ساخت ربات زیستی که با نورون کار میکند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، رباتهای نرم و کوچکی که قادر به جهتیابی امن در محیط بیولوژیکی مانند بدن انسان هستند میتوانند تحول عظیمی در درمان بیماریها ایجاد کنند. البته حرکت در بدن انسان کاری پیچیده است که نیاز به ظرافت زیادی دارد.
حال دانشمندان دانشگاه ایالتی ایلینوی موفق به ساخت رباتهای زیستی هیبریدی شدند که به کمک نیروی محرکه نورون(سلول عصبی)، بافت ماهیچهای و نور حرکت میکند. تیم تحقیقاتی پیش از این نیز روی رباتهای زیستی ترکیبی مطالعه میکردند که با استفاده از ضربان سلولهای قلبی یکپارچه و نور حرکت میکردند.
تیم تحقیقاتی دانشگاه ایالتی ایلینوی در نخستین مطالعه موفق خود با الهام از سلولهای اسپرم رباتی ساختند که قادر به شنا کردن بود. این رباتهای تک دُم با استفاده از بافتهای قلبی حرکت میکردند اما قادر به حس محیط اطراف یا تصمیمگیری نبودند.
حال طراحی جدید این تیم تحقیقاتی با ویژگیهای بهتر و پیشرفتهتر معرفی شده است. ربات زیستی جدید دو دُم دارد و شامل لایههای داربستی نرم به همراه بافت ماهیچه اسکلتی و نورونهای حرکتی پاسخگو به نور است که از سلولهای بنیادی موش تهیه شده است. وقتی این ربات زیستی در معرض نور خورشید قرار میگیرد، فعال شده و به کمک بافت ماهیچهای شروع به حرکت میکند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/