بررسی تجارب جهانی بیمههای بازرگانی در ارائه بیمههای پیشگیریمحور
به گزارش گروه اقتصادی آنا و به نقل از پژوهشکده بیمه، اجرای این طرح تحقیقاتی با توجه به اهمیت آن از سوی سازمان بهزیستی به بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد شده است و گروه پژوهشی اشخاص پژوهشکده بیمه مسئولیت انجام این طرح را بر عهده داشته است.
نتایج این طرح نشان می دهد محدودیت مالی یکی از اصلیترین موانع افراد برای درخواست و انجام اقدامات پیشگیرانه سلامتی است.
بیمه به صورت کلی میتواند باعث کاهش و رفع بخشی از این محدودیت شود. نتایج تحقیق حاکی آن است که افراد بیمه شده از خدمات پیشگیرانه بیشتری استفاده میکنند و بیمه با حذف یا کاهش هزینهها میتواند باعث استفاده بیشتر و گسترش این خدمات شود.
نحوه گسترش سیستمهای بیمه اجتماعی و بازرگانی در زمینه نظامهای بیمه سلامت در کشورهای منتخب نشان داد که اکثر کشورهای تحت بررسی برای تامین مالی خدمات سلامت (پیشگیرانه و غیر پیشگیرانه) از رویکرد پوشش همگانی بهوسیله روشهای دولتی و ملی نظیر تامین اجتماعی از محل درآمدهای مالیاتی (بریتانیا) و بیمههای اجتماعی ملی (کانادا، فرانسه، آلمان) بهره میبرند.
همچنین نتایج مطالعه در حوزه پوشش خدمات پایه و ضروری در کشورهای مورد مطالعه نشان داد که همه کشورها به جز آمریکا و آلمان از سیستم پوشش همگانی ملی استفاده میکنند.
در کشور آلمان عمده جمعیت (۸۹ درصد) تحت پوشش بیمههای اجتماعی و بخش کوچکی (۱۱ درصد) تحت پوشش بیمههای بازرگانی پایه هستند.
در ایالات متحده به عنوان یک نمونه خاص، ۳۲ درصد افراد تحت پوشش بیمههای اجتماعی و ۵۳ درصد افراد تحت پوشش بیمههای پایه بازرگانی هستند و ۱۵ درصد افراد نیز پوششی ندارند.
در اغلب کشورهای تحت بررسی (بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان و سوئد) نسبت بالایی از جمعیت (نزدیک به ۱۰۰ درصد) تحت پوشش قرار گرفتهاند که سهم بیمههای اجتماعی از این نسبت نیز زیاد است.
انتهای پیام/