح پوست نزدیک‌تر کنند تا ایمپلنت قادر به شناسایی آنها باشد.  


این گروه تحقیقاتی با استفاده از مواد زیستی داربست‌های مصنوعی ساختند که بافت‌ها را تشویق به رشد می‌کند. بدین ترتیب پزشکان می‌توانند از این بافت‌ها نمونه‌برداری کنند تا حضور سرطان در بدن را تشخیص دهند، روند پیشرفت این بیماری را شناسایی کنند و دریابند که‌ آیا روند درمانی تأثیری داشته است یا خیر.


بافت‌برداری از اندام‌هایی مانند ریه، عملی بسیاری خطرناک است که به ندرت انجام می‌شود. دانشمندان میشیگان این داربست‌های مصنوعی را زیرپوست می‌کارند تا دسترسی به بافت یا اندام برای نمونه‌برداری قابل دسترس باشد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب