دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جنبش عدالتخواه دانشجویی:

ایده خروج از برجام را در دستور کار خود قرار دهید

جنبش عدالتخواه دانشجویی با صدور بیانیه‌ای و با اشاره به قطعی شدن بدعهدی اروپایی‌ها برای مردم ایران، خواستار خروج سریع کشور از برجام شد.
کد خبر : 379194

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از جنبش عدالتخواه دانشجویی، جنبش عدالتخواه دانشجویی با صدور بیانیه‌ای و با اشاره به قطعی شدن بدعهدی اروپایی‌ها برای مردم ایران، خواستار خروج سریع کشور از برجام شد.


در متن این بیانیه آمده است: از سال ۱۳۹۲، یازدهمین دولت جمهوری اسلامی ایران با گره زدن تمام مسائل کشور به سیاست خارجه، اولویت خود را در توافق با دولت‌های غربی و در رأس آنها آمریکا قرار داد. به گونه‌ای که دستگاه سیاست خارجه در برابر تأکیدات مقام معظم رهبری به بیش از نیم قرن تجربه بدعهدی آمریکایی‌ها، نه‌تنها اهمیتی نداده بلکه هر منتقدی را با تندترین ادبیات ممکن تخریب کردند. نهایتاً با اتکای مذاکره‌کنندگان به متن ضعیف و امضای جان کری! توافق‌نامه برجام به امضا رسید. اما ذات بدعهد غربی‌ها، مضاف بر ایرادات محتوایی متن باعث شد تا این توافق ظاهراً دوطرفه، به ابزاری جهت خلع دارایی‌های ملی ایران تبدیل شود.


در ادامه این بیانیه بیان شده است: از زمان انعقاد برجام تاکنون، این توافق را توافقی یک‌سویه می‌توان نامید، که در آن فقط یک کشور به تمام تعهدات خود پایبند بوده است. حال پس از گذشت یک سال از خروج رسمی آمریکا از برجام، و رفتار متناقض اروپایی‌ها، عملاً تنها کشور متعهد باقی‌مانده نسبت به برجام، جمهوری اسلامی ایران است! دل بستن به دولت‌های اروپایی که از سمتی ابزار پشتیبان تبادلات تجاری یا همان اینستکس را بهانه‌ای برای باج‌خواهی از ایران و تصویب کنوانسیون‌های استعماری مربوط به FATF کرده، و از سوی دیگر با تحریم‌های آمریکا همراهی کامل دارد، استراتژی عاقلانه‌ای نخواهد بود.


جنبش عدالتخواه دانشجویی در ادامه بیانیه خود متذکر شده است: همکاری نکردن بانک‌های اروپایی، تبعیت کامل شرکت‌های اروپایی از قواعد خزانه‌داری آمریکا و نخریدن نفت ایران پس از خروج آمریکا از برجام در کنار خلف وعده در راه‌اندازی کانال مالی وعده داده شده، تنها بخشی از اثبات بدعهدی حاکمان اروپایی است. همچنین اگر نقض پیمان‌های فوق را در کنار تمدید تحریم‌های «ایسا» و وضع تحریم «کاتسا» و قانون ویزا علیه ایران بررسی کنیم، به‌وضوح متوجه همپوشانی و بازی مشترک آمریکا و چند کشور اروپایی علیه منافع ایران خواهیم شد.


در بخش دیگری از این بیانیه عنوان شده است: موضع ضعف ایران در برابر چنین رفتاری، این پیام را به دنیا خواهد داد که می‌توان در هر حوزه‌ای با وارد ساختن فشار به جمهوری اسلامی ایران از آن امتیاز گرفت. بنابراین چنین رویکردی بر وضعیت اقتصادی و معیشتی ایران نیز تأثیر مستقیم و بسزایی خواهد داشت. لذا لازم است تا با سرعت عمل بیشتری به مطالبه بر زمین مانده رهبری خطاب به مسئولان نظام مبنی بر آتش زدن برجام جامه عمل پوشانده و دولت، مجلس و هیئت نظارت بر برجام، در اسرع وقت ایده خروج از برجام را در دستور کار خود قرار داده و اعلام کنند. تا این موضع، پیام محکمی هم برای شش کشور طرف مذاکره کننده و هم دیگر کشورهای دنیا باشد.


جنبش عدالتخواه دانشجویی اعلام کرد: بدیهی است ضمن یادآوری رسالت هیئت نظارت بر برجام، سکوت و انفعال هشت عضو آن هیئت را طبیعی ندانسته و حداقل انتظار جامعه از شخصیت‌هایی نظیر سعید جلیلی، علی شمخانی، علی‌اکبر ولایتی و مابقی این است که با توجه به نقض فاحش توافق، به خروج از برجام تحت عنوان تنها پیشنهاد ممکن فکر کنند.


انتهای پیام/4107/4115/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۵
۰
به نام خدا
موضوع: درخواست خروج از برجام
سلام علیکم
تنها راه موفقیت ما، مقاومت در برابر دشمنان زورگو، تکیه بر توانمندی و ظرفیت های داخلی و ارتباط با کشورهای غیر مستکبر است. آمریکا و این سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان حتی اگر در مقابل چشم ما، جنگ زرگری هم راه بیاندازند باز دو روی یک سکه اند. مگر یادمان رفته که امام راحل (ره) فرمود: «آمریکا از انگلیس بدتر، انگلیس از آمریکا بدتر.»
امام خامنه ای قبل از روی کار آمدن دولت ترامپ فرمودند: «برجام را ابتدائاً نقض نخواهیم کرد این را همه بدانند ... آن ها اگر پاره کردند ما آتش می زنیم.»
ایشان سال گذشته، پس از خروج آمریکا از برجام در جلسه خصوصی با هیأت دولت فرمودند: «در روزنامه خواندم که ترامپ گفته که من می خواستم به ترزا مِی سفارش کنم راجع به سخت‌گیری نسبت به ایران، [امّا] او به من سفارش کرد درباره‌ی سخت‌گیری راجع به ایران! اینها این [جور] هستند دیگر. آن‌وقت تلفن می زند به آقای دکتر روحانی و اظهار ارادت و اخلاص هم به ایشان می کند. اینها را بایستی این‌جوری و با این چشم نگاه کرد؛ بدند اینها، اینها خیلی بدند. بنده یک سینه حرف دارم در زمینه‌ی اروپایی‌ها - نه به‌خاطر سیاستهای امروزشان ‌- به‌خاطر ذات خبیثی که حکومتهای اروپایی در طول این چند قرن از خودشان نشان داده‌اند؛ خیلی حرف گفتنی اینجا زیاد است، نمیخواهیم حالا وارد آن مسائل بشویم.»
سپس در یک جلسه عمومی فرمودند: «حالا گفته می‌شود که برجام را می‌خواهیم با این سه کشور اروپایی ادامه بدهیم؛ من به این سه کشور هم اعتماد ندارم. من می‌گویم به اینها هم اعتماد نکنید؛ [اگر] می‌خواهید قرارداد بگذارید، ... تضمین به دست بیاورید، تضمین واقعی، تضمین عملی، والا فردا اینها هم همان کاری را خواهند کرد که آمریکا کرد، [امّا] به یک شیوه‌ی دیگر.»
علیرغم تمام این نصایح متأسّفانه دولت پس از گذشت نزدیک به یک سال از خروج آمریکا از برجام منتظر وعده سر خرمن اروپایی ها ماند! آن هم وعده ای که از SPV به اینستکس تنزّل یافت. این در حالی بود که اروپایی ها خود اعتراف کردند، هیچگاه تحریم های آمریکا را دور نمی زنند، بلکه فقط در چارچوب آنچه ارباب آمریکایی به آن ها اجازه داده است، فقط به ایران کمک های انسان دوستانه می کنند، یعنی غذا و دارو را در برابر فروش نفت می دهند و همزمان بارها ما را تحت فشار می گذاشتند که در برابر همین وعده های ننگ آور توخالی بدون تضمین، به برجام های 2، 3، 4 و 5 ( خود تحریمی مالی FATF، موشکی، منطقه ای و حقوق بشر) بپیوندیم.
بالاخره رهبر معظم انقلاب در ابتدای امسال در حرم رضوی فرمودند: « در مورد ایران، از اواسط قاجار، اروپایی‌ها به ما ضربه زدند. در جنگهای ایران و روس، انگلیس‌ها به ایران خیانت کردند؛ به عنوان واسطه وارد میدان شدند، امّا از پشت خنجر زدند. در قضیّه‌ی امتیاز تنباکو، در قضیّه‌ی امیرکبیر و رفتاری که با امیرکبیر کردند؛ فشارهای انگلیس‌ها و سفارتخانه‌های اروپایی در تهران بود که پادشاه ابله قاجار را وادار کرد خون امیرکبیر را بریزد و او را که می توانست ایران را متحوّل کند، کنار بگذارد. [همچنین] رفتار اروپایی‌ها در روی کار آوردن حکومت دیکتاتوری رضاخان، رفتار اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها در ساقط کردن دولت مصدّق، رفتار آنها در قضایای گوناگون اقتصادی و سیاسی و امنیّتی ما و رفتار آنها در قضیّه‌ی جنگ تحمیلی و بعد هم رفتار آنها در قضیّه‌ی تحریم؛ اینها را ما نباید از یاد ببریم. غربی‌ها با ما همیشه همین جور رفتار کرده‌اند؛ نمیتوانیم به آنها هیچ امیدی داشته باشیم. در همین قضیّه‌ی اخیر، در قضیّه‌ی برجام، وظیفه‌ی اروپایی‌ها چه بود؟ خب یک قرارداد هفت‌جانبه‌ای بسته شده بود -شش کشور و ایران این طرف؛ هفت کشور- یک طرف که آمریکا است خارج شد؛ وظیفه‌ی طرفهای دیگر چه بود؟ وظیفه‌ی اروپایی‌ها این بود که می‌ایستادند در مقابل آمریکا، میگفتند ما به تعهّد خودمان پایبندیم؛ تعهّد آنها این بود که تحریمها به طور کلّی برداشته بشود؛ باید محکم می‌ایستادند، [امّا] با بهانه‌های مختلف نَایستادند. علاوه بر اینکه در مقابل آمریکا نَایستادند، خودشان هم در عین اینکه مدام به ما تأکید کردند و می کنند که «نبادا از برجام خارج بشوید»، عملاً از برجام خارج شده‌اند؛ یعنی حتّی تحریمهای جدیدی را علیه ایران به وجود آورده‌اند. این رفتار اروپایی‌ها است؛ از اینها می شود توقّع داشت؟ این کانال مالی‌ای هم که اخیراً مدام گفته میشود یک کانال مالی درست کرده‌اند، این به شوخی شبیه‌تر است؛ البتّه شوخی تلخی است. این هیچ معنی‌ای ندارد؛ آن چیزی که وظیفه‌ی آنها است با آنچه آنها دارند مطرح میکنند زمین تا آسمان فرق میکند. در آخرین مسئله‌ی بین‌المللی ما، باز اروپایی‌ها مثل گذشته از
گوشتیران
قالیشویی ادیب