دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 مرداد 1398 - 13:55

اکبری: تمام تمرکز دشمن برای ایجاد شکاف داخلی است/ شیخ‌عطار: پایه‌ای‌ترین مطلب در بحث اتحاد ملی «هویت ملی» است/ خادم‌المله: در جنگ رسانه‌ای باید قدرت آفندی داشته باشیم

نشست تخصصی «انسجام ملی، چالش‌ها و فرصت‌ها» با حضور تنی چند از شخصیت‌های سیاسی و بین‌الملل به همت موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد.
کد خبر : 409366
iran-flag.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست تخصصی «انسجام ملی، چالش‌ها و فرصت‌ها» با حضور تنی چند از شخصیت‌های سیاسی و بین‌الملل به همت موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد.


محمد اسحاقی معاون پژوهش و آموزش موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار داشت، در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مسیر رسیدن به تمدن نوین اسلامی از مسیر تقریب امت واحده اسلامی ترسیم شده ‌است و تمدن نوین ‌اسلامی طلیعه‌ای برای ظهور است.


عامری: دستیابی به همبستگی نیازمند توجه به نقش نخبگان است


داود عامری دبیرکل مجمع جهانی صلح با اشاره به ضرورت‌ها، چالش‌ها و الزامات انسجام ملی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: دستیابی به همبستگی و اتحاد ملی بدون وجود یک قاعده اساسی امکان‌پذیر نیست و شکل‌گیری زیرساخت‌های آن نیازمند توجه به نقش نخبگان است.


وی افزود: استحکام‌بخشی به نظام نکته‌ای است که رهبر معظم انقلاب اسلامی  بر آن تأکید دارند و ایشان بارها اشاره به این تأکید داشته‌اند که ظهور وحدت و انسجام در سطح ملی دشمنان را مأیوس خواهد کرد و پیش برد اهداف نظام مستلزم یک وحدت ملی است.


عامری با تأکید بر اینکه رهبر انقلاب به چالش شکاف بین دولت و ملت اشاره کرده‌اند، تصریح کرد: مسئله نخبگان به‌عنوان گروه‌های مرجع، موضوع مهمی در حوزه وحدت ملی است ولی ما نقش نخبگان را در حوزه وحدت ملی جدی نگرفته‌ایم. درحالی‌که ساماندهی حوزه نخبگی می‌تواند اهمیت بسیار جدی داشته باشد.


عامری ضمن تأکید بر اینکه بهترین راهکارها برای تقویت وحدت ملی در جامعه متکثر ایران برقراری ارتباط میان خرده فرهنگ‌های گوناگون است که منجر به شکل‌گیری مدل وحدت در عین کثرت در جامعه ایران می‌شود، اظهار داشت: در آن مدل فرهنگ‌های گوناگون علیرغم حفظ هویت ملی خود، با تقویت پیوند و ارتباط خود با سایر خرده‌فرهنگ‌ها باعث شکل‌گیری و تقویت اتحاد ملی می‌شود .


متقی: علت کمبود انسجام ملی عدم توجه به عوام و خواص است


ابراهیم متقی عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران و کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: علت نبود یا کم بودن انسجام و وحدت این است که ما به مسئله عوام و خواص توجه نداریم. عوام رویکرد وحدت‌گرا دارد و مشکل ساختار سیاسی ایران عوام نیست و اگر حداقل‌های نیازهای عمومی جامعه تأمین شود، جامعه ایران سریع‌الرضاست. ولی مسئولین اینگونه نیستند.


