دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با الهام از جهت‌یابی حشرات؛

ربات‌های پرنده کوچک محیط‌های ناشناخته را کشف می‌کنند

محققان راه حلی با نام "الگوریتم گروهی حشرات" ارائه داده‌اند که به گروه ربات‌های پرنده کوچک اجازه می‌دهد تا به طور مستقل از یک محیط ناشناخته کاوش کنند و متعاقبا به نقطه حرکت بازگردند.
کد خبر : 442200
swarm-robotocs.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پروفسور کارل توویل از دانشگاه لیورپول، بخشی از تیمی است که کار جدیدشان، که در Science Robotics منتشر شده است ، نشان‌دهنده یک قدم قابل توجه روبه‌جلو در زمینه رباتیک گروهی است.


گروه ربات‌های پرنده کوچک پتانسیل بسیار خوبی برای کاوش در محیط‌های ناشناخته و سرپوشیده دارند و می‌توانند مأموریت‌های جستجو و نجات در برابر حوادث را تغییر دهند. اندازه کوچک‌شان به آن‌ها امکان حرکت در فضاهای باریک را می‌دهد، و وزن سبک آن‌ها باعث می‌شود برای فعالیت در اطراف انسان‌ها ایمن باشند. تاکنون این وظیفه به دلیل نداشتن راهکارهای کافی برای جهت‌یابی، خارج از دسترس بوده است.


اکنون پس از چهار سال کار، محققان دانشگاه TU Delft و دانشگاه Radboud در هلند و دانشگاه لیورپول راه حلی با نام "الگوریتم گروهی حشرات" ارائه داده‌اند که به گروه ربات‌های پرنده کوچک اجازه می‌دهد تا به طور مستقل از یک محیط ناشناخته کاوش کنند و متعاقبا به نقطه حرکت بازگردند.



مزایای ربات‌های گروهی


به عنوان بخشی از این پروژه، محققان این ربات‌های 30گرمی را با دوربین‌ها مجهز کرده و آن‌ها را برای یافتن دو آدمک به‌ ظاهر قربانی در یک سانحه آزمایشی، به صحنه آزمایش فرستادند. کار جستجو و نجات به وضوح مزیت داشتنِ یک گروه را نشان داد. طی 6 دقیقه، یک گروه 6نفره از ربات‌ها قادر به کشف حدود 80٪ از اتاق‌های باز شدند که انجام آن با یک ربات‌ غیرممکن است. علاوه بر این، ربات‌ها یک قربانی را پیدا کرد.


چالش‌های ربات‌های گروهی


یكی از مهم‌ترین چالش‌های دستیابی به اكتشاف گروهی مربوط به سطح هوش فردی ربات‌ها است. این تیم روشی را برای ربات‌های کوچک طراحی کرد که با داشتن تراشه ارتباطی بی‌سیم و سپس استفاده از قدرت سیگنال بین این تراشه‌ها، یکدیگر را تشخیص داده و از برخورد با هم جلوگیری کنند.


با این حال، سخت‌ترین چالش این بود که روبات‌های کوچک بتوانند به خودی خود در محیط ناشناخته حرکت کنند. دلیل این امر این است که این ربات‌ها از نظر سنجش و محاسبه بسیار محدود اند.


 توویل، از گروه علوم و کامپیوتر دانشگاه، می‌گوید: "روش جهت‌یابی با الهام از حشرات نه تنها یک گام مهم ابتکاری در تحقیق برای اعزام پهپادهای کوچک در مأموریت‌های جستجو و نجات است، بلکه  وعده‌ای عالی برای مقابله با سایر کارهای مشابه پیچیده با روبات‌های گروهی در آینده است، به عنوان مثال کمک به راه اندازی انبارهای روباتیک یا نظارت بر کارهای کشاورزی. "


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب