دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 تير 1398 - 15:21
شهماروند در گفتگو با آنا:

توقیف نفت‌کش ایرانی توسط انگلیسی‌ها برخلاف مقررات بین‌المللی است

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه قم گفت: اقدام انگلیس نسبت به توقیف نفت‌کش ایرانی کاملاً برخلاف مقررات بین‌المللی و بر هم زننده امنیت است.
کد خبر : 402636
2.jpg

مجید شهماروند در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به توقیف نفت‌کش ایرانی توسط نیروی دریایی انگلیس اظهار کرد: بهانه انگلیسی‌ها برای توقیف این نفت‌کش، تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه بود؛ تحریم‌های یکجانبه‌ای که در حمایت از اندک تروریست‌های فعال در سوریه و برای تحت فشار قرار دادن مردم و دولت قانونی دمشق وضع شده است.


وی افزود: تحریم‌های اعمال‌شده ضد دمشق تحریم‌هایی یک‌جانبه از سوی اتحادیه اروپا و آمریکاست و ذیل مقررات تحریمی سازمان ملل قرار نیست و ازاین‌رو حق ندارند که کشورهای دیگر را مجبور به پایبندی به تحریم‌های یک‌جانبه کنند، بنابراین ایران مغایر با حقوق بین‌الملل عمل نکرده است چراکه تحریم‌های اعمال‌شده فقط برای کشورهایی که قانون مربوطه را وضع کرده‌اند اهمیت و اعتبار دارد و نه دیگران.


دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه قم با بیان اینکه انگلیسی‌ها در تاریخ دزدان دریایی نامیده شده‌اند، خاطرنشان کرد: بر همگان مبرهن است که انگلیس از دیرباز همان دزدان دریایی روزهای گذشته تاریخ بوده که با پشت سر گذاشتن دریاها به استعمارگر سرزمین‌های دور تبدیل شده بود و امروز هم شاهدیم که با افول چشمگیر بریتانیای کبیر مجدداً به اصالت خودشان یعنی راهزنی دریایی برگشته است.


شهماروند تصریح کرد: این اقدام انگلیس علاوه بر اینکه برخلاف اصل عبور بی‌ضرر در آبراه‌های بین‌المللی و حتی سرزمینی بوده، گستاخی بی‌شرمانه‌ای است که باید با پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران روبه‌رو شود.


وی ادامه داد: دستگاه دیپلماسی کشور به‌دقت مطالبه فضای عمومی جامعه و حتی محافل سیاسی و نخبگانی را که اقدام متقابل و پاسخ قاطع، عملی و عزتمندانه به انگلیس است، ببیند و همین مطالبه فضای عمومی کشور را پشتوانه محکمی بداند که یاری‌دهنده وزارت خارجه و نهادهای مربوط نظامی و امنیتی برای هر اقدام عزتمندانه‌ای است.


دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه قم گفت: سکوت شورای عالی امنیت ملی را در این موضوع جایز نمی‌دانیم و ورود قاطع و هوشمندانه این شورا و دستگاه دیپلماسی کشور و اقدامات حقوقی، سیاسی و حتی نظامی احتمالی در این مسئله مورد انتظار است. بنا به اذعان و تصریح کارشناسان حقوقی، لندن باید ضمن آزادسازی و رفع توقیف از نفت‌کش گریس یک، پاسخگوی سرنوشت محموله آن نیز باشد و سلامت نفت موجود در آن را که متعلق به ایران است تضمین کند؛ همچنین طبق قواعد مرسوم در حقوق بین‌الملل، دولت انگلیس باید خسارت ناشی از این راهزنی دریایی را به ایران بپردازد.


شهماروند در پایان خاطرنشان کرد: تاریخ انقضای دیپلماسی مماشات، دیپلماسی تسامح و دیپلماسی لبخند مدت‌هاست که به سرآمده و اتخاذ این مدل دیپلماسی شکست‌خورده نتیجه‌ای تلخ و تأسف‌بار دارد. امیدواریم با اتخاذ دیپلماسی عزت و اقتدار چه از سوی وزارت خارجه و چه از سوی نهادهای نظامی کشور دست انگلیسی را که با وقاحت تمام و قلدرمآبانه روی نفت‌کش ماست، کوتاه شود.


انتهای پیام/4107/4118/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب