دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 آبان 1398 - 14:53

فناوری در خدمت کشاورزی؛ روبات‌های باغبان آمدند

یک تیم بین‌المللی از محققان به سرپرستی دانشگاه ادینبورگ یک روبات باغبان را برای انجام امور باغبانی و کشاورزی ساخته است.
کد خبر : 442466
download (2).jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیوز اطلس، "تریم‌بات" (Trimbot) نام روباتی است که توسط محققان ساخته شده است. این روبات علاوه‌بر انجام چمن‌زنی، قادر است گل رز را نیز هرس کرده و بوته‌ها را اصلاح کند.


روبات‌های کشاورزی در سال‌های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند، اما دستگاه‌های مستقل برای برداشت توت فرنگی یا رسیدگی و مراقبت 24 ساعته از مزارع و گیاهان، کمی از تجربه یک شخص معمولی ​​فاصله دارد. با این حال، یک روبات باغبان چیزی است که هرکس با داشتن یک حیاط کوچک می‌تواند با آن ارتباط داشته باشد.


علاوه‌بر‌ این، چیزی مانند "تریم‌بات" با چالش‌های جالبی روبرو است. برای مثال باغ‌ها محیط‌های بسیار انسانی هستند، درنتیجه همه نوع چالش‌های ناوبری و جابجایی این روبات در باغ تحت تاثیر قرار می‌گیرد، یا مورد دیگر اینکه گل‌ها و گیاهان به یک لمس بسیار دقیق و ظریف احتیاج دارند، پس نحوه برش و هرس و اصلاح توسط این روبات باید بسیار دقیق باشد.



روبات "تریم‌بات" با این هدف ایجاد شده تا بتواند به حفظ فضاهای عمومی کمک کند، و به‌عنوان یک کارگر مزرعه روباتیک عمل کند و به سالمندان و معلولان کمک کند تا از باغ‌های خود نگهداری و مراقبت کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی دستیابی به این اهداف، این روبات که توسط باتری کار می‌کند، به پنج جفت دوربین استریو برای نقشه‌برداری سه‌بعدی و یک بازوی روباتیک انعطاف‌پذیر با انواع ابزار مجهز شده است.


قبل از شروع کار، روبات با نقشه‌ای از باغچه برنامه‌ریزی می‌شود که باعث می‌شود سیستم بینایی کامپیوتر برای کمک به حرکت بهتر و دقیق‌تر روبات عمل کند. در مغز رایانه این روبات مجموعه‌ای از الگوریتم‌ها وجود دارد که به آن می‌گوید چیزهایی مانند یک بوته ایده‌آل چگونه است تا برای اصلاح آن به روبات کمک کند و  یا اینکه هرس گل رز با قرار دادن نقطه دقیق روی ساقه گیاه برای برش دادن آن چگونه انجام شود.


پروفسور باب فیشر از دانشکده انفورماتیک می‌گوید: کار کردن روبات‌ها به‌طور قابل اعتماد در یک باغ واقعی یک شاهکار مهم مهندسی بود. هشت همکار این تیم، تکنولوژی روباتیک جدید و فناوری سه‌بعدی بینایی کامپیوتری را توسعه دادند تا بتوانند از این روبات در شرایط محیطی و نوری متغیر استفاده کنند.


انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب