استعمال مواد مخدر در بین دانشجویان مهمترین عامل تهدید سلامتی است
فاطمه پوراسفندیاری در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گفت: سلامتی تعریفی گسترده دارد که شامل سلامت جسم و ذهن است و با توجه به مطالعات و تحقیقات انجامشده مهمترین عوامل خطر که تهدیدکننده سلامتی هستند، برخورداری از رژیم غذایی نامناسب، بیتحرکی، فعالیت کم بدن، مصرف سیگار و استعمال مواد مخدر است.
وی با بیان اینکه اعتیاد به مصرف مواد مخدر یکی از آسیبهای اجتماعی است، تصریح کرد: امروزه معضل کنونی در دنیا اعتیاد است، که این موضوع را در هشتمین شماره از گاهنامه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی پیشداد دانشگاه گلستان مورد بررسی قرار دادهایم و اشارهای نیز به دلایل روی آوردن دانشجویان به سیگار و مواد مخدر داشتهایم.
این فعال دانشجویی ادامه داد: ازجمله عوامل گرایش دانشجویان به مواد مخدر را میتوان در دو محیط مورد بررسی قرارداد که یکی از این عوامل در محیط خانواده و بیرون از آن است. مواردی نظیر عدم سازش بین والدین و فرزندان، ناتوانی و ضعف در انجام مهارتهای اجتماعی، طلاق والدین، دسترسی آسان به مواد مخدر، عدم نظارت والدین بر رفتار فرزندان، عوامل اقتصادی دخالت مستقیم در فراهم شدن زمینه برای اعتیاد دارد.
وی افزود: محیط تحصیل و دانشگاه از دیگر عواملی است که با ایجاد استقلال بیشازحد، الگو قرار دادن و حجم بالای ارتباط با دوستان، دشواری سازگاری با محیط جدید بهویژه برای دانشجویان غیربومی، یکنواختی زندگی خوابگاهی و بیبرنامگی دانشجویان میتواند عاملی در گرایش به اعتیاد باشد.
عضو هیئت تحریریه نشریه پیشداد اظهار کرد: در خوابگاههای دانشجویان مواردی مانند بیپولی، تنهایی، افسردگی و دوری از خانواده زمینهساز جذب دانشجویان به مصرف مواد مخدر میشود.
وی گفت: مسئله شببیدار ماندن برای درس خواندن و کاهش استرس نیز از موارد قابلتوجهی هستند که باعث روی آوردن دانشجویان به انواع مخدر میشود. ازجمله آرامبخشها که شامل هروئین، تریاک و مورفین، محرکها و توهمزا شامل فنسیکلیدین، الاسدی، مسکالین، سیگار و مشروبات الکلی و متامفتامین (شیشه) است. که مصرف این قبیل مواد در درازمدت اثرات مخرب جسمی و اجتماعی را در پی دارد.
دانشجوی رشته پژوهشگری ادامه داد: ازآنجاییکه اعتیاد مسئلهای مهم و قابل بررسی است باید مطالبه کرد که مسئولان و تشکلهای دانشجویی فعال، خانوادهها و والدین چه برنامهها و تدابیری برای پیشگیری این امر اندیشیدهاند. فراهم کردن فضایی سالم و امن در محیط خانواده، بدون تشنج و استرس یک امر مهم به نظر میرسد. ضروری است که والدین تفاوتهای میان دو نسل خود و فرزندانشان را جدی بگیرند.
پوراسفندیاری با اشاره به اینکه باید به مسئله اوقات فراغت و تشویق جوانان و دانشجویان به تفریحات سالم بیشتر پرداخته شود، گفت: ایجاد آگاهی در دانشگاه از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی، ایجاد برنامههای شاد و سرگرمکننده و همچنین مقابله با عادی شدن رفتارهای پرخطر و در آخر کنترل و نظارت بر وسایل ارتباطجمعی از موارد مهم در کنترل این مسئله است.
انتهای پیام/4107/4108/پ
انتهای پیام/