دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 شهريور 1398 - 13:00

ایران رسماً وارد اتحادیه اوراسیا خواهد شد/ سیستان و بلوچستان پیشتاز حذف قبوض کاغذی برق

وزیر نیرو با تأکید بر اینکه از اوایل آبان امسال ایران رسماً وارد اتحادیه اقتصادی اوراسیا خواهد شد، گفت: پس از پیوستن ایران به این اتحادیه 864 قلم کالا از سوی دو طرف مشمول تجارت ترجیحی خواهد شد که 503 قلم کالا برای ما دارای تعرفه‌های ترجیحی است و می‌توانیم آن‌ها را صادر کنیم.
کد خبر : 413092
496847_997.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از وزارت نیرو، رضا اردکانیان با اشاره به اینکه تیرماه امسال قانون پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شده است، گفت: امروز نیز در محل دبیرخانه این کمیسیون در مسکو یادداشت رسمی میان ایران و دبیرکل اتحادیه اقتصادی اوراسیا مبادله شده است تا براین اساس ظرف 60 روز این موافقت‌نامه عملیاتی خواهد شد.


وی به‌عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و روسیه با تأکید بر اینکه از اوایل آبان امسال ایران رسماً وارد اتحادیه اقتصادی اوراسیا خواهد شد، ادامه داد: پس از پیوستن ایران به این اتحادیه 864 قلم کالا از سوی دو طرف مشمول تجارت ترجیحی خواهد شد که 503 قلم کالا برای ما دارای تعرفه‌های ترجیحی است و می‌توانیم آن‌ها را صادر کنیم.


وزیر نیرو با اشاره به اینکه تعرفه 70 قلم کالا برای ایران صفر خواهد بود، افزود: ایران برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که در یک موافقت‌نامه اقتصادی منطقه‌ای به شکل فعال وارد می‌شود و از این طریق می‌تواند از مرزهای زمینی جمهوری ارمنستان و مرزهای آبی با روسیه و قزاقستان در بازارهای این اتحادیه حضور پیدا کند.


اردکانیان با تأکید بر اینکه پس از پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا جهش بزرگی در صادرات غیرنفتی رخ خواهد داد، ادامه داد: مجموع ارزش صادرات و واردات کشورهای عضو این اتحادیه حدود 753 میلیارد دلار است، بنابراین بازار بزرگی در انتظار کشور ما خواهد بود.


وی اضافه کرد: سران این اتحادیه نیز از رئیس‌جمهور کشورمان دعوت کرده‌اند تا در اجلاس بعدی این اتحادیه که مهرماه امسال به میزبانی نخست‌وزیر ارمنستان در ایروان برگزار خواهد شد شرکت کنند.


وزیر نیرو اظهار امیدواری کرد که پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا دریچه بسیار مؤثری برای توسعه روابط اقتصادی و منطقه‌ای باشد و فرصت‌های شغلی فراوانی را در بخش‌های مختلف برای کشورمان ایجاد کند.


اردکانیان در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه از مهرماه امسال قبوض کاغذی برق به‌طور کامل حذف خواهد شد، بیان کرد: بر اساس برآورد صورت گرفته با اجرای این طرح سالانه 12 هزار اصله درخت برای تولید کاغذ قبض برق قطع نخواهد شد.


وی با اشاره به اینکه روند قرائت کنتورها ادامه داشته و همکاران این بخش از مجموعه جدا نخواهند شد، ادامه داد: در حال حاضر مناطقی ازجمله سیستان و بلوچستان پیشتاز ثبت اطلاعات خود در سامانه حذف قبوض کاغذی برق هستند.


اردکانیان با اشاره به اینکه امسال رکورد صادرات برق شکسته شده است، گفت: در پنج ماه ابتدایی سال گذشته میزان صادرات برق به 2.5 میلیارد کیلووات ساعت رسیده است ولی این رقم در پنج ماه نخست امسال به 3.6 میلیارد کیلووات ساعت افزایش پیدا کرده است.


وزیر نیرو انرژی‌های تجدیدپذیر را سیاست قطعی مجلس و دولت دانست و با تأکید بر اینکه وزارت نیرو نیز این برنامه را با جدیت دنبال می‌کند، گفت: برنامه دولت این است که تا پایان دولت دوازدهم حدود ۴ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده تجدیدپذیر ایجاد کند و هم‌اکنون نیز در آستانه هزار مگاوات هستیم.


وی با بیان اینکه کشور ما درزمینهٔ انرژی‌های تجدیدپذیر از ظرفیت بالایی برخوردار است، گفت: در بخش باد حدود ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت مطالعه شده داریم. هر چند آهنگ توسعه تجدیدپذیرها در کشور با توجه به شرایط پیش آمده ازجمله نوسانات بازار ارز نسبت به گذشته کند شده، اما امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته جبران شود.


وزیر نیرو در خصوص افزایش بهای قبوض مصرفی با بیان این که در هیچ موردی برخلاف مجوز عمل نمی‌کنیم، گفت: بر اساس مجوز دولت در سال ۹۸ فقط هفت درصد افزایش نسبت به سال قبل صورت گرفت که از اردیبهشت‌ماه اعمال شد.


وی افزود: امسال برای اولین بار اعلام کردیم تعرفه پرمصرف‌ها به‌عنوان منبع درآمد نیست، بلکه یک تعرفه بازدارنده است و کسانی که زیر الگو مصرف می‌کنند معادل مصرفشان در قبوض ماه‌های بعد پس‌انداز خواهد شد.


وزیر نیرو در خصوص وضعیت منابع آب گفت: با نزول برکات الهی نه‌تنها سدها، بلکه ۴۰ تا ۵۰ تالاب بزرگ کشور نیز به میزان قابل‌توجهی آبگیری شدند، اما کماکان نباید فراموش کنیم که در منطقه خشک و نیمه‌خشک زندگی می‌کنیم و لازم است مصرفی صحیح داشته باشیم.


اردکانیان با اشاره به طرح تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی افزود: از سال ۹۴ این طرح دارای ردیف بودجه اجرایی شد و ما حدود ۴۹ هزار حلقه چاه غیرمجاز را که در سال نزدیک به دو میلیارد مترمکعب برداشت داشتند مسدود کردیم.


وی ادامه داد: ۲۶ هزار دستگاه کنتور هوشمند نصب شده که تا حدودی از این طریق توانستیم وضعیت آبخوان‌های کشور را بهبود ببخشیم، حدود ۶۰۰ گروه گشت و بازرسی در دو سال اخیر تجهیز شده و اکنون مشغول فعالیت هستند.


وزیر نیرو همچنین گفت: علاوه بر موارد پیش‌گفته، یک پروژه تحت عنوان بیلان و بانک اطلاعاتی تمامی ۶۰۹ محدوده مطالعاتی کشور در دست اجرا داریم که حدود ۸۰ درصد پیشرفت دارد و طبیعتاً نقش منابع مالی در تکمیل این طرح تعیین کننده است.


وزیر نیرو با اشاره به تصویب تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی در اسفند سال ۹۶ از سوی دولت گفت: این کارگروه در سطح ملی با حضور ۴ وزیر، دو معاون رئیس‌جمهور با مسئولیت وزیر نیرو تشکیل و از همان زمان در همه استان‌ها به مسئولیت استانداران کمیته سازگاری با کم‌آبی ایجاد شد. دستورالعملی را به همه استان‌ها دادیم که طرح‌های سازگاری با کم‌آبی را تدوین کنند.


وی با بیان اینکه بر اساس این طرح‌ها تمرکززدایی از ستادها، دادن اختیارات به استان‌ها، پایدار کردن منابع آب، مصرف صحیح و انتخاب الگوی کشت مناسب در برنامه است، ادامه داد: با همکاری و استقبال خوب استانداران در کشور امیدوار هستیم در نیمه دوم امسال و فرصت باقی‌مانده تا پایان دولت دوازدهم این طرح در اغلب استان‌های کشور عملیاتی شود.


اردکانیان در خصوص استفاده از طرح‌های نمک‌زدایی و شیرین سازی آب دریا گفت: در این زمینه مطالعاتی را از مدت‌ها قبل شروع کرده‌ایم که در جنوب کشور در یک پهنه ۱۰۰ کیلومتری، از شیرین‌سازی آب دریا برای تأمین آب شرب استفاده کنیم، این طرح از پیشرفت مناسبی برخوردار و رو به اتمام است.


وزیر نیرو افزود: در بخش طرح‌های آب و فاضلاب که بخشی از آن مربوط به آب‌شیرین‌کن‌هاست، از طریق جلب مشارکت ظرفیت‌های بخش خصوصی توانستیم حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان جذب کنیم.


وی تصریح کرد: خوشبختانه اخیراً مجوز لازم هم داده شد که برای این طرح‌ها بتوانیم از ارز ۴۲۰۰ تومانی استفاده و فعالیت‌ها را در این زمینه استمرار دهیم.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب