ویروسها عامل ایجاد خاطرات هستند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مسیو ساینس، نتایج تحقیقات جدید دانشمندان دانشکده پزشکی دانشگاه یوتا حاکی از آن است که ویروسها و باکتریها نقش بسزایی در تکامل مغز بشر داشتهاند و حتی میتوانند درمان برخی از اختلالات ذهنی باشند.
بیشتر مردم بر این باورند که میکروبها و باکتریها دشمنان خطرناک بشریت هستند اما تحقیقات جدید نشان میدهد که انسان به دلیل وجود این موجودات میکروسکوپی قادر به ایجاد خاطره است. درواقع پروتئینی در مغز انسان وجود دارد که نقش مهمی در ایجاد خاطره ایفا میکند. این پروتئین مانند یک ویروس رفتار میکند و سلولها را به خاطره آلوده میکند.
مطالعات تیم تحقیقاتی دانشگاه یوتا بر نحوه رمزگذاری، ذخیره و بازیابی خاطرات متمرکز است؛ این فرآیند نقشی کلیدی در یادگیری ایفا میکند. با افزایش سن میان مرحله رمزگذاری، ذخیره و بازیابی خاطره فاصله ایجاد میشود.
نورونها به صورت فیزیکی در ارتباط با یکدیگر نیستند، درواقع فاصلهای میان انتهای یک نورون و ابتدای نورون دیگر وجود دارد که به آن سیناپس گفته میشود. سیگنالهای از طریق سیناپسها از یک نورون به نورون دیگر منتقل میشوند.
الگوهای خاصی از فعالیت میتوانند قدرت سیناپسها را تغییر بدهند. این الگوها که انعطاف سیناپسی نام دارند تأثیر بسزایی بر یادگیری و حافظه میگذارند. دانشمندان طی تحقیقات خود متوجه پروتئینی به نام تنظیمکننده فعالیت ساختار سلولی یا آرک شدند.
وجود پروتئین آرک برای تشکیل خاطره و حافظه حیاتی است. اگر ژن آرک را از یک موش خارج کنید، هیچ چیز را به خاطر نخواهد آورد. به گفته دانشمندان آرک نقش مهمی در ذخیره خاطرات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت میشود.
بررسیهای بیشتر روی پروتئین آرک نشان داد که این پروتئین رفتاری ویروس مانند دارد. آرک مانند یک ویروس، سلولها را آلوده میکند و ساختاری شبیه به ویروس نقص ایمنی انسانی دارد. گفتنی است که این پروتئین ویروسی در انسان، موش و پرندگان وجود دارد اما دانشمندان نمیدانند آرک چگونه وارد بدن انسان شده است.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/