دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آذر 1398 - 15:17
رستمی در گفتگو با آنا:

«جهش علمی» با کار جهادی محقق می‌شود/ گفتمان‌سازی اولویت اصلی بسیج اساتید است

مسئول بسیج اساتید دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: جهاد علمی و جهش علمی با کار جهادی و بسیجی‌وار محقق می‌شود و بسیج اساتید در این راستا به‌دنبال گفتمان‌سازی و ترويج علم است.
کد خبر : 404477
n00426621-r-b-003.jpg

حامد رستمی نجف‌­آبادی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «در میدان علم باید تن به آب و آتش زد و کار کرد؛ این یکی از مظاهر بسیج علمی است» اظهار کرد: همان­طور که بسيج در دوران دفاع مقدس نگاه مردمی به رهبری را جريان­‌سازی کرد و پيروزی بزرگي را در تاريخ اين ملت رقم زد، اکنون نيز جهاد اکبر باید در عرصه علمی بروز و ظهور پیدا کند.


وی افزود: جهاد اصغر در دوران دفاع مقدس حضور در میدان جنگ و جبهه بود و جهاد اکبر در حال حاضر توسعه ملی و جهش علمی است و این بايد به‌­وسيله بسيج صورت بگيرد. در عرصه علمی باید جهاد علمی نصب‌­العین قرار گیرد و آن چیزی که مقام معظم رهبری انتظار دارند این است که «جهش علمی» در کشور صورت بگیرد نه صرفاً پیشرفت علمی، که جز با کار جهادی و بسیجی­‌وار این مهم حاصل نمی­‌شود.


مسئول بسیج اساتید دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان اینکه بسیج اساتید یکی از ارکان نخبه و زیرمجموعه سازمان بسیج مستضعفین است، خاطرنشان کرد: اعضای بسیج اساتید، تخصص کافی و تعهد لازم را داشته و می‌­توانند برای جهش علمی کشور تأثیرگذار باشند. در بسیج اساتید راه­‌اندازی اندیشکده‌­ها، پژوهشکده‌­ها و کارگروه‌­های تخصصیِ حل مسئله که در سال‌جاری با جدیت دنبال می‌­شود، مقدمه‌ای برای این جهش علمی است.


رستمی عنوان کرد: نهادها و ارگان­‌های دولتی باید برای حل معضلات خود به نخبگان بسیجی اعتماد کنند و حمایت­‌های مادی و معنوی لازم را از آنان داشته باشند تا ثمرات این اندیشکده‌­ها شکفته شده و ثمرات عملی دهند. بسیج اساتید نیز آمادگی دارد ميان نهادها و نيروهای علمی و عملياتی چه دولتی و چه خصوصی تعامل برقرار کرده و ارتباط نزدیک میان صنعت و دانشگاه ایجاد کند.


وی ادامه داد: سرمایه نیروی انسانی تحصیل‌کرده، دلسوز، متخصص، متعهد و متدین ظرفیت و نقش مهمی در بهره‌وری تولید، رشد و توسعه اقتصاد درون­‌زا دارد. توسعه و تقویت نهضت نرم‌افزاری، تولید علم و ترویج تفکر بسیجی در عرصه‌­های علمی و پژوهشی، آینده­‌پژوهی و ترویج ادبیات علمی به کمک تدوین اهداف، راهبردها و سیاست‌ها از مأموریت‌های علمی بسیج اساتید محسوب می‌شود.


عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه «گفتمان‌سازی» اولویت اصلی بسیج اساتید است، اظهار کرد: گفتمان‌سازی، ترويج و توليد علم و اعتناي عمل بر آن، علم است که تمام عمليات­‌های ما در بخش اقتصاد، سياست خارجی و داخلي و فرهنگ مبتنی بر علم را محقق می‌کند. بسیج اساتید با توليد نظريات جديد و درون­زا می‌تواند نيازهای علمی و عملی کشور را پاسخ دهد.


رستمی تأکید کرد: در این دوره از سازمان بسیج اساتید توجه به اصول مهم «نوسازی» و «تحول‌آفرینی هدفمند و انقلابی» در شناخت وظایف سازمانی، مبنا قرار دادن نگاه مسئله‌محور، اثربخش و جامعه‌گرایانه در فعالیت­‌ها و کاربست تفکر انتقادی و آینده‌پژوهانه از مأموریت‌های بسیج اساتید است که باید نصب­‌العین اساتید بسیجی و کانون­‌های دانشگاهی قرار گیرد.


وی با بیان اینکه نخبگان بسیجی در کشور در رشته‌های گوناگون و به­‌ویژه در تولید علم به عنوان رکن اصلی در فرآیند شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی از امتیازات خاصی برخوردار هستند، افزود: بسیاری از پیشرفت‌های کشور به‌ویژه در حوزه‌های علوم و فناوری‌های نوین با تفکر، روحیه و مدیریت جهادی و بسیجی حاصل می‌شود. بدون تردید با توجه به توطئه‌های دشمنان، فشارها، تحریم‌ها و محدودیت‌ها، دسترسی به پیشرفت‌های کنونی بدون برخورداری از تفکر و روحیه‌ بسیجی امکان‌پذیر نخواهد بود.


مسئول بسیج اساتید دانشگاه مذاهب اسلامی عنوان کرد: اگر جمهوری اسلامی ایران در برابر فشارها مقاومت کرده و در عرصه‌های گوناگون پیشرفت‌های چشمگیر داشته، این موفقیت‌ها در پرتو تفکر و اراده‌ بسیجی و تدابیر و فرامین رهبر فرزانه­ انقلاب به‌دست آمده­ است. موفقیت‌ها و پیشرفت‌هایی که گام‌های مهم در ایجاد تمدن نوین­ اسلامی‌­به ­حساب ­می‌آید.


رستمی بیان کرد: تأمل در ویژگی‌ها و شاخص‌های بسیج به‌خوبی این حقیقت را آشکار می‌سازد که بسیج همان نیروی منحصر به‌فرد، با انگیزه و توانمند برای ساخت تمدن اسلامی در عصر حاضر است. با لحاظ کردن تعریف تمدن، تمدن اسلامی و شاخص‌های آن از یک طرف و شاخصه‌های بسیج و بسیجی از طرف دیگر، می‌توان گفت، تنها در پرتو فرهنگ بسیجی و خودباوری می‌توان به تمدن نوین اسلامی رسید.


وی خاطرنشان کرد: فرهنگ بسیجی به تعبیر زیبای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، «مجموعه معرفت‌ها و روش‌ها و منش‌هایی است که می‌تواند مجموعه‌های عظیمی را در ملت به‌وجود بیاورد که تضمین‌کننده حرکت مستقیم و پایدار اسلامی آن ملت باشند»، بدون تردید با حرکت در چنین مسیری، توسعه پایدار و تمدن نوین اسلامی ایجاد خواهد شد.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب