گفتگوی صمیمانه با کشاورزی که در موکب قائمشهر خدمت رسان زائران اربعین بود
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، ایام اربعین گذشت و عزاداری باشکوه سالار شهیدان در حالی برگزار شد که میلیونها نفر از کشورمان افتخار حضور در این مراسم را داشتند. با این وجود کسانی بودند که بهواسطه عقیده خود در این مسیر پرافتخار به زائران خدمت میکردند و آن را مایه سرفرازی خود و ارادت به امام حسین (ع) میدانستند.
ولیالله نادعلی زاده کشاورزی از اهالی قائمشهر است که مانند بسیاری از هموطنانم این افتخار را نصیب خود کرده است.
آنچه در وهله اول گفتگو با او متوجه شدم ارادت خالصانه شیعیان ایرانی و عراقی به سرور و سالار شهیدان است.
این کشاورز قائمشهری تأکید داشت که بیشترین کمکهایی که به موکب قائمشهریها رسیده کمکهای مردمی است که با عشق به ثارالله (ع) جمعآوری شده است.
آنچه در پی میآید حاصل این گفتگو است.
لطفاً ضمن معرفی خودتان بفرمایید که از کدام شهر و منطقه برای حضور در این مراسم معنوی تشریف آوردهاید؟
من ولیالله نادعلیزاده و کشاورز هستم و از قائمشهر عازم این سفر شدهام.
چطور شد که به موکب حضرت فاطمه زهرا (س) پیوستید؟
موکب حضرت فاطمه زهرا (س) موکب اهالی قائمشهر است که، با همت جوانان و اهالی قائمشهر از سال 94 شروع به کار کرده و امسال سال چهارم فعالیت آن است.
این موکب در عمود 287 قرار گرفته و در آنچه بچههای عراقی هم با ما همراهی میکنند.
گستردگی کار در عراق از قائمشهر نیز بیشتر است و آنجا هم روزانه تقریباً 10هزار پُرس غذا سرو میشود و تقریباً روزی 2 هزار نفر را اسکان میدهیم.
آیا فقط آقایان در این موکب خدمت میکنند یا خانمها هم در آن فعالیت دارند؟
هم آقا و هم خانم در این موکب حضور دارند و خدمات مختلفی در این موکب ارائه میشود، بهویژه خدمات فرهنگی آنجا خیلی کمنظیر است.
به ویژه اینکه طلبههای بسیار فعالی هم در این موکب حضور دارند، از جمله المصطفی که به هفت زبان زنده دنیا به تبلیغ فلسفه شیعه، قیام سیدالشهدا (ع)، چرایی راهپیمایی اربعین و رابطه اربعین و ظهور میپردازد و سؤالات را پاسخ میدهد.
آیا این اقدامات فرهنگی تنها مختص به بزرگسالان است؟
در حوزه کودک، در عمود 287، نیز اقدامات و موضوعات فرهنگی متعددی برای کودکان پیشبینی شده است. از جمله این اقدامات بازیهای کودکانهای هستند که برای بچههایی که در پیادهروی اربعین شرکت میکنند، ترتیب داده شده است.
این بچه نقاشی چهره و احساس خود به تصویر میکشند و با پازلهای فکری در زمینه روایات مرتبط به اربعین یا احادیث به زبان عربی به کار فکری گرفته میشوند.
حدوداً بیش از 20 هزار کودک در این برنامهها مشارکت میکنند و میشوند و به همه آنها جوایزی اهدا میشود. برنامههای سخنرانی و دیگر برنامههای روتینی که در همه موکبها برگزار میشود در موکب 287 نیز برقرار است.
گویا شما ابتکار عمل به خرج دادهاید و مه پاش و گلاب را برای این موکب تعبیه کردهاید؟
بله برای اولین بار در مسیر اربعین و در همان موکب 287 مهپاش و گلابپاش را احداث کردیم.
در حقیقت این مه پاش و گلابپاش روی مسیر جاده و سایهبان احداث شده است. این مه پاش در مسیر پیادهروی با سیستم تانک و پمپ کار میکند و همهم گلاب و هم مهپاش برای خنک کردن زائران به اطراف میپراکند. همچنین با ایجاد سایبان توانستیم تا حدی در خدمت زائران باشیم.
البته امسال یک قطعه کوچک را بهصورت آزمایشی اجرا میکنیم و اگر خدا بخواهد برای هر کدام از موکبهای اطراف نیز، آمادگی داریم تا چند کیلومتر از مسیر را هم سایهبان و هم مهپاش نصب کنیم.
در این زمینه هم از خیرینی که برای هزینه این کار پیشقدم شوند، استقبال میکنیم.
