صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، بابک نگاهداری رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در چهاردهمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تأکید شده که محور و پیشران پیشرفت کشور علم و فناوری است. در همین راستا رسالت اجتماعی دانشگاهها بیشتر از گذشته اهمیت یافته است.
وی با اشاره به رویکرد مدیریتی جدید دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: مسئولین دانشگاه رسالتهای اجتماعی را به طور ویژه در دستور کار قرار دادهاند و سعی بر این دارند که نقشآفرینیهای اجتماعی دانشگاه را در سطح کشور پررنگتر کنند.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: همه برنامهریزیهایی که در دانشگاه انجام میشود، در راستای حرکت به سمت تحقق رسالتهای اجتماعی معطوف میشود. به عنوان نمونه تصمیم بر این است که اگر آموزشی در دانشگاه انجام میشود در راستای اشتغالزایی در جامعه و ایجاد زمینه اشتغال جوانان باشد.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از دانشگاههای بزرگ کشور خود را موظف به پاسخگویی به نیازهای جامعه و کشور میداند. بنابراین سعی شده در تنظیم بودجه آتی این موارد نیز مد نظر قرار گیرد.
نگاهداری با اشاره به توافقات سازمان مرکزی با استانها، گفت: هیچ فعالیتی نباید خارج از ردیف بودجه واحدهای دانشگاهی انجام شود. در نتیجه باید با برنامهریزی دقیق، در تنظیم و تصویب بودجه نهایت دقت بکار برده شود.
وی به مأموریتهای جدید دانشگاه در حوزه آموزش اشاره کرد و گفت: تعداد دانشجویان و تقاضا برای آموزش عالی، به خاطر کم شدن جمعیت جوان کشور رو به افول است و دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاههای دولتی هم از این موضوع مبرا نیستند. ولی میتوان با مدیریت هوشمند و کارآمد این موضوع را نیز مدیریت کرد.
نماینده تامالاختیار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه هیئت امنای استان آذربایجان شرقی ادامه داد: مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی آموزش را با محور اشتغالزایی در دستور کار خود قرار داده است و به استانها اجازه داده راهاندازی رشتهها و محور برنامهریزی و چرخش و جابجایی رشتهها اقتصاد شهری و صنایع محلی و آمایش سرزمینی باشد. به عنوان مثال رشتههایی در استانها تصویب شود که صنعت و اقتصادش در آن منطقه وجود داشته باشد تا اشتغالزایی دانشآموختگان آن استان در منطقه امکانپذیر باشد.
وی به برنامه علمی پایش دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: بر اساس این طرح باید موضوعات طرحهای پژوهشی و پایاننامههای اساتید و دانشجویان در واحدها متناسب با موضوعات و نیازهای محلی و منطقهای انتخاب شود تا توان پژوهشی دانشگاه در خدمت حل مسائل و مشکلات کشور در مناطق مختلف قرار گیرد.
نگاهداری با بیان اینکه بیش از 7 هزار موضوع پایاننامه در سامانه پایش وارد شده است ادامه داد: در این سامانه برای هر استان موضوعات محوری با توجه به صنعت و اقتصاد آن استان در سامانه پایش آورده شده است.
وی گفت: همچنین ایجاد رشتههای جدید با توجه به نیازهای منطقه و امکان چرخش رشتهها در واحدهای دانشگاهی استانها فراهم شده است.
رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی به ضرورت و اهمیت آموزشهای مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد و گفت: سعی بر این است دانشجویان در کنار آموزش مباحث تئوری از مهارتهای لازم برای ورود به بازار کار نیز برخوردار شوند.
وی ادامه داد: در این راستا در برخی واحدهای دانشگاهی استانها، مدارس و آموزشکدههای مهارتی راهاندازی شده است و در نظر است این طرح در اکثر واحدهای دانشگاهی کشور اجرا شود.
نگاهداری با بیان اینکه در حوزه پژوهش پاسخگویی به نیازهای کشور در دستور کار قرار دارد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی تصمیم دارد یک الگوی پیشرو در پاسخگویی به نیازهای کشور باشد، بنابراین صنعت چرم و کفش تبریز، حل بحران حوضه آبریز دریاچه ارومیه، موضوع محوری پایاننامهها در استان آذربایجان شرقی تعیین شده است.
وی راهاندازی مرکز خدمات آزمایشگاهی را از دیگر برنامههای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد و گفت: مجموعه بینظیر شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی این آمادگی را دارد نه تنها به دانشجویان خود، بلکه به دانشجویان دانشگاههای دولتی و سایر مراکز آموزش عالی و صنایع کشور تا حد توان خدمات آزمایشگاهی تخصصی ارائه دهد.
رئیس باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه به فعالیت مراکز تحقیقاتی دانشگاه اشاره کرد و گفت: این مراکز مکلف هستند بیشتر طرحهای برون دانشگاهی را مورد توجه قرار دهند. چرا که طرحهای برون دانشگاهی احتمال الگوی نیاز محور و تقاضامحور بودن پژوهشهای مراکز تحقیقاتی را بیشتر میکند چرا که دارای کارفرما مشخص است که حاضر است برای رفع نیاز واقعی خود هزینه بپردازد.
وی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به حوزه فناوری و نوآوری تمرکز ویژه دارد چراکه سعی دارد اشتغال دانشجویان از طریق راهاندازی مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان و تولید و تجاریسازی محصولات تحقق یابد
نگاهداری بیان داشت: سراهای نوآوری محل اجتماع شرکتهای دانشبنیان و کارآفرین، شتابدهندهها، مراکز رشد و محل اتصال آنها به اتاقهای بازرگانی و صنایع استانهاست که این سراهای نوآوری در جوار صنعت در برخی واحدهای دانشگاهی راهاندازی شده است.
وی از راهاندازی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با 120 میلیارد سرمایه خبر داد و گفت: این صندوق برای سرمایهگذاری بر روی فعالیتهای دانشبنیان که تولید ارزش افزوده اجتماعی یا اقتصادی دارند راهاندازی شده است و تمام واحدهای استان در این صندوق سهم دارند.
نگاهداری در خاتمه گفت: همه این فعالیتها زمانی نتیجه مثبت و مؤثری دارد که همدلی و همافزایی منطقهای در بین صنایع و سازمانها و واحدهای دانشگاهی وجود داشته باشد که با حضور امام جمعه وارسته و محبوبی چون آیتالله آل هاشم این امر در استان آذربایجان شرقی فراهم است و میتوان به پیشرفت پایدار دانشگاهها و استان امیدوار بود.
نگاهداری بعد از حضور در جلسه هیئت امنا، در بازدید از مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی واحد تبریز ضمن قدردانی از زحمات مسئولان، الگوهای حاکم بر اداره آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی تبریز را مطلوب و قابلاستفاده برای سایر واحدها ارزیابی کرد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/