پوست مصنوعی با خاصیت کشسانی!
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محققان سوئیسی با تولید اولین نوع از پوست مصنوعی انعطافپذیر، در نظر دارند نتیجه لمسی آن را در حوزه پزشکی و واقعیت مجازی به کار بگیرند.
مؤسسه پلیتکنیک لوزان سوئیس (EPFL) با استفاده از سیلیکونها و الکترودهای انعطافپذیر این محصول را ساخته است که بازخورد آن در قالب 100 پالس در هر ثانیه به کاربر انتقال داده میشود.
پوست مصنوعی که حالت کشسانی دارد با پیچیده شدن در دور انگشتان و یا مچ دست نتایج لمسی را به شکل فشار یا ویبره دریافت میکند. در این محصول چند حسگر قرار دارد که میتواند تغییر شکل را تشخیص داده و با افزایش شدت تغییر شکل بازخوردها را به واقعیت نزدیک میکند.
مسئول این تحقیق که از محققان مؤسسه مذکور است در خصوص پوست مصنوعی میگوید: ساخت پوست مصنوعی با حسگرهای فعال کمک میکند یک سیستم کنترلی جامع به وجود آورده و بازخوردهای دریافتی توسط کاربر بهصورت دقیقتر و منظم کنترل شود. از این پوست مصنوعی میتوان در مصارف پزشکی و برای آگاهی از میزان هوش بیمار از محیط اطراف خود نیز استفاده کرد.
باید به خاصیت ارتجاعی بسیار بالای پوست مصنوعی مذکور نیز اشاره کرد بهطوریکه میتوان آن را تا چهار برابر طول اصلی خود کش آورد که استفاده روزمره از آن را میسر کرده و بیمارانی که حس لامسه خود را از دست دادهاند میتوانند از آن بهرهمند شوند. علاوه بر مصارف پزشکی میتوان به کمک آن، محتواهایی طبیعیتر برای واقعیت مجازی تولید کرد.
هارشال سونار میگوید با کمک اعضای تیم در قدم بعدی قصد دارند یک نمونه آزمایشی کاملاً پوشیدنی برای استفاده در مراکز توانبخشی و همچنین بهکارگیری در واقعیت افزوده و مجازی تولید کنند. از این نمونه آزمایشی در دانش علوم اعصاب یا نوروساینس (Neuroscience) برای شبیهسازی بدن انسان نیز استفادهشده و محققان میتوانند فعالیتهای فعال مغزی در آزمایشهای رزونانس مغناطیسی را مطالعه کنند.
انتهای پیام/4108/پ
انتهای پیام/