وی بحث‌هایی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد نفوذ داشتند را جامعه علمی و فرهنگی جدی نگرفتند، اظهار کرد: امروز بیش‌ترین شبکه‌های اطلاعاتی خارجی در کشور فعالیت می‌کنند و خیلی از مجموعه‌ها هم در پوشش فعالیت می‌کنند خیلی از مجموعه‌ها هم ایمنی دارند. اینجا جای بحث‌ها توصیه‌ای در حوزه ضرورت وحدت نیست بلکه سطح کار، سطح سلسله مراتبی نظام سیاسی است و نمی‌شود با حکومت و نظام سیاسی شوخی کرد.وی با تأکید بر اینکه هنوز با واقعیت مربوط به اقتدار نظام، خود مسئولین وقوف ندارد و این مشکل اساسی کارمان است  


این استاد دانشگاه ادامه داد،  نفوذ سه وضعیت می‌تواند پیدا کند؛ یکی اینکه نیرویی وارد مجموعه‌ای برای جمع‌آوری اطلاعات می‌شود که منافقین و حزب توده این شیوه را در خصوص نظام سیاسی ما انجام دادند.


متقی افزود: سطح دیگری از نفوذ این است که فرد در داخل یک سازمان و ساختار قرار می‌گیرد و نیازمند امکاناتی است که این نیازها و امکانات از طریق خود سازمان به او داده نمی‌شود و قدرت حل مشکلات فرد برای مسائل مختلف وجود ندارد و وقتی حس خلأ در حوزه‌ای بکند و این مجموعه مورد شناسایی قرار گیرد و نیازهایش تأمین شود، سطح دوم نفوذ حاصل می‌شود.


این عضو هیئت‌علمی دانشگاه با بیان اینکه به سطح سوم نفوذ هم جدی فکر نمی‌کنیم و آن نرم‌افزار ذهن‌ها است، گفت: سؤالی که وجود دارد اینکه معیارهای انقلاب و کنش انقلابی چیست و ضریب انحراف تفکر و عملمان در ارتباط با کنش انقلابی مربوط به نظام سیاسی کدام است که این بحث بسیار جدی است. این وظیفه سیستم‌های اطلاعاتی است که روی این مسائل کار کنند و درک کنند که در چه وضعیتی قرار داریم.


متقی با بیان اینکه یک گفتمان را رسانه‌های بین‌المللی در سطح آشکار تولید می‌کنند و این بر روی ذهن نیروی نسل اول انقلاب و مسئولین می‌نشیند و همان ادبیات بی‌بی‌سی تکرار می‌شود. بی‌بی‌سی و رسانه‌های بین‌المللی را تطهیر می‌کنیم، تصریح کرد: فکر می‌کنیم ارتباطی بین رسانه نهادهای اطلاعاتی وجود ندارد یا ارتباطش مستقیم است درصورتی‌که امروز رسانه‌ها از مجموعه‌های آتش به اختیاری‌اند که می‌توانند شبکه، گفتمان و ضدگفتمان بسازند و بر روی انباشت مشروعیت نظام سیاسی و قالب‌های هژمونیک نظام‌های سیاسی اثر بگذارند.


این عضو هیئت‌علمی دانشگاه با اشاره به اینکه فضای ضد انسجام ملی امروز نرم است و ماهیت هیبریدی و ترکیبی دارد.


این کارشناس مسائل بین‌الملل با تأکید بر اینکه ما در درونمان این ویژگی را داریم که هم به جهان خارج عشق می‌ورزیم و هم از آن نفرت داریم، تصریح کرد: می‌خواهیم مقاله بنویسیم می‌گویند باید استناد به کتاب خارجی داشته باشد. هم در انتخابات سال92 و هم در 96 گفتمان در رسانه‌های غربی ساخته شد و در سطح فضای اجتماعی گسترش یافت و جالب اینکه بخشی از قالب‌های ذهنی و ادراکی منِ معلم در دانشگاه شده است.


وی افزود: شرایط به لحاظ ادراک نخبگان فرهنگی و فکری ویژه است، چون جامعه به صحبت‌های رسانه‌های بین‌المللی و مقامات اجرایی عالیه کشور نگاه می‌کند و می‌بیند که خیلی به هم شباهت دارند و در این شرایط وضعیتی پیش می‌آید که رهبر انقلاب می‌گویند مثل‌اینکه جای جلاد و شهید عوض شده است.


متقی با بیان اینکه این فرزندان انقلاب‌اند که نظام سیاسی را منهدم می‌کنند و انهدام آن فرسایشی است، تصریح کرد: گسست در انقلاب‌ها امری اجتناب‌ناپذیر است اما همان‌طور که در بیانیه گام دوم تأکید شده، کمترین هزینه گسست و تعارض نسل اولیه انقلاب‌ها در ایران بوده و این گسست ماهیت تراژیک ندارد و به همین دلیل یک گذار مسالمت‌آمیز شکل گرفته است.


کارشناس مسائل بین‌الملل ضمن تأکید بر اینکه نسل دوم انقلاب قوی تشکیل نشده است، خاطرنشان کرد: در وضعیت فرسایش‌ ضمنی قرار گرفته‌ایم و این گسست داخلی را غربی‌ها درک کرده‌اند، بنابراین درصدد گسترش شکاف از طریق قطبی شدن و دوگانه سازی هستند چون گسترش شکاف از طریق قطبی شدن شکل می‌گیرد.


وی با اشاره به میزان التزام عملی در این قالب که ما چه الگوی رفتاری در مورد نظام سیاسی داشته باشیم، گفت: التزام عملی تحت تأثیر قالب‌های گفتمانی رقیب شده و در فضای بی‌انتظامی و بی‌هنجاری قرار داریم و ما نیازمند سازمان و اقتدار هستیم.


اکبری: تمام تمرکز دشمن برای ایجاد شکاف داخلی است


اکبری مسئول دبیرخانه بیداری اسلامی در ادامه این نشست با تأکید بر اینکه گفتمان انقلاب اسلامی توانسته در حوزه بین‌الملل بک بازدارندگی ایجاد کند، اظهار داشت: قدرت گفتمان مقاومت در برابر نظام سلطه توانسته شرایط جدید را ایجاد کند و اگر بتوان دستاوردهای انقلاب اسلامی را در حوزه بیداری اسلامی منعکس کرد به تقویت انسجام ملی کمک می‌کند.


وی با تأکید بر اینکه نقش رهبر انقلاب و تصمیم‌های تاریخی ایشان، تاریخی را در محیط بین‌الملل ساخته است که نتایجش را سال‌های سال خواهیم دید، بیان داشت: اگر قرار باشد منصفانه نگاه شود جایزه حقوق بشر باید به انقلاب اسلامی و تفکر رهبر انقلاب داده شود.


مسئول دبیرخانه بیداری اسلامی با تأکید بر اینکه امروز تمام تمرکز دشمن برای ایجاد شکاف داخلی است، اظهار داشت: دشمنان برنامه حمله نظامی ندارند و تحریم اقتصادی و تهاجم فرهنگی را انجام داده‌اند و تنها راه باقی‌مانده همین است.


وی ضمن تأکید بر اینکه ما ابزارهای لازم را برای بیان حقایق نداریم، گفت: امروز به جایگاهی رسیده‌ایم که روس‌ها و چینی‌ها هم پشت سنگر ما اعتبار می‌گیرند ولی هنوز ابهام در مسئولین و عدم کارکرد نخبگان ما باعث شده که امروز مردم بیش از نخبگان به قدرت منطقه‌ای ما اشراف داشته باشند.


اکبری با تأکید بر عدم توجه نخبگان به مسئله مقاومت، تصریح کرد: هنوز منتظر این هستیم که غربی‌ها مقاومت را تئوریزه کنند تا رفرنس اصلی ما شود و بعد ما به آن استناد کنیم و بگوییم مقاومت به این معنی است درحالی‌که از دید آن‌ها مقاومت مساوی با تروریست است.


شیخ‌عطار:  پایه‌ای‌ترین مطلب در بحث اتحاد ملی «هویت ملی» است


علیرضا شیخ عطار معاون بین‌الملل دانشگاه آزاد در ادامه این نشست با بیان اینکه پایه‌ای‌ترین مطلب در اتحاد ملی هویت ملی است و مهم‌ترین نشانه هویت ملی ما دین است گفت: هرملتی که اقتصاد قوی دارد بر اساس آن هویت می‌گیرد و خیلی کشورهای مثل ژاپن،کره و آلمان از این دسته‌اند.


وی با بیان اینکه هند، چین و ایران تاریخ مستمر دارند و این حس هویت می‌دهد اظهار داشت. ایران هر دو عامل مادی و معنوی را دارد و این هویت ملی می‌تواند موجب انسجام ملی شود. در مشروطه هویت ملی تقویت و در انقلاب اسلامی بیشتر شد و هویت ملی‌مان رو به تزاید است.


شیخ عطار با تأکید بر اینکه هویت ملی هسته‌ی سخت مثل سرزمین، زبان، دولت دارد، گفت: ایران همیشه دین‌دار بوده و این مهمترین سرمایه اجتماعی ما بوده است و اگر این را بفهمیم مشکل انسجام ملی‌مان حل می‌شود ولی ما سعی کرده‌ایم دین را بزداییم و از توسعه، اقتصاد و بانک دین‌زدایی شده است.


این کارشناس مسائل بین‌الملل ضمن تأکید بر اینکه اگر می‌خواهیم این هویت دینی را به‌عنوان عامل وحدت به کار بگیریم باید ببینیم دین چه می‌گوید، خاطرنشان کرد: دین می‌خواهد مردم در سرنوشتشان مشارکت داشته باشند و نیاز به برابری و عدالت اقتصادی داریم و دین فرصت برابر برای همه می‌خواهد.


وی افزود: اگر پس از دوران وستفالیا تاریخ اروپا را با خودمان مقایسه کنیم، وضع ما بهتر بوده و ایران در چند صدسال اخیر ثبات خوبی داشته و جنگ و درگیری داخلی در آن نبوده است.


خادم‌المله: در جنگ رسانه‌ای باید قدرت آفندی داشته باشیم 


احمد خادم المله پژوهشگر مسائل فرهنگ و رسانه در ادامه این نشست با بیان اینکه از ابتدای انقلاب با دشمن جنگ‌های متعددی داشتیم و تنها جنگی که پایان نیافته و در همه جنگ‌ها بوده، جنگ رسانه‌ای است و جالب اینکه کمتر از همه به آن توجه داشته‌ایم، تأکید کرد: ما در کشورمان رسانه را باور نداریم و هر چه می‌گوییم رسانه می‌تواند روی فکر مردم تأثیر منفی بگذراد، علی‌رغم اینکه همه قبول دارند و در کلام نیز تأیید می‌کنند ولی در عمل کسی سازوکاری برای آن نمی‌اندیشد.


وی افزود: کسی دنبال این نیست که جلوی هجمه رسانه‌های خارجی را بگیرد خود دولت می‌گوید که ما قربانی رسانه‌ها هستیم درحالی‌که امکانات و سازمان عریض و طویل در دست دولت است و نه‌تنها باید دولت قربانی باشد بلکه باید آفندی عمل کند.


خادم‌الملّه ضمن تأکید بر اینکه ما در حال گذار از عصر ارتباطات به عصر مفهوم ها هستیم تصریح کرد: این عصر مفهوم‌ها به صورت بنیادین روابط و مناسبات و سبک زندگی و ارتباطات داخلی و خارجی ما را به سرعت تغییر می‌دهد.


وی ادامه داد: اگر قدرت آفندی داشته باشیم گسست آمریکایی‌ها، بین جمهوری‌خواه و دموکرات و سیاه پوست و سفیدپوست و رنگین پوست‌ها خیلی بالا است و باید این قدرت را داشته باشیم و این، رسانه بین‌المللی می‌خواهد.


خادم المله ضمن بیان اینکه مردم را باید نگاه کنیم و اگر نگاه کنیم پای کار انقلاب می‌ایستند، بیان داشت: این همه قهرمان ملی داریم ولی هیچ کدام‌شان را معرفی نمی‌کنیم فقط یک حاج قاسم(سلیمانی) درست کرده‌ایم در حالی که باید خیلی از این حاج قاسم‌ها داشته باشیم و باید چهره بسازیم و شخصیت پردازی کنیم، چون دشمن این کار را می‌کند.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب