لجبازی مدیریت شهری با ستاد ملی مقابله با کرونا/ برای شهرداری، درآمدزایی مهمتر است یا سلامت مردم؟
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، تداوم شرایط کرونایی و شیب ملایم کاهش شیوع این ویروس باعث شد تا ستاد مقابله با کرونا بهمرور اجازه فعالیت کلیه کسب و کارها را صادر کند که این موضوع باعث افزایش رفت و آمدها و سفرهای درونشهری شد.
در این میان ستاد ملی مقابله با کرونا تا پیش از وارد شدن به مرحله کاهش شیوع این ویروس برای بازگشایی کسب و کارهای پرریسک محتاطانه عمل میکرد و در اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی در شهرها مصر بود.
یکی از اقدامات مهمی که این ستاد بری رعایت بحث فاصلهگذاری و جلوگیری از ازدحام مردم در محیطهای عمومی به آن اهتمام داشت لغو طرح ترافیک بود، موضوعی که علیٰرغم افزایش ترددها در مناطق مرکزی علاوه بر شلوغی معابر شهری احتمال آلودگی هوا را هم داشت ولی در عوض از تشویق و ترغیب مردم برای استفاده از حمل و نقل عمومی و شرایطی که میتوانست به افزایش شلوغیها در سیستم حمل و نقل عمومی که خود عاملی برای انتشار و شیوع بیماری کرونا در جامعه بود دامن بزند پرهیز کرد.
به تدریج با کاهش آمار شیوع، ستاد مقابله با کرونا با تأکید بر رعایتهای پروتکلهای بهداشتی اجازه فعالیت کسب و کارهای مختلف را صادر کرد و بهمرور شرایط شهرها بهویژه کلانشهر تهران به وضعیت عادی بازگشت.
با آغاز فعالیت مشاغل طبیعتاً رفت و آمد خودروهای شخصی در مناطق مرکزی و سایر معابر پایتخت را افزایش یافت که این موضوع باعث شد تا این ستاد تصمیم در خصوص مدیریت سفرهای درون شهری را نیز به شورایعالی ترافیک واگذار کند موضوعی که محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در روز بیست و یکم اردیبهشتماه پیش از آغاز دویست و دوازدهمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد.
درست عصر همان روز اعلام این تفویض اختیار، جلسه شورایعالی ترافیک به دعوت شهردار تهران برگزار شد که نتیجه آن پس از جلسه از سوی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به رسانهها مخابره و منتشر شد.
در این خبر که به نقل از سید مناف هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک مطرح شد آمده بود: «طرح پيشنهادى اجراى طرح ترافيک كه پيش از اين در جلسات مختلف بررسى و مطرح شده بود، امروز هم در شوراى ترافيک تهران و با حضور علیرضا زالى فرمانده ستاد مقابله با كروناى استان تهران، پیروز حناچى شهردار تهران و اعضاى كميسيون عمران و حمل و نقل شوراى اسلامى شهر تهران نيز بررسى و نقاط ضعف و قوت طرح پيشنهادى بررسى شد و مقرر شد تا پس از شبهای قدر و يا ابتداى خرداد ماه اجراى آن مدنظر قرار گيرد.»
اعلام رسانهای این خبر از سوی شهرداری تهران این باور را برای مدیریت شهری ایجاد کرد که دیگر چون شهردار تهران ریاست شورایعالی ترافیک را برعهده دارد میتواند هر زمان که تمایل داشت زمان اجرای طرح را اعلام کند، موضوعی که فردای آن روز از سوی علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت رد شد.
وی در نشست خبری مجازی خود در روز 22 اردیبهشت ماه در خصوص وضعیت اجرای طرح ترافیک عنوان کرد که همچنان تصمیمگیری در این خصوص قطعی نشده و حتماً این موضوع باید در ستاد مقابله با کرونای استان، کمیته امنیت اجتماعی و شورای عالی ترافیک بحث شود و در صورت تصمیمگیری ابلاغ خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
اجراى طرح ترافيک پس از شبهاى قدر
هنوز برای اجرای طرح ترافیک در تهران تصمیمگیری نشده است
ظهر روز گذشته بود که استاندار تهران در اظهار نظری صریح و رسمی اعلام کرد اجرای طرح ترافیک تا اطلاع ثانوی اجرا نمیشود اما این موضوع از سوی مدیریت شهری مورد توجه قرار نگرفت بهطوریکه شهریار افندیزاده مشاور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران پس از سخنان استاندار اعلام کرد اجرای مجدد محدودههای طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوا از روز دوشنبه 29 اردیبهشت ماه آغاز میشود.
چند ساعتی از انتشار این خبر نگذشته بود که اینبار انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران مجددا ضمن رد اظهارات شهرداری مبنی بر اجرای طرح ترافیک از روز آینده از تداوم تعطیلی آن تا پایان ماه رمضان خبر داد و اظهار کرد: با شهردار تهران توافق کردیم که ظرف چند روز مانده تا پایان ماه مبارک رمضان طرح ترافیک در تهران اجرا نشود. انشاءالله طرح ترافیک بعد از ماه مبارک رمضان اجرایی خواهد شد.
موضوعی که پس از آن غلامحسین محمدی رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران در توئیتی نظر استاندار تهران را پذیرفت و عنوان کرد که «طبق توافق انجام شده با مراجع ذیصلاح، بدستور شهردار تهران و به جهت رعایت بهداشت عمومی در مبارزه با شیوع بیماری کرونا، طرح ترافیک از اولین روز کاری پس از تعطیلات عید سعید فطر اجرا میگردد.»
عملکرد رسانهای شهرداری تهران و عجلهای که در اعلام زمان آغاز طرح ترافیک داشت بهنظر ناشی از آشفتگی در بدنه این نهاد اجرایی پایتخت دارد که خود را در این اقدام رسانهای ناهماهنگ نشان داده است.
شهرداری تهران که این روزها با اقدامات رسانهای نمایشی خود در رسانههای خارجی سعی دارد نشان دهد که یگانه منجی پایتختنشینان از دست ویروس کرونا است و آن را از یکسو در رسانههایی همچون فرانس 24 و گاردین جار میزند و از سوی دیگر با برگزاری ویدئوکنفرانسهایی با شهرداران کلانشهرهای شرق و غرب عالم نیز مطرح میکند، به دنبال لجبازی با ستاد ملی مقابله با کروناست تا هرچه زودتر طرح ترافیک را اجرا کند زیرا مباحث مالی آن برای مدیریت شهری مهمتر از سلامت شهروندان است.
مشخص نیست شهرداری که در مدیریت مجموعه تحت امر خود نسبت به اعلام یک خبر مهم که میتواند بر افکارعمومی تأثیرگذار باشد، هماهنگی لازم را ندارد چگونه تاکنون توانسته نسبت به تداوم اداره پایتخت از زمان تصدی این سمت اقدام کند؟
بهنظر میرسد شهروندان تهرانی باید با این عملکرد شهردارشان از او متشکر باشند که تاکنون امور جاری شهرشان مختل نشده است و باید خدا را شکر کنند که شهردار منتخب پارلمان شهریشان که حتی در اعلام خبر اجرای طرح ترافیک هم با مجموعه تحت امر خود هماهنگی لازم را ندارد تاکنون توانسته شهر را اداره کند.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/