استاندار تهران: طرح ترافیک تا اطلاع ثانوی اجرا نمیشود/ شهرداری: اجرای مجدد طرح ترافيک و كنترل آلودگی هوا؛ از فردا
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پس از آنکه به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور، ستاد ملی مقابله با کرونا به دلیل جلوگیری از ازدحام در سیستم حمل و نقل عمومی پایتخت، اجرای هرگونه طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی هوا در تهران را ملغی کرد؛ اما تلاشهای پیدا و پنهان مدیریت شهری تهران برای اجرای طرح ترافیک، شرایطی را رقم زد تا با استفاده از حربه کمبود بودجه و نیاز به درآمدزایی در پایتخت طرح پولساز ترافیک را مجدداً اجرا کنند.
بر همین اساس و علیرغم مخالفتهایی که در بدنه مدیریتی ستاد ملی مقابله با کرونا با اجرای مجدد طرح ترافیک صورت گرفت اما در روزهای گذشته لابیهای سنگین شهرداری با مسئولان مربوطه در شورای عالی ترافیک کشور منجر به این شد تا بهطور رسمی اعلام شود پس از پایان مراسم شبهای قدر، طرح ترافیک در پایتخت مجدداً اجرا میشود.
با این حال ظهر امروز انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران با اشاره به شرایط ویژه در پایتخت به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا اعلام کرد که تا اطلاع ثانوی طرح ترافیک در تهران اجرا نمیشود.
وی با اشاره به پیشنهادی که به شورای ترافیک ارسال شده بود، مبنی بر اینکه طرح ترافیک از ساعت ۸ تا ۱۶ اجرا شود، اظهار کرد: اجرای این پیشنهاد به دلیل اینکه هنوز به قطعیت نرسیده و بحثهای کارشناسی درباره آن در حال انجام است میسر نبوده و همه چیز منوط به شورای عالی ترافیک کشور خواهد بود.
البته ساعتی پس از این اعلام رسمی توسط استاندار تهران، مشاور عالی معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران از اجرای مجدد محدودههای طرحهای ترافيک و كنترل آلودگی هوا از فردا دوشنبه 29 اردیبهشت خبر داد.
شهریار افندیزاده گفت: برابر مصوبه شورای حملونقل و ترافیک شهر تهران كه هفته گذشته با حضور شهردار تهران، رئيس شورای شهر، رئيس كميسيون عمران و حمل و نقل شوراى شهر و فرمانده ستاد مقابله با كروناى استان تهران برگزار شد، از فردا دوشنبه 29 اردیبهشت مرحله اول محدودههاى طرح ترافيک و طرح كنترل آلودگى هوا اجرا میشود و زمان آن كه پیش از این از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح تا ۱۹ بود به ساعت ۸ صبح تا ۱۶ کاهش خواهد یافت.
مشاور عالی معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران در توضیح دلایل تأکید این شورا بر اجرای مجدد طرح ترافیک گفت: افزایش ترافیک معابر اصلی در محدودههای مرکزی شهر، تردد سنگین وسایل نقلیه و افزایش تأخیر در ترددها و بروز ترافیکهای شدید، اشباع فضای پارک حاشیهای و افزایش پارک دوبله و در نتیجه، کاهش ظرفیت معابر از جمله نتایج لغو طرح ترافیک است.
این اولین مورد از تناقض مدیریتی و موازیکاری در تهران بین دو نهاد مسئول نیست و پایتختنشینان، سابق بر این هم چنین سوءمدیریتهایی را از سوی استانداری و شهرداری تهران در راستای تضعیف دستورالعملهای اجرایی یکدیگر شاهد بودند.
نکته مهم، سکوت ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص اجرا یا عدم اجرای طرح ترافیک در پایتخت است که فضا را برای اظهارنظرهای متناقض استانداری و شهرداری تهران فراهم کرد، زیرا هرگونه تصمیمگیری در خصوص اجرای طرحهایی که به نوعی ارتباط با مدیریت و کنترل شیوع ویروس کرونا در کشور دارد با ستاد ملی مقابله با کروناست و این ستاد بیشتر از هر نهادی برای تصمیمگیری در ارتباط با اجرای طرح پرحاشیه ترافیک در پایتخت ارجحیت دارد.
با این حال هنوز استانداری تهران نسبت به اعلام وضعیت اجرای طرح ترافیک که توسط شهرداری تهران صورت گرفت واکنشی نشان نداده است و مشخص نیست خیابانهای محدوده مرکزی پایتخت آیا شاهد اجرای طرح ترافیک هستند یا خیر؟ سؤالی که قطعا تا ساعتی دیگر باید منتظر واکنش استانداری تهران، شورای عالی ترافیک و در رأس آنها ستاد ملی مقابله با کرونا باشیم.
انتهای پیام/4076/پ
انتهای پیام/