در شهر کربلا هم در منطقه حیالرمضان، مدرسه قمر بنیهاشم ظرفیتی برای اسکان زائران فراهم کردهایم.
در این مدرسه توانستهایم، ظرفیت اسکان 1600 تا 1700 نفر فراهم کنیم و برای خدمات بهتر آشپزخانه، حمام و دستشویی را نیز در مدرسه احداث کردیم.
همچنین زیرساختهای مدرسه را درست کرده و آن را نقاشی کردیم و رنگ و لعاب مدرسه را عوض کردیم تا مناسب خدمترسانی به زائران باشد.
گفته میشود که در این ایام هوا بسیار گرم است برای برودت هوا چه پیشبینیهایی کردهاید؟
به این منظور، امسال برای هر دو موکب تقریباً بیش از 40 و خردهای کولر خریدم و در هر دو موکب بیش از 200 هزار بطری آبمعدنی را توزیع کردیم.
ملزومات خود را از عراق تهیه میکنید یا از ایران؟
بطریهای آب را از همینجا تهیه میکنیم؛ اما اکثر کالاها را از ایران میآوریم. البته برخی مانند آبمعدنی را از همینجا تهیه میکنیم.
برنجی که برای زائران آماده میکنید از چه نوعی است؟
برنج موکب ما، از نوع طارم محلی برنج شمال است که در زمره بهترین برنجهای ایرانی قرار دارد.
این برنج از روستاهای منطقه جمعآوری شده و در کیسههای 5 کیلویی بستهبندی میشود. امسال 8 تُن برنج را برای زائران تدارک دیدیم و در دو موکب پخت کردیم.
همه این کمکها مردمی بوده است؟
البته، هیچ دستگاه و ارگانی حتی 100هزار تومان به ما کمک نکرده و همه اینها کمکهای مردمی است. در اربعین 98، هزینه موکبها از مرز یک میلیارد تومان گذشت و اینها تماماً کمکهای مردمی بود.
یعنی مردم قائمشهر یک میلیارد تومان به موکب شما کمک کردند؟
بله. فقط در ارزش دارو تجهیزاتی که درمانگاه موکب ما مستقر است، نزدیک به نیم میلیارد تومان میرسد. حتی میتوانم بگویم که از یک میلیارد هم عبور کردهایم.
داروخانهها در تهیه این دارو تجهیزات مشارکت داشتند؟
داروخانهها کمک کردند. بخشی از این اقلام هم از سوی بیمارستانهای قائمشهر و تأمین اجتماعی تأمین شد. البته ناگفته نماند که در حوزه دارو فقط به ما کمک کردند این اقدام در زمره وظایف ذاتی آنها بود ولی اکثر داروهای را خودِ 40 تا 50 داروخانه قائمشهر تأمین کردند.
این کمکها چطور جمعآوری میشود؟
تیمی متشکل از 300 تا 400 نفر در قائمشهر فقط مسئول جمعآوری نذورات در محلههای مختلف هستند. آنها در مساجد و پایگاههای بسیج اقدام به جمعآوری کمکهای مردمی میکنند.
بازه زمانی کمکرسانی به مراسم اربعین چطور تعریف شده است؟
ببنید کمکها از اربعین امسال تا اربعین سال بعد جمعآوری میشود، قلکها و کیسههایی مخصوص این کار وجود دارد. بعلاوه بعضی از اقلامی که نیاز داریم در مساجد، محلهها و پایگاههای بسیج اعلام میکنیم.
180 خادم داریم و نزدیک 12 تریلر بار از ایران به موکب 287 انتقال دادیم.
در موکب مدرسه یا موکب که در مسیر زائران است؟
هردو؛ علاوه بر آنهم شاید هفت تا هشت تریلر بار و امکانات دیگر از عراق خریدیم. مجموع این بارها شاید حدود 20 تریلر باشد.
کمیتههای شما در ستاد اربعین چگونه تعریف شده است.در ستاد اربعین موکب ما هشت کمیته دارد. این کمیتهها شامل کمیته خادمان، کمیته جمعآوری نذورات، کمیته پشتیبانی، کمیته اسکان، کمیته فرهنگی، کمیته بانوان، کمیته درمان و کمیته امنیتی است.
اینها کمیتههای مختلفی است که هر کدام از آنها بخشها و اجزای مختلفی دارد و فعالیتهای مختلفی را با افرادی که خودشان شناسایی و جذب کردهاند، انجام میدهد.
این خادمان نیروهای متعهد، ارزشی و پابهکار هستند و ما قدردان خدمات آنها هستیم.
انتهای پیام/4083/
انتهای پیام/