دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پژوهشگران کشور بخوانند؛

امکان استفاده از ظرفیت آزمایشگاهی گسترده در دانشگاه آزاد اسلامی

دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت آزمایشگاهی گسترده‌ای در اختیار دارد که پژوهشگران همه دانشگاه‌ها اعم از دولتی و غیردولتی می‌توانند از آنها استفاده کنند.
کد خبر : 405993
photo6019415649555689464.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی در پی تدوین طرح پایش(پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای)، اکنون برآن شده تا زیرساخت‌های مورد نیاز برای اجرای این طرح را فراهم کند. در این مسیر برای بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌های ساختاری و توان عملیاتی واحدهای پژوهشی، آزمایشگاه‌های آموزشی، تحقیقاتی و کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی، افزایش قابلیت پاسخگویی و ارائه خدمات پیشرفته منطبق بر استانداردهای ملی و بین‌المللی، مراکز خدمات و شبکه‌های آزمایشگاهی و تحقیقاتی را ایجاد می‌کند.


این مراکز با هدف ایجاد مدیریت متمرکز و یکپارچه در حوزه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها برای بهینه‌سازی فعالیت‌ها، کاهش هزینه‌ها و جلوگیری از خریدهای غیرضروری در دانشگاه، ایجاد بستری مناسب برای ارائه خدمات باکیفیت به پژوهشگران، استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود، شناسایی تجهیزات دانشگاه در پاسخگویی به نیازهای جامعه، استفاده بهینه از سرمایه انسانی، توسعه سهم بازار خدمات آزمایشگاهی کشور، افزایش پویایی واحدهای پژوهشی راه‌اندازی شده است.


دانشگاه آزاد اسلامی با ایجاد شورای عالی سیاست‌گذاری شبکه‌های آزمایشگاهی و تحقیقاتی اهداف را دنبال می‌کند. این شورا خط‌مشی‌ها و سیاست‌های کلان دانشگاه درباره واحدهای پژوهشی و آزمایشگاهی را تعیین می‌کند. سیاست‌گذاری‌ها و راهبردها و نظارت عالی بر بودجه‌بندی بر عهده این شوراست. همچنین تصمیم‌گیری درباره طرح‌های کلان ازجمله تأسیس و تجهیز آزمایشگاه‌های تحقیقاتی مرکزی و ساختاری تشکیلاتی مراکز خدمات آزمایشگاهی از وظایف این شوراست.


پژوهشگاه‌ها چگونه فعالیت می‌کنند؟


در این ساختار پژوهشگاه مرجع اصلی برنامه‌ریزی، اجرا و کنترل فعالیت‌های مراکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی و سامانه‌های ساها، ساتا و واحدهای پژوهشی است.


پژوهشگاه‌ها راهبری و هدایت مراکز خدمات و سامانه‌های سراسری و استانی ساها، ساتا و واحدهای پژوهشی، تدوین و ابلاغ برنامه راهبردی شبکه‌های آزمایشگاهی، نظارت ارزیابی و پایش عملکرد و رتبه‌بندی مراکز خدمات آزمایشگاهی، طراحی و اجرای طرح‌های کلان ملی و ارزیابی طرح‌های ملی و استانی بر عهده دارند.


در این مسیر مرجع سیاست‌گذاری توسعه و پشتیبانی سامانه‌های ساها، ساتا و واحدهای پژوهشی در استان بر عهده شورای پژوهش و فناوری استان است.


چگونگی استفاده از آزمایشگاه‌های ساها


پژوهشگران باید بدانند که سامانه ساها مجموعه‌ای بالغ‌بر 10 هزار آزمایشگاه و کارگاه مستقر در واحدهای دانشگاهی هستند که از طریق پورتال ساها زنجیره گسترده‌ای از خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی را در کشور به متقاضیان ارائه می‌کنند.


همه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه که به دانشجویان خدمات آموزشی آزمایشگاهی و کارگاهی ارائه می‌کنند عضو سامانه ساها هستند و نیاز به طی مراحل عضویت نیست. آزمایشگاه‌های ساها تحت ضوابط و مقررات شبکه‌های آزمایشگاهی دانشگاه که از سوی پژوهشگاه ابلاغ می‌شود اداره می‌شوند و باید شرایط لازم را به لحاظ رعایت ایمنی و بهداشت کار مطابق با بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های مربوطه رعایت کنند.


چگونگی استفاده از سامانه ساتا


سامانه ساتا شبکه‌ای از آزمایشگاه‌های تحقیقاتی است که در آن آزمایشگاه‌های عضو که دارای ظرفیت‌های ساختاری، تجهیزات لازم و تجهیزات لازم و نیروی انسانی متخصص برای تبدیل‌شدن به آزمایشگاه‌های مرجع هستند و امکان درآمدزایی با توجه به نیازهای دانشگاه و صنعت در سطح منطقه‌ای از طریق آن آزمایشگاه وجود دارد. براساس ضوابط و مقررات این آیین‌نامه، تحویل یکی از اساتید یا کارکنان واجد شرایط در واحد می‌شود و در بازه زمانی یک تا پنج سال علاوه بر ارائه خدمات به اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه، خدمات آزمایشگاهی به صنایع خصوصی و دولتی، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و همچنین سایر پژوهشگران و بازاریان از درآمد حاصل منتفع خواهند شد.


آزمایشگاه‌های عضو ساتا در صورت موفقیت در اجرای برنامه و احراز شرایط استقلال مالی،‌ می‌توانند با اخذ مجوز اولیه از مرکز خدمات استان و اخذ مجوز نهایی از پژوهشگاه و با رعایت ضوابط در قالب شرکت خدمات آزمایشگاهی به فعالیت خود ادامه دهند. این‌گونه آزمایشگاه مورد نظر از سامانه ساتا خارج شده و به سامانه ساها اضافه می‌شود.


انتهای پیام/4107/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب