«جهش علمی» با کار جهادی محقق میشود/ گفتمانسازی اولویت اصلی بسیج اساتید است
حامد رستمی نجفآبادی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «در میدان علم باید تن به آب و آتش زد و کار کرد؛ این یکی از مظاهر بسیج علمی است» اظهار کرد: همانطور که بسيج در دوران دفاع مقدس نگاه مردمی به رهبری را جريانسازی کرد و پيروزی بزرگي را در تاريخ اين ملت رقم زد، اکنون نيز جهاد اکبر باید در عرصه علمی بروز و ظهور پیدا کند.
وی افزود: جهاد اصغر در دوران دفاع مقدس حضور در میدان جنگ و جبهه بود و جهاد اکبر در حال حاضر توسعه ملی و جهش علمی است و این بايد بهوسيله بسيج صورت بگيرد. در عرصه علمی باید جهاد علمی نصبالعین قرار گیرد و آن چیزی که مقام معظم رهبری انتظار دارند این است که «جهش علمی» در کشور صورت بگیرد نه صرفاً پیشرفت علمی، که جز با کار جهادی و بسیجیوار این مهم حاصل نمیشود.
مسئول بسیج اساتید دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان اینکه بسیج اساتید یکی از ارکان نخبه و زیرمجموعه سازمان بسیج مستضعفین است، خاطرنشان کرد: اعضای بسیج اساتید، تخصص کافی و تعهد لازم را داشته و میتوانند برای جهش علمی کشور تأثیرگذار باشند. در بسیج اساتید راهاندازی اندیشکدهها، پژوهشکدهها و کارگروههای تخصصیِ حل مسئله که در سالجاری با جدیت دنبال میشود، مقدمهای برای این جهش علمی است.
رستمی عنوان کرد: نهادها و ارگانهای دولتی باید برای حل معضلات خود به نخبگان بسیجی اعتماد کنند و حمایتهای مادی و معنوی لازم را از آنان داشته باشند تا ثمرات این اندیشکدهها شکفته شده و ثمرات عملی دهند. بسیج اساتید نیز آمادگی دارد ميان نهادها و نيروهای علمی و عملياتی چه دولتی و چه خصوصی تعامل برقرار کرده و ارتباط نزدیک میان صنعت و دانشگاه ایجاد کند.
وی ادامه داد: سرمایه نیروی انسانی تحصیلکرده، دلسوز، متخصص، متعهد و متدین ظرفیت و نقش مهمی در بهرهوری تولید، رشد و توسعه اقتصاد درونزا دارد. توسعه و تقویت نهضت نرمافزاری، تولید علم و ترویج تفکر بسیجی در عرصههای علمی و پژوهشی، آیندهپژوهی و ترویج ادبیات علمی به کمک تدوین اهداف، راهبردها و سیاستها از مأموریتهای علمی بسیج اساتید محسوب میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه «گفتمانسازی» اولویت اصلی بسیج اساتید است، اظهار کرد: گفتمانسازی، ترويج و توليد علم و اعتناي عمل بر آن، علم است که تمام عملياتهای ما در بخش اقتصاد، سياست خارجی و داخلي و فرهنگ مبتنی بر علم را محقق میکند. بسیج اساتید با توليد نظريات جديد و درونزا میتواند نيازهای علمی و عملی کشور را پاسخ دهد.
رستمی تأکید کرد: در این دوره از سازمان بسیج اساتید توجه به اصول مهم «نوسازی» و «تحولآفرینی هدفمند و انقلابی» در شناخت وظایف سازمانی، مبنا قرار دادن نگاه مسئلهمحور، اثربخش و جامعهگرایانه در فعالیتها و کاربست تفکر انتقادی و آیندهپژوهانه از مأموریتهای بسیج اساتید است که باید نصبالعین اساتید بسیجی و کانونهای دانشگاهی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه نخبگان بسیجی در کشور در رشتههای گوناگون و بهویژه در تولید علم به عنوان رکن اصلی در فرآیند شکلگیری تمدن نوین اسلامی از امتیازات خاصی برخوردار هستند، افزود: بسیاری از پیشرفتهای کشور بهویژه در حوزههای علوم و فناوریهای نوین با تفکر، روحیه و مدیریت جهادی و بسیجی حاصل میشود. بدون تردید با توجه به توطئههای دشمنان، فشارها، تحریمها و محدودیتها، دسترسی به پیشرفتهای کنونی بدون برخورداری از تفکر و روحیه بسیجی امکانپذیر نخواهد بود.
مسئول بسیج اساتید دانشگاه مذاهب اسلامی عنوان کرد: اگر جمهوری اسلامی ایران در برابر فشارها مقاومت کرده و در عرصههای گوناگون پیشرفتهای چشمگیر داشته، این موفقیتها در پرتو تفکر و اراده بسیجی و تدابیر و فرامین رهبر فرزانه انقلاب بهدست آمده است. موفقیتها و پیشرفتهایی که گامهای مهم در ایجاد تمدن نوین اسلامیبه حساب میآید.
رستمی بیان کرد: تأمل در ویژگیها و شاخصهای بسیج بهخوبی این حقیقت را آشکار میسازد که بسیج همان نیروی منحصر بهفرد، با انگیزه و توانمند برای ساخت تمدن اسلامی در عصر حاضر است. با لحاظ کردن تعریف تمدن، تمدن اسلامی و شاخصهای آن از یک طرف و شاخصههای بسیج و بسیجی از طرف دیگر، میتوان گفت، تنها در پرتو فرهنگ بسیجی و خودباوری میتوان به تمدن نوین اسلامی رسید.
وی خاطرنشان کرد: فرهنگ بسیجی به تعبیر زیبای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، «مجموعه معرفتها و روشها و منشهایی است که میتواند مجموعههای عظیمی را در ملت بهوجود بیاورد که تضمینکننده حرکت مستقیم و پایدار اسلامی آن ملت باشند»، بدون تردید با حرکت در چنین مسیری، توسعه پایدار و تمدن نوین اسلامی ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/