آزادی بیان در دانشگاهها با برگزاری کرسیهای آزاداندیشی میسر میشود
مهدی صادقی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به پیشینه جنبش دانشجویی در ایران گفت: از وظایف مهم و به یک تعبیر رسالت جنبش دانشجویی از ابتدای تشکیل و فعالیت خود این است که انعکاسدهنده مسائل و مشکلات مردم بوده است، با مرور تاریخ پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی متوجه خواهیم شد که دانشگاه و دانشجو پیشتر از سایر گروهها و جریانها نسبت به پدیدههای سیاسی و اجتماعی واکنش نشان دادهاند.
وی افزود: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، دانشجویان و دانشگاه در کنار دیگر اقشار بر آزادی و استقلال تأکید میکردند و علیه استبداد داخلی و استعمارنو خارجی شوریدند؛ در این بستر بود که گروههای مختلف شکل گرفت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز جریانهای دانشجویی و دانشگاه با توجه به شرایط و نیازهایی که از سوی جامعه مطرح بود، وظایف خود را تنظیم کردند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان بیان کرد: هشت سال دفاع مقدس نمونه بارزی از حضور نیروهای جوان و دانشجو بود. سازندگی و توسعه یکی دیگر از فعالیتهای دانشجویان بوده که بازتاب آن را میتوانیم در صنایع مختلف، ازجمله هستهای، فضایی، نانوتکنولوژی و بسیاری از زمینههای دیگر شاهد باشیم.
صادقی عنوان کرد: از وظایف دیگر جریانهای دانشجویی در 40 سال گذشته، تحقق شعارها و آرمانهای انقلاب و جمهوری اسلامی بوده است. آزادیهای مدنی، استقلال، رعایت حقوق شهروندی، تحقق عدالت اجتماعی و اقتصادی، مشارکت فعال در زمینههای سیاسی و اجتماعی، حمایت از اقشار محروم و مستضعف ازجمله این شعارها و آرمانها بود. در 40 سال گذشته جریانهای دانشجویی با فرازوفرودهای بسیاری روبهرو بودهاند.
وی خاطرنشان کرد: در دورههایی که جنبش دانشجویی مستقل و آگاه نسبت به مسائل فعالیت کرد، دستاوردهای مثبتی به دنبال داشت و در برهههایی از تاریخ برخی از گروههای دانشجویی ابزاردست جریانهای سیاسی قرار گرفتند و انحرافی ایجاد شد. تجربه تاریخی به ما میآموزد که پیش از ارائه هر طرح و فعالیت اجرایی، نسبت به محیط پیرامون خودآگاهی کامل داشته باشیم. تشکلهای دانشجویی نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان تصریح کرد: انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، اهداف کوتاهمدت و بلندمدت خود را در دو حوزه تعریف کرده است. حوزه اول دانشگاه و حوزه دوم نیز محیط خارج از دانشگاه است. در محیط دانشگاه توانمندسازی دانشجویان ازنظر علمی و کاربردی با توجه به مفروضات دانشگاههای نسل چهارم در اولویت بوده و در محیط خارج از دانشگاه، پیگیری مسائل و موضوعات سیاسی و اجتماعی، تطبیق دادن آنها با اصول و ارزشهای انقلاب اسلامی و اعلام مواضع در دستور کار قرار دارد.
صادقی اظهار کرد: پیش از شروع فعالیت بهعنوان دبیر به همراه شورای مرکزی لازم دانستیم اهداف دانشگاه را موردمطالعه قرار دهیم تا نقاط قوت و ضعف فعالیتهای دانشجویی را شناسایی کنیم؛ مجموعه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دستاوردهای قابلتوجهی در سالهای گذشته داشته است اما برای بهبود عملکرد میبایست بعضی از نکات را رعایت کرد. این نکات مربوط به ساختار اداری و قوانین و سبک مدیریت مسئولان میشود.
وی ادامه داد: در بحث ساختار اداری و قوانین بروکراسی اداری و طولانی شدن روند اقدامات در محیط اداری دانشگاه، مسائل و مشکلات عدیدهای را برای دانشجویان ایجاد میکند. این روند از سالهای قبل برای دانشجویان وجود داشته و کماکان ادامه دارد. بعضی از آییننامههای داخلی نیز باید اصلاح شوند و هماهنگ با آییننامههای سازمان مرکزی باشند. از منظر سبک مدیریت نیز رؤسای واحدهای مرکز استان میبایست ارتباط بیشتری با فعالان تشکلها داشته باشند. هرچند مشغله کاری زیادی وجود دارد.
این فعال دانشجویی اذعان کرد: در بعضی از دانشگاههای کشور با محافظهکاری مقابل مطالبهگری دانشجویان میایستند. جنبش دانشجویی برخلاف دیدگاههای غالب در دانشگاه، اعتقاد دارد حق آن است که ذیل قانون اساسی و با بهرهمندی از تمام حقوق قانونی، مطالبات خود را بیان کنند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان تأکید کرد: راه تحقق آزادی بیان در دانشگاه، برگزاری کرسیهای آزاداندیشی است.
انتهای پیام/4107/4115/
انتهای پیام/