رونق بورس در گرو سرمایهگذاری در داراییهای مولد است
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از سنا، مجتبی شهبازی با مثبت ارزیابی کردن روند کلی بازار گفت: نخستین دلیل محکم در رابطه با مثبت شدن بازار به عقبماندگی داراییهای بورسی نسبت به افزایش نرخ ارز برمیگردد؛ براین اساس، ارزش واقعی سهام باید نسبت به دلار و سایر ارزها بهروزرسانی شود.
وی ادامه داد: افزایش نرخ دلار، سبب شده تا بسیاری از شرکتها در کنار افزایش نرخ دلار، افزایش نرخهای جهانی را هم داشته باشند که خودبهخود سبب افزایش سودآوری از دو جنبه شده است.
این کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: اگر در یک سال گذشته نرخ بازده انواع داراییها را نگاه کنیم، مشخص میشود که بازار سرمایه با همان سرعت دیگر بازارها (خودرو، دلار و طلا) روند صعودی در پیش نگرفته است؛ با افزایش سودآوری در مجامع نیز، امید است اخبار خوبی پیش رو داشته باشیم. با در نظر گرفتن روند مثبت بازار و وجود دارایی پر پتانسیل در بازار سرمایه در مقایسه با بازارهای دیگر و وجود دارایی مولد و مستهلک نشدنی در بازار سرمایه، این دارایی، سرمایهای زنده و سودساز است.
شهبازی ضمن اشاره به تحریمها بیان کرد: وجود تحریمها سبب ایجاد محدودیتهایی برای بخش فروش میشود، اما به دلیل بزرگ بودن افزایش نرخها و سود حاصل از فروش آن، بهنوعی میتوان تحریمها را نادیده گرفت؛ بنابراین افزایش سودآوری شرکتها سبب افزایش نرخ سهام شرکتها در آینده خواهد شد.
وی این افزایش سود را بهطور عمده در گروههای کامودیتی محور، پتروپالایشی و حتی حملونقل و صنایع غذایی بیشتر دانست و افزود: در حال حاضر وضعیت طوری است که بسیاری از شرکتها طی ۱۴ ماه آینده با دو مجمع و دو تقسیم سود روبهرو هستند و با این افزایش سودآوریهای خود، نسبت قیمت به عایدی خوبی برایشان پیشبینی میشود. همین موضوع سبب شده تا حجم نقدینگی خوبی هم وارد بازار شود و امید میرود که این حجم افزایش هم پیدا کند.
مدیر معاملات کارگزاری بانک پاسارگاد با توجه به نزدیکی به فصل مجامع، نقش سهامداران حقیقی را در بازار مؤثر دانست و گفت: در بحث ورود نقدینگی چند وقت اخیر، بیشترین سهم به سهامداران حقیقی برمیگردد، بنابراین حقیقیها نقش بسیار مهمی درروند رو به رشد بازار و سهامداری شرکتها دارند.
وی تصریح کرد: بحث رعایت حقوق سهامداران خرد نیز مهم و در موارد مختلف متفاوت است؛ البته با قوانین و نظارتهایی که وجود دارد، بخش زیادی از این مشکلات برطرف میشود، اما کماکان این مشکلات کمابیش وجود دارند. امیدوارم با نظارت بیشتر سازمانهای مرتبط و ایجاد قوانین کاراتر، حقوق سهامداران خرد در بحث شرکتداری و تصمیمات در مجامع هم بیشتر موردتوجه قرار گیرد.
شهبازی اضافه کرد: در نظر داشته باشید که با خرید سهام باید هرلحظه به رصد آن پرداخته و بررسی آن را رها نکنید؛ این بازار رصد دائمی و بهروز با تحلیلهای دقیق نیاز دارد.
وی به سهامدارانی که فرصت رصد دائمی نداشته یا در این حوزه تخصص کافی ندارند توصیه کرد برای سرمایهگذاری بهتر به صندوقهای سرمایهگذاری مراجعه کنند، زیرا در این صندوقها تیم کارشناسی متخصص به مدیریت آنها میپردازند.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که کدامیک از صندوقها را برای سرمایهگذاری پیشنهاد میکند، توضیح داد: بهتر است برای بررسی صندوقها به سایت فیپ ایران مراجعه کنند. در این سایت انواع صندوقها بر اساس بازده و دیگر موارد رتبهبندی شدهاند. براین اساس، سهامداران میتوانند با عیار قرار دادن رتبهبندیهای موجود و با توجه به میزان ریسکپذیری و دارایی خود به انتخاب صندوق سرمایهگذاری مناسب (از صندوقهای سرمایهگذاری مختلط تا صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت و صندوقهای ترکیبی) بپردازند.
وی در پایان و در پیشبینی از آینده بازار سرمایه گفت: به نظر من پیشبینی بازار در کوتاه مدت خیلی صحیح نیست، اما در مجموع روند بازار را در بلندمدت و حداقل تا زمان برگزاری مجامع سال آینده مثبت ارزیابی میکنم؛ البته در نظر داشته باشید که ممکن است در این میان با ریسکهای غیرسیستماتیک زیادی هم روبهرو شویم که سبب ایجاد نوسانات زیادی هم در این بازار خواهد شد؛ ولی در مجموع و با اطلاعات حاضر، پیشبینی من از بازار مثبت است.
انتهای پیام/4092/4083/ن
انتهای پیام/