گوشی هوشمند مانع از درک مفاهیم علمی میشود
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از فیوچریتی، تعامل بیش از اندازه با وسایل و ابزارهای الکترونیک منجر به تضعیف فعالیت مغز انسان در نواحی میشود که نقش کلیدی در درک متون علمی دارند.
دانشمندان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا با بررسی نتایج تصویربرداری عصبی داوطلبان میزان فعالیت مغز آنها را بررسی کردند. یافتههای جدید حاکی از آن است که استفاده متداوم از ابزارهای الکترونیک مانند نوشتن پیامک در گوشی هوشمند یا خواندن یک کتاب در تبلت باعث کاهش فعالیت مغز در نواحی خاصی از مغز میشود.
درواقع استفاده بیش از اندازه از وسایل الکترونیک هوشمند تأثیر منفی بر نواحی مسئول تفسیر منابع اطلاعاتی در مغز انسان میگذارد. متون تفسیری مانند مقالات علمی و کتابهای درسی معمولاً از اطلاعات بههم پیوسته تشکیل میشوند. بنابراین محتوای علمی در یک بخش به اطلاعات بخش دیگر مرتبط است.
به عبارت دیگر برای درک یک متن علمی که به بررسی یک مفهوم بههم پیوسته میپردازد باید بتوان ارتباط میان بخشهای مختلف متن را درک کرد. حال نتایج مطالعه جدید نشان میدهد که استفاده بیش از اندازه از وسایل الکترونیک در روز میتواند توانایی درک نظم سلسلهوار یا ساختار مفاهیم علمی در انسان را ضعیف کند.
به گفته تیم تحقیقاتی، در زمان مطالعه یک متن علمی باید تکههای اطلاعات را درک کرد و در کنار هم قرار دارد تا بتوان مفهوم علمی را به خوبی درک کرد. مغز رفتاری شبیه به ماهیچه دارد، بنابراین برای تقویت بخشهای خاصی از مغز باید از آنها کار کشید.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/