دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی خبر داد؛

کشف سنگواره‌های دوران اول زمین شناسی در خراسان رضوی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی از کشف یک عرصه دارای فسیل متعلق به دوران اول زمین شناسی با قدمتی چند صد میلیون ساله در شهرستان خلیل آباد خبر داد.
کد خبر : 442135
index.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان محیط زیست، تورج همتی اظهار کرد: مجموعه سنگواره‌های چند صد میلیون ساله‌ای کشف شده که شامل دو کفه‌ای‌ها، بازوپایان، مرجان‌ها و کرینوئیدها است و آنها عمدتاً از سنگهای آهکی تشکیل شده است که حین گشت و کنترل همکارانم در مناطق طبیعی شهرستان خلیل آباد به مساحت بیش از صدها هکتار شناسایی شده است .
وی ضمن اشاره به اینکه سنگواره‌های این سایت بنا به اعلام نظر متخصصان زمین شناسی ،مربوط است به دوره دونین که دوره چهارم از دوران پالئوزوئیک به شمار می‌رود گفت: پیشروی دریا در این دوره  که به دوره ماهی‌ها مشهور است، باعث افزایش مرجان‌ها شده است و از دیگر مشخصات دوره دونین می‌توان به ظهور ماهی‌های فاقد دندان و آرواره و نخستین حشرات اشاره کرد. ضمن اینکه گیاهان خشکی از جمله نهان‌زادان آوندی در دونین توسعه یافتند و گسترش رسوبات آهکی و تبخیری حاکی از آب و هوای گرم در این دوره است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: حفاظت از تاریخ طبیعی کشور، شناسایی و معرفی آن  از وظایف سازمان حفاظت محیط زیست به شمار می‌رود که در این خصوص سنگواره‌ها و محوطه های مشمول آن نیز اهمیت ویژه‌ای در تاریخ  طبیعی کشور دارند.
همتی با اشاره به اینکه نمونه‌هایی از فسیل‌های مکشوفه از این سایت در موزه تنوع زیستی و تاریخ طبیعی استان به نمایش گذاشته شده است گفت: موزه تنوع زیستی و تاریخ طبیعی شهرستان خلیل آباد نیز در مرکز تحقیقات زیست محیطی این شهرستان در حال احداث است و علاقه‌مندان می‌توانند نمونه‌هایی از این فسیل را در موزه شهرستان نیز مشاهده کنند.


انتهای پیام/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب