دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 شهريور 1398 - 15:55

تغییر رویه‌ دستگاه‌های اجرایی کشور در حماسه اربعین 98

دستگاه‌های اجرایی کشور که در چند سال اخیر از لحاظ برنامه‌ریزی و سطح خدمات برای زائران نمره بالایی به دست نیاورده‌اند، به‌نظر می‌رسد باید تغییر رویه‌ای محسوس را در دستورکار خود قرار دهند تا حماسه اربعین 98 با حداقل مشکلات و بی‌نظمی‌ها همراه باشد.
کد خبر : 416788
20190909001113_thumbnail_770x470.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، باوجوداینکه این روزها خیلی‌ها قلم می‌زنند، نامه با غیظ می‌نویسند و حتی اختفای اختیاری می‌کنند تا کام مردم را تلخ کنند، یکشنبه‌ای که گذشت یک خبر کوتاه و متفاوت هم در خروجی رسانه‌ها قرار گرفت.


وزیر کشور در حاشیه افتتاح بخش جدیدی از پایانه مرز خسروی در استان کرمانشاه، خبر از افزایش 200 درصدی زائران ایرانی عتبات عالیات نسبت به مدت مشابه سال گذشته در تاسوعا و عاشورای حسینی داد؛ خبری که میان موج اخباری مثل مفقودی خودساخته عدالت‌خواهان، نامه رانت طلبی علیه به‌اصطلاح رانت یا ازدواج کودک 11 ساله آن‌طور که بایدوشاید بازتاب پیدا نکرد؛ اما یک پیام مهم برای همه تولیدکنندگان اخبار ناامیدکننده روزهای اخیر داشت و آن‌هم این بود که باوجوداینکه هزینه‌های معیشتی زندگی در یک سال اخیر به شکلی نجومی افزایش‌یافته، اقبال مردم برای زیارت سیدالشهدا با تمام هزینه‌هایش، رشد چشمگیری داشته است، آن‌هم نه یک یا دو برابر، بلکه سه برابر.


مسئله اما صرفاً افزایش زائران تاسوعا و عاشورای حسینی نیست. وزیر کشور در همین خبر اعلام کرده است پیش‌بینی می‌شود سه میلیون زائر ایرانی در پیاده‌روی اربعین امسال حضورداشته باشند، یعنی حدود یک‌میلیون نفر بیشتر از اربعین سال گذشته. به زبان آوردن عدد یک‌میلیون نفر شاید آسان باشد ولی آنچه در حال وقوع است یک اتفاق تاریخی است که نمی‌توان به‌سادگی از کنار آن عبور کرد. سه‌میلیونی زائر ایرانی یعنی اینکه مردم ایران باوجود تمام مشکلات اقتصادی و افزایش هزینه‌های زندگی و پمپاژ ناامیدی که عده‌ای در کشور به راه انداخته‌اند، همچنان عاشقانه و بدون ملاحظه می‌خواهند اربعین را در کربلا باشند.


فارغ از اینکه این سؤال به‌صورت جدی مطرح است که آیا پایانه‌های مرزی ایران و عراق کشش ترانزیت سه میلیون زائر ایرانی را دارد یا خیر، باید به‌صورت جدی به این مسئله فکر شود که عدد سه میلیون نفر در میدان اجرا نیازمند تأسیسات و امکانات و بسیج گسترده امکانات کشور جهت سازمان‌دهی خدمات‌رسانی به زائران پیاده‌روی اربعین حسینی است.


بااین‌حال، دستگاه‌های اجرایی کشور که در چند سال اخیر ازلحاظ برنامه‌ریزی و سطح خدمات برای زائران نمره بالایی به دست نیاورده‌اند، به نظر می‌رسد باید تغییر رویه‌ای محسوس را در دستور کار خود قرار دهند تا حماسه اربعین 98 با حداقل مشکلات و بی‌نظمی‌ها همراه باشد.


یکی از مهم‌ترین قطعات پازل پیاده‌روی اربعین هم رکن دانشگاه است. با توجه به اقبال مضاعف مردم جهت حضور در پیاده‌روی اربعین امسال، تشکل‌های دانشجویی در قالب کاروان‌های دانشگاهی و دانشجویی باید ویژه‌تر از قبل موردتوجه قرار گیرند. این امر مستلزم تمرکز تشکل‌های دانشجویی و همچنین حمایت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های سراسر کشور، سازمان بسیج دانشجویی، سازمان نظام‌وظیفه و همچنین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.


در همین راستا با توجه به اینکه دو وزارتخانه فوق که متصدیان آموزش عالی در کشور هستند و مدیریت دانشگاه‌های کشور را بر عهده دارند و همچنین در سال‌های اخیر تسهیلات چندانی برای دانشجویان حاضر در پیاده‌روی اربعین فراهم نکرده‌اند، به نظر می‌رسد باید تغییر رویه‌ای محسوس در مواجهه‌شان با رویداد عظیم پیاده‌روی اربعین حسینی در دستورکارشان قرار دهند؛ چراکه احتمالاً ادامه روند نامناسب سال‌های گذشته برای امسال کافی نباشد.


نگارنده متن، نوقلم و تازه‌کار است و یقیناً متفکران باید در تحلیل جامعه‌شناسی رویداد عظیم پیاده‌روی اربعین 98 قلم بزنند اما اشاره به مصراع الهام‌بخش محتشم کاشانی در رثای عزای حضرت سیدالشهدا آن‌هم در آستانه حماسه اربعین 98 خالی از لطف نیست.


منبع: روزنامه فرهیختگان


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب