دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 مهر 1398 - 13:18
در جلسه علنی امروز مجلس؛

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری باز هم نمایندگان سؤال کننده را قانع کرد

نمایندگان سؤال کننده از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به صورت مشروط از پاسخ‌های وی قانع شدند.
کد خبر : 429680
_MID0392.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا،‌ مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سؤال مشترک زهرا سعیدی‌مبارکه و شهباز حسن‌پور مبنی بر «علت عدم توجه و ضعف در ارتقای رشد کیفی اساتید، کارمندان، پرسنل قراردادی و دانشجویان از نظر امکانات رفاهی و فرصت مطالعاتی در شیوه متمرکز (آزمون دانشجوی دکتری) و همچنین فرق بین اساتید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایرین (اعضای هیات علمی) از نظر دریافت حقوق و معیشت آن‌ها» از منصور غلامی وزیر علوم را در دستور کار داشت.


سعیدی‌مبارکه با طرح این سؤال خطاب به وزیر علوم اظهار کرد: در رابطه با وضعیت کیفی اساتید، دانشجویان و کارکنان از نظر امکانات رفاهی، حقوق و شیوه سنجش و پذیرش دانشجو به ویژه در دوره دکتری آیا نمره خوبی به خودتان می دهید؟


نماینده مردم مبارکه درمجلس شورای اسلامی افزود: چه کسی باید به وضعیت نامناسب خوابگاه های دانشجویی رسیدگی کند؟ براساس استاندارد جهانی یک دانشجو باید 5.5 متر فضای خوابگاهی در اختیار داشته باشد اما متأسفانه این میزان فضا در اختیار چندین دانشجو قرار داده می شود.


وی ادامه داد: آیا خبر دارید هیئت علمی‌های نخبه کشور مرخصی بدون حقوق می‌گیرند و در کشورهای همسایه مشغول کار هستند، در حال حاضر نخبگانی داریم که پنج سال در کشور حضور ندارند اما وزارت علوم برای برگشت آن ها هیچگونه پیگیری نکرده است. این در حالی است که آینده فرزندان ما و دانشگاه های کشور را این اساتید باید رقم بزنند. 


سعیدی‌مبارکه تصریح کرد: آقای غلامی، آیا شما از درجه علمی که فرانسه مدتی پیش به 2 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاهی ما داد، خبر دارید؟ رئیس جمهور و وزیر آن کشور از نیروهای هیات علمی ما تقدیر کردند اما شما بی خبر هستید.


نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: می گویند بودجه و پول نداریم، چه کسی باید تولید ثروت و تکنولوژی فرسوده ما را اصلاح کند، شما باید از نخبگان دانشگاهی حمایت کنید؛ طبق آمار منتشر شده در خبرگزاری‌ها، رقم بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی 20 تا 30 درصد است شما برای بهبود معیشت ارتقاء منزلت آن ها چه اقدامی انجام دادید.


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای قشر فرهیخته مسائل مادی مهم نیست آن ها از تبعیض ها ناراحت هستند؛ من از دانشجویان به خاطر وضعیت خوابگاه ها و رسیدگی به آن ها عذرخواهی می کنم، ما از وزارت علوم انتظار داریم دانشگاه های کشور در خدمت جامعه باشند و برای رفع نیازهای کشور حرکت کنند.


عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان با بیان اینکه کدام بانک اطلاعاتی را تشکیل دادیم که در جریان مشکلات این حوزه قرار گیریم، یادآور شد: آیا ارتباط بین صنعت و دانشگاه که از تاکیدات مقام معظم رهبری است، به درستی انجام می شود آیا رساله ها، تست ها و پایان نامه ها را خودتان قبول دارید، دانشگاه ها باید به سمت کارآفرینی گام بردارند و این هنر است.


وی گفت: باید به تولید علم و تبدیل آن به ثروت توجه داشته باشیم، شما دانشگاهی و اهل علم هستید و باید بیشتر دلتان برای دانشگاه ها بسوزد، اگر دانشگاه اصلاح شود مملکت اصلاح می شود؛ برای واحدهای صنعتی تعطیل شده شما نخبه ندارید که به آن ها در راه اندازی کمک کنند اما فارغ التحصیلان ما به جای حل مشکلات تولید به خیل بیکاران افزوده می شوند و این برازنده کشوری که شهید داده، نیست.


نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما انتظار داریم که شما قوی ترین وزیر کابینه باشید، تصریح کرد: شما باید نهاد آموزش عالی را بین المللی سازی و دانشگاه ها و رشته های مطلوب و موردنیاز جامعه را مورد توجه قرار دهید؛ انتظار این است که شما دلتان بیشتر برای وزارتخانه ای که مقام عالی را در آن دارید بسوزد، دانشجویان این کشور می توانند تحولات بنیادی و اساسی را در کشور ایجاد کند انتظار داریم به آن‌ها توجه کنید.


ماهانه ۷۰۰ هزار تومان وام برای دانشجویان دکترا در نظر گرفته‌ایم


منصور غلامی در پاسخ به سؤال نماینده مردم مبارکه گفت: مراکز پژوهشی ما طی سال های گذشته یکی از افتخارات وزارتخانه علوم در کسب جایگاه برتر بوده اند و به همین دلیل ما از نخبگان خود حمایت می‌کنیم.


وی با اشاره به اینکه ما فرصت اشتغالزایی را در دانشگاه ها ایجاد کرده ایم، افزود: برای افزایش توانمندی ها و ایجاد ظرفیت های اشتغال برای دانشجویان در سطوح مختلف دانشگاه برنامه هایی تدارک دیده شده است.


وزیر علوم تحقیقات و فناوری درباره حمایت مالی و رفاهی از اساتید و دانشجویان، گفت: ظرفیت وزارت علوم برای در اختیار دادن امکانات مالی به ویژه به دانشجویان، صندوق رفاه دانشجویان است که این صندوق تحت تأثیر تصمیماتی که در قانون بودجه کشور اتخاذ می شود، قرار دارد و ما بر اساس ظرفیت مالی خود می توانیم به اساتید و دانشجویان خدمت رسانی کنیم.


غلامی افزود: یکی دیگر از برنامه های اصلی وزارتخانه ما تقاضامحور کردن رساله ها و پایان نامه های دانشجویان است و همچنین سامانه ای برای تأمین اعتبار آنها در نظر گرفته ایم و از سوی دیگر ارتقای معیشت دانشجویان و اساتید در دستور کار ما است.


وی با اشاره به اینکه ما برای اشتغالزایی دانشجویان سازوکار مناسبی را با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در نظر گرفته ایم، گفت: بر این اساس دانشجویان ما در دوران تحصیلی خود با بخش های مختلف صنعتی آشنا می شوند و از این طریق به کارآفرینی می پردازند و استقبال خوبی هم از سوی آنان انجام شده است.


وزیر علوم مجددا تأکید کرد: ما برای حل مشکل مسکن و دیگر مشکلات رفاهی دانشجویان و اساتید باید بر اساس ظرفیت های مالی خود اقدام کنیم که امیدواریم حمایت های بیشتری را از طرف مجلس شورای داشته باشیم تا بتوانیم شرایط آنها را بهبود دهیم.


غلامی بیان کرد: البته در شرایط فعلی هم ما توجه زیادی به تأمین امکانات رفاهی برای دانشجویان داریم به گونه ای که ماهانه ۷۰۰ هزار تومان وام به دانشجویان دکترا از صندوق رفاه دانشجویان اعطا می شود.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: از آنجایی که جایگاه علمی کشور توسط اساتید و دانشجویان به دست آمده است، آنان برای ما بسیار ارزشمند هستند و حمایت هایی را از آنان به ویژه برای انجام تحقیقات علمی شان انجام خواهیم داد.


وی یادآور شد: هرچه اعتبارات بیشتری در لایحه بودجه برای تحقیق و توسعه و همچنین ارتقاء امکانات رفاهی و فرصت مطالعاتی برای اساتید و دانشجویان در نظر گرفته شود، ما هم می توانیم براساس این ظرفیت آنان را پشتیبانی کنیم.


غلامی با تاکید بر اینکه ما ارزش دانشمندان  و نخبگان خود را می دانیم، خاطرنشان کرد: البته ناگفته نماند که منابع مالی که در خارج از مرزها در اختیار نخبگان ما قرار می گیرد، با آنچه در داخل داریم، قابل مقایسه نیست اما این مسئله به معنای آن نیست که نخبگان ما علاقه خود به آب و خاک را با منابع مالی مقایسه کنند.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: البته اینکه برخی از اساتید و دانشجویان ما ترجیح می دهند به خارج از کشور روند، از حیطه اختیار ما خارج است اما شاید جاذبه های مالی در خارج از کشور در این مسئله بی تأثیر نباشد که ما پیشنهادات خود را برای بودجه سال آینده مطرح می کنیم تا مشکلات مالی این وزارتخانه حل و فصل شود و بتوانیم از نخبگان خود بیش از پیش حمایت کنیم.


سعیدی از پاسخ‌های وزیر علوم قانع شد


پس از استماع توضیحات غلامی، زهرا سعیدی خطاب به هیئت رئیسه گفت: امیدواریم که وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دیپلماسی علمی را رعایت کند و کار گروهی را برای حل مشکلات مذکور تشکیل دهد.


وی بیان کرد: به صورت مشروط از توضیحات وزیر علوم قانع شده است


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب