دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 تير 1398 - 01:48

پایان تلخ یک دانشجوی متقلب!

برخی از دانشجویان برای پاس کردن امتحانات دست به تقلب می‌زنند، تقلبی که گاهی در ازای آن بهای سنگینی می‌پردازند.
کد خبر : 401740

 گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محدثه حسینی - احضار و اخطار شفاهی، تذكر كتبی یا توبیخ کتبی بدون درج در پرونده دانشجو یا به‌همراه درج در پرونده دانشجو، حذف درس مربوط به تخلف، دادن نمره ۰/۲۵ در درس يا امتحان مربوط به تقلب، محروميت از تسهيلات رفاهی دانشگاه (وام، خوابگاه و...)، دريافت خسارت از دانشجو، ممنوعيت انتخاب بيش از 14 واحد درترم آينده، منع موقت از تحصيل به مدت يك یا دو نيمسال بدون احتساب سنوات، منع موقت از تحصيل به مدت دو نيمسال با احتساب سنوات، تغيير محل تحصيل دانشجو در صورت لزوم همراه با تغيير رشته تحصيلی، منع موقت از تحصيل به مدت سه نيمسال بدون احتساب سنوات یا با احتساب سنوات همگی بخشی از سرنوشت دانشجویانی است که از آنان در امتحانات پایان ترم تقلب گرفته شده است.


جرایمی که در ابتدای متن مطرح شده است تنها بخشی از تنبیهاتی است که دانشجویان متقلب به آن دچار می‌شود. منع موقت از تحصيل به مدت سه نيم‌سال با احتساب سنوات، منع موقت از تحصيل به مدت چهار نيم‌سال بدون احتساب سنوات، منع موقت از تحصيل به مدت چهار نيم‌سال با احتساب سنوات، تقليل مقطع تحصيلی، اخراج دانشجو از دانشگاه با حفظ حق شركت مجدد در آزمون ورودی برای واحدهای ديگر و اخراج و محروميت از كليه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی از یک تا پنج سال از دیگر تنبیهاتی است که به‌عنوان تنبیه برای دانشجویان متقلب استفاده می‌شود.


تقلب در امتحانات پایان‌ترم مانند به همراه داشتن موبایل و هرگونه وسایل الکترونیکی (خاموش یا روشن)، فراهم کردن شرایط برای استفاده سایر دانشجویان از پاسخنامه خود یا کمک به دیگران برای پاسخگویی به سوالات، به همراه داشتن کتاب، جزوه، یادداشت، ماشین‌حساب و نوشتن اسم غیرواقعی روی پاسخنامه تخلف محسوب می‌شود که رفته رفته این اعمال در بین دانشجویان قبح خود را از دست داده است اما آیین‌نامه‌های و قوانین سخت قبح این اعمال را به‌گونه‌ای در بین دانشجویان بازگردانده است.


دانشجویان متقلب به کمیته‌های انضباطی خوانده می‌شوند. در این کمیته درخصوص دانشجو و تنبیه آن تصمیم‌گیری می‌شود. اکثر دانشجویان با عدم آگاهی از قوانین موجود در این کمیته حاضر می‌شوند و باید از خود دفاع کنند‌. همین موضوع به گاهی ضرر دانشجویان تمام می‌شود.


شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از بازگشایی دانشگاه ها، با این عنوان که رسیدگی به تخلفات دانشجویی در داخل دانشگاه به نفع کشور و دانشگاهیان است، آیین نامه انضباطی دانشجویان را مصوب کرد. در جلسات کمیته انضباطی جرائم عمومی دانشجویان، تخلفات آموزشی و اداری ،تخلفات سیاسی، تخلفات اخلاقی، استعمال مواد مخدر یا مداخله در خرید، فروش و توزیع اینگونه موارد رسیدگی می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۸۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب