مشخص نیست سایت کرسی آزاداندیشی وزارت علوم دست چه کسی است/ به اطلاعات آن توجه نداشته باشید!
زهرا پارساپور در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاد اندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در واکنش به فعال نبودن سایت اطلاعرسانی کرسیهای آزاداندیشی گفت: این سایت به خود وزارتخانه ارتباطی ندارد و هنوز به متولی این سایت نتوانستیم دسترسی پیدا کنیم.
وی در تشریح توضیحات خود بیان کرد: علت دسترسی پیدا نکردن به کسانیکه سایت اطلاعرسانی کرسیهای آزاداندیشی را راهاندزی کرده بودند هم این است که کارشناسان معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تغییر کردهاند و هنوز معلوم نیست که این سایت دست چه کسی است و چه کسی آن را طراحی کرده است.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: اگر به این سایت رجوع کنید مشاهده خواهید کرد که نشانی از وزارتخانه در آدرس آن سایت نیست. بنابراین به اطلاعات آن سایت توجهی نداشته باشید و اطلاعات لازم در مورد کرسیها را از کارشناس معاونت فرهنگی وزارتخانه دریافت کنید.
پارساپور در پاسخ به اینکه آیا امکان ندارد این سایت را از طریق پلیس فتا یا مراجع قانونی دیگر تعطیل شود و نیز نشان وزارت علوم و اداره کل فعالیتهای فرهنگی معاونت فرهنگی وزارت علوم در آن قید شده، تصریح کرد: بله، متعلق به معاونت فرهنگی بوده ولی نگاه کنید متعلق به چه زمانی است؟ ظاهراً این سایت در زمان معاونت سیدضیا هاشمی راهاندازی شده و بعد از آن دیگر هیچ ارتباطی با معاونت فرهنگی نداشتند. با پیگیری که برای توقف فعالیت یا بهروزرسانی داشتم اما کارشناسان معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق نشده بودند طراح این سایت را پیدا کنند.
وی در تشریح اقدامات معوق معاونت فرهنگی وزارت علوم در معرفی «کرسی برتر ماه»، اذعان کرد: ما در حال حاضر کرسی برتر ماه نداریم، دلیلش هم این است که این اطلاعات را معاونتهای فرهنگی دانشگاهها بهروز بارگذاری نمیکنند. مثلاً هر چند وقت یکبار گزارش پروژههای خود را بارگذاری میکنند و در ماه نمیشود تأکید کنیم.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: اما در نشستی که سال گذشته داشتیم و اطلاعات آن روی سایت معاونت فرهنگی وزارت علوم هم موجود است، برترین و فعالترین کارشناسهای متولی برگزاری کرسیهای آزاداندیشی دانشگاه را معرفی کردیم.
پارساپور تأکید کرد: به کارشناسان متولی کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاههای کشور بهصورت اختصاصی حکم مسئولیت داده شده است، کارشان مشخص است و برترینهای این کارشناسان را نیز معرفی کردهایم.
وی اشاره کرد: از زمانی قبول مسئولیت دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی در سال 96، با نگاه به وضعیت برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها نیاز به یک سیاستگذاری را احساس کردم؛ یعنی بیشتر کرسیهای آزادندیشی برگزار شده بهصورت فرمایشی توسط دو یا سه تشکل یا خود معاونت برگزار میشد و بهصورت خودجوش نبود.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: تنوع موضوعات و تنوع مجریان کرسیهای آزاداندیشی را در دستور کار قرار دادیم؛ سیاستگذاری کرده و با توزیع تظرسنجی و کاربرگهایی که قابلیت گزارشگیری داشته باشد به دنبال کرسیهای شفاف و روشن بودیم.
پارساپور اعلام کرد: تحلیلی که در آخر کار داشتیم و با این آماری که وجود دارد، سال 97 رشد قابل توجهی در زمینه برگزاری کرسیهای آزاداندیشی را شاهد بودیم، هم از نظر کمی و هم از حیث کیفی رشد بسیار خوبی داشتیم.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به اینکه آیا ضعف معاونت فرهنگی این وزارتخانه را در برگزاری کرسیهای آزاداندیشی را قبول دارد یا خبر؟، گفت: ضعف وجود داشت ولی سال 97 وضعیت خیلی خوب است.
انتهای پیام/4107/4115/
انتهای پیام/