دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فروش بیش از شش میلیارد تومان در حراج ملی

مراسم حراج ملی آثار هنری و صنایع دستی ایرانی جمعه ۱۷ مهر برگزار و طی آن ۷۶ اثر به مبلغ بیش از شش میلیارد تومان فروخته شد.
کد خبر : 43054

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، مراسم حراج ملی آثار هنری و صنایع دستی ایران، عصر جمعه 17 مردادماه با حضور جمعی از میهمانان خارجی از کشورهای اردن، تاجیکستان، کره جنوبی و هند در سالن همایش‌های بین‌المللی رایزن با اجرای آتیلا پسیانی برگزار شد.



چکش‌های هیجان بر میز کوبیده می‌شود


نخستین اثر یک نقاشی نوگرا متعلق به آرش لاهیجی بود با قیمت پایه ۱۴ میلیون تومان که روی رقم ۲۰ میلیون تومان چکش خورد. اثر خوشنویسی احمد فلسفی که با قیمت پایه ۳۰ میلیون تومان ارائه شده بود، به ارزش ۵۵ میلیون تومان فروخته شد.


اثر دیگری که گرمای زیادی به دومین مراسم حراج ملی ‌بخشید، نقاشی‌خط محمود زنده‌رودی بود. این اثر ۲۵ میلیون تومان قیمت پایه داشت و در ‌‌نهایت اثر به قیمت ۶۵ میلیون تومان به فروش رفت. شبیه همین داستان در بخش دیگری از مراسم برای اثر دومی نیز که از زنده‌رودی در حراج ارائه شده بود تکرار شد. این اثر که ۲۰ میلیون تومان قیمت پایه داشت به ارزش ۵۰ میلیون تومان به فروخته شد.



200 میلیون آغداشلو؛ 550 میلیون فرشچیان


در ادامه حراجی، آیدین آغداشلو نیز با یکی از آثار خود مراسم حراج ملی را گرم کرد. قیمت پایه این اثر ۱۵۰ میلیون تومان بود ودر ‌‌نهایت به ۲۰۰ میلیون تومان ‌واگذار شد. اما برای بیشترین مبلغ فروش در این حراحی، به مینیاتوری از محمود فرشچیان که به صورت پایه ۳۵۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده بود اختصاص یافت. پسیانی عرضه اثر را با قیمت ۳۴۰ میلیون تومان آغاز کرد، پیشنهاد‌ها با فاصله ۲۰ میلیون تومانی بالا رفت و سرانجام رقم ۵۵۰ آخرین رقم پیشنهادی توسط حضار بود.


صادق تبریزی نیز از جمله هنرمندانی بود که دو اثر از او در مراسم حراج ملی ارائه کرده بود که یکی از آن‌ها فروش داغ‌تری را تجربه کرد. برای این اثر ۸۰ میلیون قیمت پایه تعیین شده بود که در نهایت این اثر با قسمت ۱۳۰ میلیون تومان به فروش رفت. مینیاتور حسین بهزاد نیز به قیمت ۱۳۰ میلیون تومان فروخته شد. مینیاتور حسین خطائی اثر دیگر حاضر در این حراجی بود که ۶۰ میلیون تومان قیمت پایه خورده بود و در نهایت به قیمت ۱۸۰ میلیون تومان واگذار شد.



فروش‌های میلیونی و رقابت‌های تنگاتنگ


علاوه بر مواردی که به آن‌ها اشاره شد، آثار دیگری نیز بودند که در مراسم شب گذشته حراج ملی با قیمت‌های خوبی فروخته شدند و حاضران برای خرید آن‌ها به رقابت پرداختند؛ برای مثال نقاشی‌خط عین‌ا... صادق‌زاده با قیمت پایه ۳۰ میلیون، به ارزش ۳۶ میلیون تومان فروخته شد. آثار خوشنویسی‌ای از وصال شیرازی نیز با قیمت‌های پایه ۱۸ و ۸۰ میلیون به ترتیب به مبالغ ۳۴ و ۹۰ میلیون تومان به فروش رسیدند. همچنین سه ضربه چکش مجری مراسم برای فروش نقاشی پشت شیشه اثر عبدا...؛ هنرمند دوره قاجاریه بر مبلغ ۴۰ میلیون تومان بر میز کوبیده شد. قیمت پایه این اثر ۱۵ میلیون تومان بود.


اثر قلم‌زنی بر نقره متعلق به محمد حیدری نیز با قیمت پایه ۵۰ میلیون، به ارزش ۸۵ میلیون تومان به فروش رسید. همچنین جام مینای نقره اثر شکرا... صنیع‌زاده، با قیمت پایه ۵۰ میلیون، ۲۵ میلیون تومان بیشتر فروخته شد.


یکی از گران‌ترین محصولات فروخته شده در حراج ملی نیز یک کشتی در ابعاد ۶۰*۱۴۰*۱۶۰ اثر بهروز حیدریان بود که ۳۵۰ میلیون تومان قیمت پایه داشت و به ارزش ۳۶۰ میلیون به فروش رسید. همچنین تابلو نقاشی جعفرخان نیز با فروش ۳۵۰ میلیونی خود از جمله دیگر آثار پرفروش شب گذشته بود که البته به قیمت پایه خود فروخته شد.



آثاری که فروخته نشدند


از میان ۷۶ اثر ارائه شده در حراج ملی، شش اثر به این دلیل که پیشنهادات ارائه شده کمتر از قیمت پایه بودند در طول مراسم فروخته نشدند؛ اما پس از اتمام حراج ملی فردی این آثار را به قیمت‌های پایه یا کمی بالا‌تر خریداری کرد.


در این میان پنج اثر عبارت بودند از نسخه خطی صحیفه سجادیه اثر محمد ابراهیم قمی، تذهیب فرید هنرور، نسخه خطی قرآن کریم به خط محمد رحیم نیشابوری، نسخه خطی کتاب دعا اثر وقار شیرازی و یک تابلو مینیاتور متعلق به محمد خزایی.


اما گل سر سبد آثار خریداری نشده را می‌توان اثر مینیاتور سوخت چرمی دانست که خالق آن میرزا آقا امامی هنرمند دوره قاجاریه و استاد برخی از هنرمندان به نام این عرصه چون محمود فرشچیان بود. این اثر که قیمت پایه آن ۷۵۰ میلیون تومان تعیین شده بود؛ نتوانست پیشنهادی به اندازه این قیمت دریافت کند. هرچند شخصی پس از مراسم این اثر را با مبلغ پایه خریداری کرد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب